Ieri, părăsită în «Ion», azi, notăriţă în «Moromeţii 2»

Ultima actualizare:
 Horaţiu Mălăele,  George Mihăiţă şi Răzvan Vasilescu
Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă şi Răzvan Vasilescu

Ioana Crăciunescu, care în anii comunismului a bifat roluri memorabile în peliculele “Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii”, “Actorul şi sălbaticii” şi “Promisiuni”, face parte din distribuţia filmului ”Moromeţii 2”, a cărui premieră a avut loc luni, şi în care joacă alături de alte nume mari ale cinematografiei.

Sala Palatului a fost, luni seară, plină de spectatori, peste 4.000 de persoane asistând cu sufletul la gură la proiecţia de gală a peliculei “Moromeţii 2”, regizată de Stere Gulea, la 31 de ani de la primul succes. Printre actorii din distribuţia de cinci stele s-a numărat şi inegalabila actriţă Ioana Crăciunescu, care pe 13 noiembrie va împlini 68 de ani.

1978 - Alături de Şerban Ionescu,  în celebra peliculă ”Ion”
1978 - Alături de Şerban Ionescu, în celebra peliculă ”Ion”

În acest film, ea interpretează rolul notăriţei. Dar toată lumea o ştie din pelicula “Ion” (1978), în care a interpretat-o pe Ana, femeia pe care Ion o voia de nevastă doar pentru averea ei impresionantă, ca mai apoi să fie abandonată de acesta, după ce a născut. Ioana Crăciunescu a făcut la acea vreme o echipă excelentă cu Şerban Ionescu, artistul care a încetat din viaţă în urmă cu şase ani: “Eram total atipică pentru ideea de ţărancă şi l-am întrebat pe Mircea Mureşan cum de s-a gândit la mine. Mi-a spus că m-a văzut pe stradă într-o zi ploioasă: «Aveai aşa o privire obidită şi nefericită». Ieşeam de la nişte repetiţii şi mă duceam să mă văd cu Nichita Stănescu. Eram toţi amărâţi într-o epocă amărâtă. Era drumul acela de trecere a omului singur. El a văzut probabil ce este în sufletul meu şi m-a chemat să dau probe”, a povestit ea, pentru adevarul.ro.


    1978 - Alături de Şerban Ionescu,  în celebra peliculă ”Ion”
1978 - Alături de Şerban Ionescu, în celebra peliculă ”Ion”

Pentru că nu şi-a pus viaţa personală pe tapet, puţini ştiu că artista a fost căsătorită de trei ori: “Îi iubesc în continuare pe toţi cei trei soţi. Ca orice iubire adevărată, dacă iubeşti o dată, nu ai cum să te dezici de ce ai iubit. Am rămas prietenă cu toţi foştii mei trei soţi. Pentru partenerii mei e greu să accepte că eu iubesc şi trecutul, şi prezentul, şi viitorul. Am două motoare puternice în viaţă: prietenia şi demnitatea. Cea mai fidelă iubire a mea este prietenia”, a mai menţionat actriţa. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net