INTERVIU. Ana Maria Mărgean, secretele din finala „Românii au talent”: „Nici acum nu realizez, încă plutesc". Ce va face cu premiul

29 mai 2021
article img
La doar 11 ani, Ana Maria Mărgean a câștigat 120.000 de euro și trofeul „Românii au talent”. A purtat la mână o brățară care, spune ea, i-a purtat norocfoto: PRO TV

Cum arată fericirea pură? Ne poate spune Ana Maria Mărgean, fetița – ventriloc care vineri seara a câștigat marele trofeu „Românii au talent”, premiul de 120.000 de euro și titlul de cel mai talentat concurent. A plâns în hohote de bucurie și de emoție pe scenă, în momentul în care și-a auzit numele. Apoi nu a dormit o noapte întreagă. Sâmbătă, încă sub imperiul „unui vis frumos”, a vorbit cu reporterii Click! despre planurile ei de viitor și despre cealaltă mare dragoste a ei, animalele.

„Nici acum nu realizez ce s-a întâmplat, încă plutesc, nu m-am trezit din visul acesta frumos. Vă mărturisesc că sunt în al nouălea cer. Este cea mai frumoasă experiență din viața mea. Mereu mi-am dorit să vin la Românii au talent și, pentru mine, era un vis împlinit doar să ajung în finală. Nu mă așteptam să câștig. Părinții mei sunt și ei copleșiți de emoții, nici lor nu le vine să creadă. Sunt foarte mândri de mine!”, ne-a declarat sâmbătă Ana Maria Mărgean, fetița de 11 ani care, cu vocea ei incredibilă, cu inteligența, umorul și cu abilitățile de ventrilocie, i-a convins pe telespectatori că merită votul lor.

article img
„Fiind și ultima în concurs, m-am încărcat de emoții, astfel încât, la final, nu mă puteam opri din plâns”, spune fetițafoto: PRO TV

Cum a petrecut „cea mai frumoasă noapte din viața ei”

Noaptea de vineri spre sâmbătă a fost cea mai frumoasă din viața ei. Nu a petrecut-o dormind, ci a dat frâu liber bucuriei. „Am făcut poze cu jurații, am vorbit cu ceilalți concurenți, apoi am strâns un sac de confetti și l-am luat acasă, ca amintire. Surioara mea mai mică, Ava (4 ani), m-a așteptat cu flori, am tăiat un tort și am aruncat confetti prin toată casa. Am dormit doar vreo două ore, spre dimineață”, a povestit Ana care, în ciuda oboselii, deborda de energia ei caracteristică.

article img
Ajunsă acasă, Ana s-a jucat cu frățiorii și cu doi vecini de bloc în marea de confetti adunate de pe scenăFoto: arhiva personală

„Carantina aceasta a făcut ceva bun din mine”

Momentul de vineri seara a fost cu adevărat senzațional. Dacă în audiții și în semifinală a venit doar cu păpușa Lizzy, acum a fost însoțită de încă o „prietenă”, Nicole. A cântat pe trei voci, dintre care două cu gura închisă, „în numele colegelor de scenă”. „Arta de a vorbi fără să îți miști buzele am descoperit-o acum doi ani pe YouTube și am început să o practic în perioada carantinei când toată lumea era blocată în casă. Aveam timp liber și voiam să încerc ceva nou. Până la urmă, se pare că această carantină m-a ajutat, a făcut ceva bun din mine! Am început cu voci, cu exerciții de dicție și am evoluat. Pare complicat la început să vorbești/cânți cu gura închisă, dar te obișnuiești, îți trebuie doar exercițiu. Iau lecții de ventrilocie, de canto, dar și de teatru, urmăresc tutoriale, studiez tehnici vocale și coregrafii”. Să nu uităm că Ana are și școală. Este în clasa a cincea la școala generală HCA Voluntari. Pe lângă temele și muzică, face și atletism și modelling. „Sunt ocupată toată ziua, dar tot ce fac e din plăcere, mă distrez. Restul timpului liber mi-l petrec cu familia, cu frații, ieșim în parc cu trotineta, bicicleta, mă mai întâlnesc cu prietenii din cartier și multe altele”.

Ce va face cu premiul de 120.000 de euro

După momentul de vineri seara, urmează clasica întrebare: „ce vei face cu banii?”. Cu un bun simț și o maturitate de care puțini adulți dau dovadă, Ana mărturisește că, pentru început, vrea doar să se bucure de acest moment frumos, de care o dată în viață ai parte. „Apoi vom mai vedea, încă nu m-am gândit. Eu aș vrea să investesc în educația mea muzicală, să le cumpăr ceva frățiorilor mei și familiei. Pentru mine, cel mai mult îmi doresc un cățeluș mic și pufos, pe care să-l strâng în brațe toată ziua. Mi-ar plăcea un bichon maltez, pentru că poate fi ținut în casă. Acum, cred că părinții mei vor fi de acord. Sora mea vrea o pisică, a fost primul lucru care m-a întrebat vineri seara, dacă acum o să-i iau și ei pisică. Noi mai avem acasă un papagal și trei broscuțe țestoase. Și lor vreau să le cumpăr un acvariu mai mare cu filtru, ca să fie mai în largul lor. Iubesc animalele, mereu mi-am dorit multe, dar în apartament e mai greu. Visul meu este să fac un hotel pentru animalele de companie și să am personal grijă de ele. Iată o idee de a cheltui cei 120.000 de euro! Sau ne-am puta muta din apartament, la o casă cu grădină, ca să putem ține mai multe suflețele. Toți din familie suntem morți după animale”, ne spune cea mai talentată româncă a anului 2021.

Cine sunt „colegele de scenă”

article img
Ana Maria Mărgean, în marea finală, alături de „colegele de scenă” Lizzy și Nicolefoto: PRO TV

Ana Maria Mărgean cântă de când se știe, atât voce, cât și chitară și pian. „Cântam în mașină, în drum spre grădiniță și rețineam toate melodiile de la radio, indiferent de limba în care erau cântate”, își amintește ea. De la 5 ani, părinții au dus-o la canto. De-a lungul timpului, a participat la diverse concursuri și festivaluri. „Am peste 100 de trofee, diplome și medalii. Însă cel mai important trofeu e cel de la Românii au talent”. Odată descoperită ventrilocia, a avut nevoie de marionete. Dacă la început exersa cu păpuși confecționate din șosete, în urmă cu un an, de ziua ei (n.r. 12 iunie), a primit-o pe Lizzy. „Părinții mei știau că-mi doresc o păpușă profesională. Lizzy a venit din Chicago, SUA. Este cea mai bună prietenă a mea. Nicole a venit mai târziu. Ea e din Las Vegas, dar a învățat destul de bine română. I-am cerut sprijinul în marea finală și mă bucur că a acceptat”, glumește micuța.