Florin Piersic nu renunţă la scenă nici la 84 de ani! Colindă țara cu spectacolul «Străini în noapte»


    Florin Piersic, alături de Medeea  Marinescu, în piesa ”Străini în noapte”. Pe 10 februarie, ei vor juca la ”Teatrul Național” din BucureștiFoto: arhiva personala
Florin Piersic, alături de Medeea Marinescu, în piesa ”Străini în noapte”. Pe 10 februarie, ei vor juca la ”Teatrul Național” din BucureștiFoto: arhiva personala

Florin Piersic sau Alain Delon de România, cum i se zicea în anii tinereţii, va împlini 84 de ani pe 27 ianuarie. Vârsta este doar un mic detaliu din buletin, căci artistul este plin de energie şi de-abia aşteaptă, după scurta vacanţă de iarnă, reîntâlnirea cu Măria Sa, publicul. ”Florin Piersic este cel mai frumos cadou pe care l-a făcut Dumnezeu poporului român”, spunea despre el, Radu Beligan, regizorul piesei ”Străini în noapte”.

Actorul a devenit mult mai selectiv cu spectacolele, odată cu trecerea timpului, aşa că în programul său postat pe contul de Facebook apar doar reprezentaţii cu piesa ”Străini în noapte”, în care l-a interpretat pe şarmantul Pierre de peste 1.000 de ori, în cei 14 ani de la premieră.

L-a interpretat magistral pe ”Mărgelatu”- Trandafirul Galben (1981)
L-a interpretat magistral pe ”Mărgelatu”- Trandafirul Galben (1981)

Spectacolul s-a jucat mereu cu casa închisă, mulţi dintre fanii artistului fiind prezenţi în sală la mai multe reprezentaţii, savurându-i fiecare replică. Florin Piersic vă invită, pe 10 februarie, de la orele 20.00, la Teatrul Naţional din Bucureşti, pe 11 februarie va fi la Braşov, pe 26 februarie vă aşteaptă la Alba Iulia, pe 27 februarie, la Cluj, în oraşul în care de altfel s-a şi stabilit, şi unde cinematograful din centrul oraşului îi poartă numele, pe 27 martie îşi va încânta admiratorii din Iaşi, pe 13 aprilie la Timişoara, iar pe 14 aprilie, la Deva.

Alături de cei doi băieți ai lui, Florinel și Daniel
Alături de cei doi băieți ai lui, Florinel și Daniel

Florin Piersic s-a confruntat anul trecut cu mici probleme de sănătate, trecând printr-o operaţie la genunchi. A fost nevoit, câteva săptămâni, să-şi joace rolul stând pe un scăunel: „Am 83 de ani, o vârstă fragedă zic eu (râde – n.r.) şi este normal să am grijă de mine, să mă întreţin, pentru că vreau să vă mai bucur un pic cu piesele mele. Se vaită de dureri de genunchi ăia de 50 de ani, darămite eu. Vin aici la Bucureşti la un fel de întreţinere. Am colegi care s-au neglijat şi nu se simt deloc bine, aşa că am decis să am grijă de mine şi să fiu mereu în formă. Merg la înot, ridic greutăţi, fac sport, joc baschet“, a declarat Florin Piersic pentru Click!, anul trecut.

Afişul spectacolului de succes
Afişul spectacolului de succes

Talentul artistic al lui Florin a fost moştenit de fiul lui cel mare, Florinel, din mariajul cu actriţa Tatiana Iekel. Acesta  a vorbit cu admiraţie despre părintele său, pe care îl iubeşte o ţară întreagă: ”E vorba de fire, nu de vreo moştenire genetică. Să-l copiez ar fi fost cea mai mare greşeală. Mi-am găsit un drum. E o relaţie foarte bună, dar ne vedem rar. Fiecare cu drumul său. Tentaţiile au fost prea mari pentru el ca să poată avea o viaţă normală. Niciodată tata nu ar fi putut fi un oarecare. Reuşeşte să comunice cu oamenii, oriunde s-ar situa ei pe scara socială. Eu îi păstrez imaginea personajului din primul meu lungmetraj, «Fix Alert». Acolo a demonstrat că e genial.”, a povestit Florinel, în  Revista ”Taifasuri”. 

Şi-a găsit liniştea sufletească lângă a treia soţie!

Cu Tatiana Iekel a fost căsătorit 14 ani
Cu Tatiana Iekel a fost căsătorit 14 ani

Cu actriţa Tatiana Iekel a fost căsătorit în perioada 1960-1974, rodul iubirii lor fiind Florin Piersic jr, născut în anul 1968. Căsnicia nu a durat decât până în anul 1974: “Era un crai veşnic curtat. Se îndrăgostea de toate partenerele cu care juca, iar la un moment dat s-a îndrăgostit atât de tare de una dintre partenerele lui, încât i-am spus că e mai bine să ne despărţim”, povestea Tatiana Iekel.

De Anna Szeles s-a îndrăgostit în autobuz
De Anna Szeles s-a îndrăgostit în autobuz

Apoi, viaţa i-a scos-o în cale pe superba actriţă de origine maghiară Anna Széles, cu care are un fiu, Daniel. Florin Piersic s-a căsătorit în 1993 cu o contabilă, Anna Torok, pe care a cunoscut-o în 1986, în avion.

E însurat cu Anna Torok din 1993
E însurat cu Anna Torok din 1993

Citește și:

Le-a iubit, dar nu s-a însurat cu ele. Femeile pentru care Florin Piersic a făcut o pasiune nebună!

Viaţa secretă a lui Florin Piersic! Era urmărit de Securitate şi o înşela pe Ana Szeles cu o actriţă stabilită în Israel

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
FotoJet (5) jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg