George Burcea, acuzații grele pentru Florin Zamfirescu: ”Bătrânețea te duce într-o zonă sensibilă”

Ultima actualizare:

    Florin Zamfirescu și-au aruncat vorbe grele prin intermediul rețelelor socialefoto: arhiva Click!
Florin Zamfirescu și-au aruncat vorbe grele prin intermediul rețelelor socialefoto: arhiva Click!

Când teatrele se închid, actorii mută dialogul pe rețelele sociale. Venerabilul Florin Zamfirescu și mult mai tânărul George Burcea au uitat de îndemnul ”de Crăciun fii mai bun!” și s-au dezlănțuit unul împotriva celuilalt pe pereții virtuali. S-au aruncat replici acide și acuzații grele.

”Joacă prin paturi roluri de Casanova”, a scris Florin Zamfirescu (71 de ani) pe Facebook despre George Burcea (32 de ani), iar fostul soț al Andreei Bălan s-a grăbit să-i amintească actorului din ”Mere roșii” că au filmat la un moment dat împreună.

”Dragilor, cine este «actorul» George Burcea? Ce roluri a jucat în scurta-i carieră? Joacă prin paturi rol de Casanova? Am căutat pe internet și nu am găsit niciun actor cu numele ăsta. De ce jigniți această breaslă? Nu mai aveți nevoie de ea?”, a scris supărat Florin Zamfirescu, chiar înainte de Crăciun.

George Burcea a reacționat luni, cu un mesaj lung, în care face referire la felul în care decurg lucrurile în Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie din București. Tânărul actor, care a încheiat de curând filmările la un reality show la Pro TV, a adus în discuție și bogata activitate de actor de televiziune a lui Florin Zamfirescu, pe care telespectatorii l-au putut vedea în câteva telenovele de succes de la fostul Acasă TV, dar și în seriale produse de HBO România.

Iată mesajul lui George Burcea.

Ziua bună domnule profesor Florin Zamfirescu

și sărbători cu sănătate, liniște și întelepciune să aveți. Dacă nu mă anunța un coleg de postarea Dv, nu o vedeam nici în următorii 10 ani - când probabil avea să fie prea târziu pentru unii dintre noi, dar ghinionul Dv s-a numit actorul Gigi și implicit eu, «actorul» George Burcea care, domnule profesor, a absolvit chiar la ai Dv colegi de la IATC/ ATF/UNATC, în perioada în care Dv vă pregăteați de o pensionare ușoară, domnule. Să fiu mai exact, se întâmpla în 2015, stimabile, iar de atunci am făcut și eu ce am putut și să știți că sunt mândru de mine și chiar țin capul sus, nu că alții de la institut care n-au știut decât să-l vandalizeze, iar mai apoi să-l abandoneze.

Domnule profesor, am și filmat împreună la un moment dat, dar vă înțeleg atât bătrânețea, cât și nepăsarea către colegi sau viitori colegi pe care i-ați antrenat chiar Dv, domnule. Din păcate, la facultate tronează de mulți ani atât incapacitatea celor care conduc și predau la această instituție, cât și lipsa de sânge în instalație pe care cu toții ar fi trebuit cumva, cândva… să îl dețină.

Bineînțeles că dacă acești profesori vin plini de frustrare la facultate, vor face fix o bășină cu acești copii, căci am văzut cu proprii ochi cum încrâncenarea colegilor dv (profesorii), bătea statutul de tutore pe care aceștia aveau OBLIGAȚIA să și-l asume, căci erau plătiți de stat sau chiar de noi.

George Burcea acuză actorii care s-au implicat în politică: ”O fac prost și pe bani”

Nu aș dori să scriu mult nici despre nepotismul care a tronat zeci de ani, stimabile. Nepotism dus la cote maxime și care, domnule profesor, în loc să facă din nou generații de aur, i-au distrus, domnule. Pe româneste, și-au bătut joc de scândură, de breaslă și de copii.

