Gabriel Cotabiţă se recuperează cu medicul care l-a pus pe picioare de Traian Băsescu

Ultima actualizare:

    Cântăreţul a stat internat mai bine de o lună la Spitalul Floreasca, iar marţi (16 iunie) a fost transferat la Eliasfoto: Click!
Cântăreţul a stat internat mai bine de o lună la Spitalul Floreasca, iar marţi (16 iunie) a fost transferat la Eliasfoto: Click!

A fost în comă ca urmare a unui stop cardio-respirator survenit în timp ce se afla într-o sală de fitness, dar şi-a revenit spectaculos sub îngrijirea medicilor de la Spitalul Floreasca. Acum, după ce a fost transferat la Spitalul Elias, Gabriel Cotabiţă va face recuperare medicală cu specialistul care l-a pus pe picioare pe Traian Băsescu în 2006, după operaţia de hernie de disc.

Comisia de specialişti de la Floreasca a decis că starea artistului este bună, dar are nevoie de recuperare medicală. Astfel, după o lună, în care artistul s-a luptat pentru viaţa sa, gabriel Cotabiţă va începe un amplu program de recuperarea care îl va readuce în viaţa socială. 

Lui Gabriel Cotabiţă îi vor fi evaluaţi nervii şi muşchii 

Prin urmare, s-a decis transferarea lui la Elias, în Clinica de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, condusă de prof. dr. Mihai Berteanu, preşedintele Societăţii Române de Medicină Fizică şi Recuperare Medicală, medicul care l-a pus pe picioare pe Traian Băsescu după operaţia de hernie de disc, scrie www.ziarulring.ro. "Este bună decizia ca recuperarea lui Gabriel Cotabiţă să se realizeze sub îndrumarea profesorului Mihai Berteanu. 90% din pacienţii care ajung la dânsul au afecţiuni neurologice şi face minuni cu ei.

Prof. dr. Mihai Berteanu se va ocupa de Gabriel Cotabiţă
Prof. dr. Mihai Berteanu se va ocupa de Gabriel Cotabiţă

Profesorul Berteanu are competenţe şi în recuperare neurologică şi geriatrică, terapia durerii, homeopatie şi acupunctură", au declarat, pentru "ring", surse medicale. Artistului îi vor fi evaluaţi nervii şi muşchii.

"Profesorul Berteanu are specializare şi în electromiografie (EMG), care permite evaluarea nervilor periferici sau a activităţii musculare. Procedura ajută la diagnosticarea afecţiunilor neuromusculare. Studiul conducerii nervoase se realizează prin înregistrarea răspunsului muscular după aplicarea unui stimul electric de mică intensitate pe traiectul nervului cercetat. Electromiografia presupune înregistrarea activităţii electrice în muşchi, generată spontan sau consecutiv contracţiei musculare. Pentru aceste investigaţii se pot folosi electrozi de suprafaţă (mici discuri metalice lipite pe piele) sau ace-electrod (foarte fine)", au explicat surse medicale, citate de aceeaşi sursă.

Gabriel Cotabiţă vorbeşte cu dificultate

Gabriel Cotabiţă va avea nevoie şi de un logoped care îl va ajuta să scape de tulburările de vorbire. "Este benefică mutarea la Elias şi pentru că psihologul din secţia condusă de profesorul Berteanu este şi logoped. Astfel că artistului îi vor fi identificate, evaluate, diagnosticate şi reeducate eventualele tulburări de vorbire. I se vor face teste audiometrice sau de limbaj pentru a se obţine informaţii despre tipul şi severitatea unei eventuale afecţiuni. Terapia logopedică se bazează pe diverse exerciţii, repetate des, cu ajutorul unor materiale specifice şi al unor dispozitive care ajută persoana cu probleme. Durata acesteia diferă în funcţie de gravitatea problemelor, existenţa unor dizabilităţi fizice, motivaţia pacientului şi situaţia domestică a acestuia (sprijinul celor apropiaţi este întotdeauna bine-venit)", susţin aceleaşi surse, citate de "Ring".  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Victoria Răileanu este însărcinată cu al doilea copil
banner ela crăciun png
Captură de ecran din 2024 04 23 la 12 10 33 logo png
image png
image png
image png
Vlad Gherman și Oana Moșneagu se căsătoresc la doi ani de relație
cub nicoleta luciu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net