Ieri, părăsită în «Ion», azi, notăriţă în «Moromeţii 2»

6 noiembrie 2018
image
Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Răzvan Vasilescu

Ioana Crăciunescu, care în anii comunismului a bifat roluri memorabile în peliculele “Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, “Actorul şi sălbaticii” şi “Promisiuni”, face parte din distribuţia filmului ”Moromeţii 2”, a cărui premieră a avut loc luni, şi în care joacă alături de alte nume mari ale cinematografiei.

Sala Palatului a fost, luni seară, plină de spectatori, peste 4.000 de persoane asistând cu sufletul la gură la proiecţia de gală a peliculei “Moromeţii 2”, regizată de Stere Gulea, la 31 de ani de la primul succes. Printre actorii din distribuţia de cinci stele s-a numărat şi inegalabila actriţă Ioana Crăciunescu, care pe 13 noiembrie va împlini 68 de ani.

image
1978 - Alături de Şerban Ionescu, în celebra peliculă ”Ion”

În acest film, ea interpretează rolul notăriţei. Dar toată lumea o ştie din pelicula “Ion” (1978), în care a interpretat-o pe Ana, femeia pe care Ion o voia de nevastă doar pentru averea ei impresionantă, ca mai apoi să fie abandonată de acesta, după ce a născut. Ioana Crăciunescu a făcut la acea vreme o echipă excelentă cu Şerban Ionescu, artistul care a încetat din viaţă în urmă cu şase ani: “Eram total atipică pentru ideea de ţărancă şi l-am întrebat pe Mircea Mureşan cum de s-a gândit la mine. Mi-a spus că m-a văzut pe stradă într-o zi ploioasă: «Aveai aşa o privire obidită şi nefericită». Ieşeam de la nişte repetiţii şi mă duceam să mă văd cu Nichita Stănescu. Eram toţi amărâţi într-o epocă amărâtă. Era drumul acela de trecere a omului singur. El a văzut probabil ce este în sufletul meu şi m-a chemat să dau probe”, a povestit ea, pentru adevarul.ro.

image
1978 - Alături de Şerban Ionescu, în celebra peliculă ”Ion”

Pentru că nu şi-a pus viaţa personală pe tapet, puţini ştiu că artista a fost căsătorită de trei ori: “Îi iubesc în continuare pe toţi cei trei soţi. Ca orice iubire adevărată, dacă iubeşti o dată, nu ai cum să te dezici de ce ai iubit. Am rămas prietenă cu toţi foştii mei trei soţi. Pentru partenerii mei e greu să accepte că eu iubesc şi trecutul, şi prezentul, şi viitorul. Am două motoare puternice în viaţă: prietenia şi demnitatea. Cea mai fidelă iubire a mea este prietenia”, a mai menţionat actriţa. 

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
cub pepe png
andreea balan (1) jpg
razvan si irina fodor
cornel palade ada png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
cub theo rose animat gif
razvan si irina fodor
fuego iubita2 png