Au fost profesori care n-au jucat 1 spectacol în viața lor, dar care au predat ACTORIE, domnule. Ca și cum eu, «actorul» George Burcea... acest Casanova de România, aș merge de mâine să predau la facultatea de medicină veterinară. Sunt sigur că după o primă intervenție a mea, animalul s-ar întâlni cu bunicul, care fix anul acesta împlinește 7 ani de când s-a dus. Așadar, animalul ar muri, iar eu aș continua să practic această meserie, căci în România este normal, nu-i așa? Exact ca la facultate - operație reusită, pacient decedat.

Sau de exemplu, eu, «actorul George Burcea», de mâine m-aș implica în politică, așa cum mulți colegi din ramura noastră, domnule, o fac și o fac prost și pe bani. Mulți. Ca la facultate. Ahhh și app de bani. Poate le transmiteți colegilor dv ieșiți la pensie sau nu, dar care încă mănâncă banii statului din teatre, că ar fi timpul să se retragă în liniște la munte și să-i lase și pe amărâții ăștia tineri pe care Dv i-ați antrenat, - «să mănâncă șî gurili» lor o pâine (sunt sigur că vocabularul îl știți de la telenovele).

Domnule profesor, sunt o mulțime de actori trecuți de 50-60 de ani care au un spectacol în ultimii 10 ani și pe care îl joacă rar... că ori nu se vinde, ori au dublură, dar domnii încasează cașcavalul la finalul lunii de la teatru. Și e cașcaval mult, domnule. Știu sigur că v-ați prins. Eu în 5 ani de activitate am mai multă treabă decât anumiți actori «mari» ai României care trândăvesc la teatre pe bani grei. Diferența? Ei joacă 1 dată pe an, dar încasează lunar, iar eu joc săptămânal și încasez ciuciu (deocamdată).

Dar iubesc acest ciuciu de la teatru, căci eram conștient că nu de aici fac bani că să mă întrețin - Dv puteți să-mi «chonfhirmați cum merge treburili pe la Teveu, locul cu cashhh».

George Burcea: ”Bătrânețea combinată cu nemulțumirile vieții, te duc într-o zonă destul de sensibilă”

Să mai vorbim și de sălile de repetiții inexistente în cadrul facultății? De plimbarea de la Palat până la nush ce bodegă de sală pentru 2-3 ore de repetiții până vine următoarea grupă? De posibilitate 0 de a continua unele spectacole așezate foarte bine în anii 3 sau 5? De directorii de teatre care sunt puși așa… știți Dv (avem exemplu recent la un teatru mare).

Sau doriți să vorbim despre cei care au condus mult timp «barca» și au făcut pentru ea fix un rahat puturos? Aș dori să vă transmit luciditate, sănătate și liniște. Să fiți liniștit și împăcat că unele generații pleacă, iar altele sunt gata să vină după celelalte. Stați liniștit, că și nouă ne va veni rândul. Cu mesajul postat de Dv mi s-a confirmat încă o dată faptul că indiferent cât de bun, frumos și talentat ai fi în tinerețe, bătrânețea combinată cu nemulțumirile vieții, te duc într-o zonă destul de sensibilă. Îmi pare rău pt Dv.

Stimabile, aș mai scrie multe lucruri, dar mă opresc și nu de teamă sau de rușine, ci din dorința de a-mi păstra energie și pentru lucrurile care chiar contează cu adevărat pentru mine. Doresc să vă mulțumesc din inimă că în prag de sărbători «m-ați dus din nou» în facultate ca să resimt atitudinea urâcioasă, frustrarea, nemulțumirea și/ sau nepăsarea profesorilor care au tupeul să predea de pe scaunele pe care au stat cândva «monștrii frumoși» ai teatrului și filmului românesc. «Sărbători în continuare», domnule profesor.

Acesta este un pamflet și trebuie tratat că atare

Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare”, a scris George Burcea pe pagina personală de Facebook.

Citește și:

Florin Zamfirescu, ginere a patra oară

image
image
image
image
image
image
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net