Gina Patrichi, poveste de dragoste ca-n filme. Şi-a cunoscut soţul după ce a pierdut un pantof


    Marea Actriță Gina Patrichi ar fi împlinit 82 de aniFOTO: clv-film
Marea Actriță Gina Patrichi ar fi împlinit 82 de aniFOTO: clv-film

Ne este dor de marii actori care umpleau sălile de teatru și de cinema. Gina Patrichi a făcut și ea parte din ”Generația de Aur”, dar ne-a părăsit prea devreme, în anul 1994, la numai 58 de ani. Viața ei a fost pe cât de tumultoasă, pe atât de frumoasă.

Colegii au spus despre Gina Patrichi că a fost un talent rar, o actriță complexă care a dat viață unor personaje memorabile în teatru, film și televiziune. Astăzi (8 martie) ar fi împlinit 82 de ani.

Este considerată una dintre cele mai distinse şi talentate doamne ale teatrului şi filmului românesc. Gina Patrichi s-a stins din viaţă într-o zi de 18 martie, în anul 1994, măcinată de cancer.

Gina Patrichi s-a născut pe 8 martie 1936 şi ajuns în lumea teatrului de la vârsta de 16 ani, fiind admisă la Institutul de Teatru, la clasa profesoarei Aurei Buzescu.  Din motive numai de ea ştiute, Gina Patrichi nu şi-a terminat studiile şi a mers să lucreze ca bibliotecară undeva pe litoral, la Mamaia, scrie adevarul.ro.

La 20 de ani, a fost chemată la Galaţi, unde tocmai se înfiinţa un nou teatru şi unde fusese repartizat ca regizor Valeriu Moisescu, fost coleg de institut. Avea să debuteze pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi într-o piesă a regizorului Valeriu Moisescu ”Nota zero la purtare”, în rolul principal, cel al elevei Mariana Pleşoianu.

Povestea dintre actriță și soțul ei Victor Anagnoste a început la Galați, într-o seară de septembrie. Gina Patrichi, tânără, frumoasă, se afla la un bâlci improvizat, cu o tiribombă cu lanțuri și o roată uriașă. Actrița s-a urcat în roată și în vârtejul amețitor i-a zburat un pantof care a căzut chiar lângă tânărul avocat Victor Anagnoste. Actorul Ștefan Bănică, fost coleg de facultate al Ginei și coleg de teatru, a vrut să-i recupereze pantoful, dar Victor Anagnoste a spus că vrea să i-l înapoieze personal și s-o cunoască pe ”Cenușăreasa” acelei seri. Actrița i-a prezentat scuze pentru incident și l-a invitat pe avocat la teatru.

Cei doi s-au căsătorit curând, iar în 1966 s-a născut fiica lor, Oana. De la fiica Ginei Patrichi am aflat povestea de dragoste dintre părinții ei. Mai târziu, când locuiau în centrul Bucureștiului, pe o stradă situată între Piața Victoriei și Piața Romană și când Oana se mărise și pleca spre liceu pe role, mama o conducea o bucată de drum tot pe role, scrie adevarul.ro.

Apropiații spun că era la fel de frumoasă și de firească indiferent dacă era pe scenă, îmbrăcată în rochie de regină, sau în Piața Amzei, la cumpărături, îmbrăcată în jeansi și tricou.

În cei aproape opt ani petrecuţi la Galaţi, la Teatrul Dramatic, Gina Patrichi a jucat în peste 30 de premiere. Nu a refuzat nici un rol. A trecut cu uşurinţă de la tragedie la comedie, de la roluri de subretă, la cele de dramă, de la personaje puternice, la cele romantice, de la vampa Wanda, la timida şi generoasa Gena din ”Titanic Vals”.  

În 1964, a fost invitată să se alăture colectivului Teatrului Bulandra din București, condus de regizorul, actorul și scenograful de mare valoare Liviu Ciulei. Aici a jucat marile sale roluri. În film a debutat remarcabil, alături de Victor Rebengiuc, cu rolul Rozei Ianoși din filmul ”Pădurea spânzuraților”, al lui Liviu Ciulei (1964).

Tragediană prin vocaţie datorită forței de interpretare, vocii ei speciale și inteligenței, Gina Patrichi a interpretat cu aceeași pasiune şi roluri pentru teatru radiofonic, participând, de asemenea, la spectacole de muzică și poezie.

andreea mantea
zodia care va avea un weekend de cosmar jpg
Schengen FOTO Shutterstock
dorin cioaba 2 jpg
inna sexy jpg
horoscop jpg
vouchere pentru energie electrica jpg
cub gabi bădălău png
image
image
image
image
image
image
x 12 andreea antonescu 3 jpeg
inna sexy jpg
florin piersic  jpg
cub mașina moș craciun png
loredana groza si sotul 7 webp
Kirstie Alley și John Travolta, sursă foto: Contul oficial de Instagram al actriței