Încă o acuzație de malpraxis în Râmnicu Vâlcea. Fetiță bolnavă la plămâni, tratată pentru roșu în gât

people 3200398 1920 jpeg
Spitalul din Râmnicu Vâlcea, acuzat de un nou caz de malpraxisFoto Pixabay.com

Medicii de la Spitalul Judeţean Râmnicu Vâlcea au fost acuzați pentru un caz de malpraxis. O fetiță a ajuns la urgențe deoarece avea febră, și a fost trimisă acasă cu un tratament pentru o simplă răceală, deși era bolnavă la plămâni.

Bebeluşul s-a simţit din ce în ce mai rău, iar părinții au ajuns în cele din urmă la un spital din Bucureşti, iar fetița lor a fost diagnosticată cu pneumomie severă.

Ea este acum internată la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, la secția de terapie intensivă. Toată povestea a început atunci când fiica lor a avut febră, iar părinții și-au dus fiica la spital unde i s-a zis că are o simplă răceală, lucru total greșit. După puțin timp ei și-au dus din nou fiica la rugențe, la spitalul din Râmnicu Vâlcea, unde fetiței i-a fost administrat un tratament pentru roșu în gât. 

Văzând că fiica lor de un an și opt luni nu se simte mai bine, cei doi părinți au hotărât să-și duca copilul la un spital din Capitală, unde medicii au constatat că era vorba de o pneumonie severă. Mama a declarat că a stat cu fata 5 zile acasă pe un tratament greșit.

Acum copilul trebuie să stea internat în spital cel puțin o lună pentru a se vinde complet și pentru a nu exista alte riscuri. 

Dan Ponoran, directorul Spitalului Județean Râmnicu Vâlcea a declarat pentru digi24 că momentan nu sunt multe informații despre acest caz, dar că se vor face cercetările necesare.

„Despre acest caz, al doilea, nu se știe nimic la nivelul spitalului, nu a fost depusă nicio plângere.” El a adăugat că vor fi prezentate concluziile imediat ce vor fi gata.

„Nu spitalul poate să hotărască dacă a fost malpraxis sau nu, există Colegiul Medicilor și o Direcție la nivelul Ministerului Sănătății”, adaugă Dan Ponoran.

Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea este deja în mijlocul unui scandal după ce, săptămâna trecută, un copil de un an internat acolo a intrat în comă, deşi fusese diagnoticat cu o banală laringită. Părinţii copilului au depus plângere penală şi îi acuză pe medici că au falsificat documente pentru a muşamaliza cazul. Mai mulți oameni au protestat în faţa spitalului şi i-au cerut ministrului Sănătăţii să ia măsuri.

Cum a reacționat ministrul Sănătății la cazul copilului care a intrat in comă

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, le cere scuze părinților copilului de un an și jumătate din Râmnicu Vâlcea care a intrat în comă și promite că vinovații vor ajunge să plătească pentru greșelile lor. Dacă se constată inadvertenţe din punctul de vedere al actului medical, urmează plângerea penală, spune ministrul.

„În primul rând, în calitate de mamă, aș dori să-mi cer scuze față de suferința lor din acest moment. Am avut o discuție cu părinții băiețelului și cu bunicii lui în cursul zilei de ieri și i-am asigurat că îmi voi da tot concursul pentru a afla adevărul și îi asigur încă o dată de acest lucru. Corpul, DSP, inspectorii deja au făcut primele cercetări acolo, părinții copilului au pus la dispoziție niște înscrisuri. Pe de altă parte am avut o discuție cu președintele CJ Vâlcea care își va da tot concursul pentru clarificarea situației. Am luat legătura cu CNSAS pentru a putea trimite și de acolo Corpul de Control, pentru a putea elucida, pentru a vedea exact ce s-a întâmplat. Iar dacă din punct de vedere al actului medical se constată inadvertențe, din punctul nostru de vedere urmează plângerea penală. Părinții pot să depună sesizare la Colegiul Medicilor pentru eventuale acuzații de malpraxis, acuzații pe care noi nu suntem în măsură să le cercetăm.”

Sorin Pintea a declarat că a fost criticată degeaba deoarece nu a fost vina ei pentru ceea ce s-a întâmplat la Râmnicu Vâlcea. 

„Am fost criticată pentru multiplele controale pe care le fac, am fost criticată pentru că doresc să măresc cuantumul amenzilor, cred că asta este soluţia în acest moment. Dar ministrul Sănătăţii singur nu poate să rezolve problema. Am început să discutăm cu sindicatele, discutăm cu asociaţiile de pacienţi, cu organizaţiile profesionale pentru că mie mi se pare ceva într-adevăr halucinant. Da, statul poate fi acuzat, Guvernul poate fi acuzat şi fel şi chip, dar nu poate fi acuzat că nu are grijă de sistemul de sănătaăte. Poate fi acuzat că se implică foarte mult poate, dar singure guvernul şi ministrul Sănătăţii nu pot să rezolve această problemă.”

Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
rafael nadal si sotia sa
2 alexandru arsinel jpg jpeg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
Radu Mirică s-a sinucis
Diniyar Bilyaletdinov FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
mihai bendeac stela popescu si arsinel
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (6) JPG
image png
Alexandru Arsinel
alexandru arsinel jpeg
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (3) JPG