Florin Piersic împlinește 84 de ani. Marele actor face naveta în Anglia ca să joace cu casa închisă

Florin Piersic s-a consacrat în rolul Mărgelatudin cele 6 filme lansate între 1980 și 1987
Florin Piersic s-a consacrat în rolul Mărgelatudin cele 6 filme lansate între 1980 și 1987

Au trecut vremurile când Florin Piersic apărea pe bandă rulantă şi-n filme, şi în piese de teatru. Din 2007, maestrul a revenit pe scenă şi joacă doar în spectacole speciale, la care biletele se vând ca pâinea caldă. Fie în ţară, fie peste hotare, casa de bilete rămâne mereu închisă. Florin Piersic împlineşte 84 de ani în 27 ianuarie, iar Click! îţi spune unde îl poţi aplauda în următoarea perioadă.

Inegalabilul Florin Piersic sărbătoreşte 84 de ani, dar continuă să fie „tânăr şi neliniştit”. Maestrul  umple sălile cu apariţiile lui în spectacole unde locurile se epuizează imediat.

Este o apariţie rară la evenimentele mondene, însă la festivalurile de film şi la premierele cinematografice este nelipsit.

Anul trecut, cel care i-a dat viaţă haiducului Mărgelatu’ în şase pelicule memorabile a umplut sala la refuz când a avut spectacol în “Le Chateau”. 

Actorul va juca pentru a treia oară la Londra
Actorul va juca pentru a treia oară la Londra

Florin Piersic începe 2020 cu o reprezentaţie la Londra. Pe 2 februarie, de la ora 14.30, joacă în piesa „Nu-ntreba câţi ani am” la Teatrul Leicester Square, unde biletele costă între 37,5 lire (210 lei) şi 57,5 lire (322 lei).

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, la Teatrul Soho, actorul se întâlneşte cu fanii pentru discuţii libere, autografe şi fotografii.

Aceasta este a treia întâlnire a faimosului artist cu românii din Marea Britanie, după vizita din 2009 şi două spectacole sold out, în cadrul proiectului „Poveşti spuse-n româneşte”. 

Maestrul se va grăbi să se întoarcă la Bucureşti, căci pe 10 februarie are spectacol la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale”, pe prima scenă a României.

La Sala Mare, de la ora 20.00, Florin Piersic şi Medeea Marinescu vor juca în piesa „Străini în noapte”. Un  bilet costă 120 de lei şi toate cele 940 de locuri s-au vândut deja.

Doritorii rămaşi fără bilete pot să spere că vor putea vedea spectacolul pe 9 martie, când actorii vor reveni în aceeaşi sală de spectacole a TNB. Florin Piersic este nerăbdător să joace şi să-şi revadă fanii care îl vor aplauda furtunos.

Elvira Deatcu, Florin Piersic și Adela Popescu pe platourile de filmare
Elvira Deatcu, Florin Piersic și Adela Popescu pe platourile de filmare

Ce pensie ar Florin Piersic

Pentru că are o pensie de doar 2.000 de lei, plus o indemnizaţie de merit de 2.700 de lei din partea UNITER, maestrul este nevoit să-şi rotunjească veniturile cu sumele care îi revin din spectacole. Însă acestea nu sunt foarte consistente, întrucât din încasări se scad cheltuielile cu sălile în care se joacă şi onorariile colaboratorilor şi ale tuturor celor care îl ajută. Maestrul se descurcă însă onorabil din punct de vedere financiar şi se bucură că poate juca la o vârstă venerabilă.

A jucat acum 15 ani în telenovela «Lacrimi de iubire»

Nu a mai apărut constant la tv de 15 ani, însă lumea îl iubeşte tot mai mult şi cumpără bilete la teatru pentru a-l vedea pe scenă. 

Invitat ocazional în emisiunile lui Dan Negru, la Antena 1, şi pe la alte posturi tv, Florin Piersic a jucat ultima oară într-un serial în 2005. Actorul a primit atunci un dublu rol din partea producătoarei Ruxandra Ion în telenovela „Lacrimi de iubire” (Acasă TV). 


    Elvira Deatcu, Florin Piersic și Adela Popescu pe platourile de filmare
Elvira Deatcu, Florin Piersic și Adela Popescu pe platourile de filmare

Starul a fost foarte încântat să joace alături de Cezara Dafinescu (71 de ani), Bebe Cotimanis (64 de ani) şi Gheorghe Visu (68 de ani) şi a ţinut cu sufletul la gură milioane de telespectatori.

Din distribuţie au mai făcut parte Adela Popescu (33 de ani) şi Elvira Deatcu (47 de ani). De atunci, Florin Piersic nu a mai jucat în nici o altă producţie de televiziune.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
culori brazi 2022
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
infidelitate 0 jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
Sung Cho Captură Twitter png
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg