Ileana Stana Ionescu, 63 de ani de iubire: „Eu și soțul suntem o singură ființă!”

simeon stalpnicul png

De mai bine de şase decenii, Ileana Stana Ionescu este una şi aceeaşi fiinţă cu teatrul, cu scena şi cu iubitul ei soţ, Andrei Ionescu. Cei doi au o poveste de dragoste ca în filme şi au împărţit, cu aceeaşi discreţie, bucurii şi necazuri deopotrivă. Pe 7 mai, la Gala Uniter, au venit tot împreună, iar Andrei Ionescu şi-a aplaudat soţia, premiată pentru întreaga activitate.

Pe 7 mai, la Alba Iulia, a avut loc Gala Uniter, unde au fost premiaţi actori mai ai României, printre care cuplul format de Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc, Horaţiu Mălăele, dar şi inegalabila Ileana Stana Ionescu. Actriţa a primit premiu pentru întreaga activitate şi a urcat pe scenă, alături de Ion Caramitru, după care a fermecat publicul cu discursul ei. Are 81 de ani, dar este plină de viaţă şi continuă să joace, amintind că are alături un adevărat sprijin în soţul ei, Andrei Ionescu. ”Îi mulțumesc mai ales unui om care vreme de 60 de ani a fost alături de mine: soțul meu, Andrei Ionescu. Am avut împreună o viață superbă, personală și profesională și vă doresc tuturor să aveți momente cel puțin la fel de frumoase ca ale noastre!”, a spus, emoţionată, actrița. Şi, deşi ar fi îndreptăţită să primească toate premiile din lume, Ileana Stana Ionescu a fost copleşită de distincţia care i-a fost acordată şi a declarat: “Am trăit multe bucurii pe scenă, dar așa ceva nu am mai trăit niciodată. Pentru acest moment extraordinar voi fi fericită până mor”.

Pe Ileana Stana Ionescu o vedeţi la Teatrul Naţional din Bucureşti în trei piese excepţionale, „Idolul şi Ion Anapoda” (10 mai, 23 mai şi 10 iunie), “Micul Infern” (12 mai, 26 mai și 2 iunie) și “Terorism” (17 mai), însă colaborează și cu alte instituții teatrale din Capitală. Și soțul ei este un mare actor, dar adesea i-am surprins pe Magheru, intrând la Teatrul Nottara, în calitate de simpli spectatori. Mergeau agale, de braț, îmbrăcați la patru ace, părând desprinși din filmele de epocă, în care eleganța era literă de lege. Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu s-au cunoscut la Reșița, unde actriţa interpreta primul rol al carierei, la 19 ani, în spectacolul „Şcoala femeilor“. Andrei Ionescu îi era coleg de distribuţie. A fost o dragoste care a crescut în timp. „Eu eram amoreza, el amorezul şi uite aşa a început, pe loc, povestea noastră de iubire. M-am îndrăgostit de soţul meu de la început. Chiar în piesa în care am jucat. Eu sunt o fire pătimaşă, explozivă, agitată, în timp ce el este foarte liniştit, calm. Probabil de aici şi legătura noastră foarte puternică!“, povestea actriţa pentru revista “Tango / Marea dragoste”.

simeon stalpnicul png
Ileana Stana Ionescu și fiul lorfoto: arhivă personală

Au un fiu care a emigrat în SUA

Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu un fiu, Andrei Emanuel (47 de ani), de profesie medic. Tânărul lucrează în SUA, la Washington, și are, la rândul lui, o familie superbă. Nepoțelul Alexandru Luca este ce mai mare bucurie a celor doi actori. „Noi doi suntem una și aceeași ființă. Am avut o mare şansă, care ne-a protejat pe amândoi. Dragostea, înţelepciunea şi prietenia au stat la baza relaţiei noastre. Soţul meu are un mare merit, e un tip  echilibrat, înţelept, mai calm, eu sunt mai explozivă. Suntem unul şi acelaşi, ca şi când am fi celălalt. Avem foarte multe lucruri comune, cred că acesta e secretul căsniciei noastre”, ne declara actrița, care de 63 de ani se bucură în fiecare clipă de căsnicia ei minunată.

Click! spune

Pe lângă activitatea din teatru, Ileana Stana Ionescu și-a pus amprenta și în cinematografie. Are în CV zeci de filme celebre, precum “Păcală”, “Dumbrava minunată”, “Alo, aterizează străbunica” sau  “Harababura”. În televiziune a apărut în serialele “Fetele marinarului”, în 2009, şi în “Las Fierbinţi”, în 2012.

anamaria prodan si ionela prodan
kate middleton
Kate Middleton, Prințul William, Harry și Meghan Markle (sursa foto OKMag)
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
Melania şi Donald Trump
politia rutiera 0 jpeg
image png
cub anca pandrea png
Dmitri Peskov FOTO EPA-EFE
Nava cereale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
antonia 2 1280x720 1 jpg
dragusanu jpg
cub octavia geamanu marian ionescu png
Alexandra Dinu Mario Mutu Adi Mutu (colaj Click!)
anamaria prodan si ionela prodan
Bella Hadid, la Săptămâna Modei de la Paris jpg