Interviu cutremurător! Gabi Luncă a pierdut un copil și a reușit să scape de cancerul la sân

simeon stalpnicul png
Acum, artista mai cântă doar în bisericile penticostale

Celebra solistă de muzică lăutărească, cândva o femeie superbă, cu o talie trasă ca prin inel, şi-a serbat ieri ziua de naştere. A împlinit 79 de ani, dar a rămas la fel de cochetă, ca în anii tinereţii. Nu i-a dispărut nici acum zâmbetul inconfundabil, deşi soarta a supus-o, de-a lungul anilor, la grele încercări.

Gabi Luncă şi-a dorit enorm să devină mămică, ba chiar îi promisese lui Dumnezeu că se va pocăi, dacă va rămâne însărcinată, însă ce a urmat este de-a dreptul cutremurător. Prima ei fiică a murit la numai două luni de la naştere, fiind diagnosticată cu encefalită: ”Era neagră la faţă, cum e pământul, era desfigurată. A murit pentru că n-am putut să-mi ţin jurământul făcut”, a povestit artista despre primul necaz care i-a adus multă suferinţă. Artista a făcut însă multe dezvăluiri în cartea sa, ”Povestea vieţii noastre”.

A avut mari probleme cu Ilicitul (Fiscul de acum), care vâna artiştii ce nu-şi declarau veniturile din cântări: ”În anii ’80, un salariu era de 1.700 de lei, iar nouă ne venise factura la telefon cam 8.000 de lei.  Cei de la Ilicit ne-au bătut la uşă, căci li s-a părut ciudat, însă fetele noastre au reuşit să-i fenteze pe inspectori”, şi-a mai amintit Gabi. Nu e mândră de toate faptele ei, dar a fost nevoită să înveţe arta supravieţuirii.

Nu mulţi ştiu că marea artistă Gabi Luncă are câţiva dinţi îmbrăcaţi în aurul obţinut din monedele cu care era plătită la sindrofii. Cei doi soţi erau pe val, în anii  ’60-’70, fiind invitaţi la sute de nunţi şi de botezuri. Artista a mai avut o cumpănă în 2009, când a fost diagnosticată cu cancer la sân. A plâns, s-a speriat, însă cu multă rugăciune şi speranţă, a reuşit să treacă şi prin acest episod.

simeon stalpnicul png
În tinereţe

“Se poate scăpa foarte uşor de cancer în ziua de azi. Eu am mers la medic imediat ce am simţit că este ceva în neregulă cu mine. M-am operat, am făcut tratament, tot ce au spus medicii, şi am scăpat. Dumnezeu m-a scăpat. Vreau să le sfătuiesc pe toate femeile să meargă la un control, măcar o dată pe an”, a mărturisit artista. 

Chiar dacă a ieşit învingătoare în faţa cumplitei boli, artista recunoaşte că nu i-a fost deloc uşor să accepte vestea că va rămâne fără un sân. „Această boală este foarte grea, am avut momente de disperare. M-am jelit zile întregi, mă uitam la toate hainele şi mă întrebam dacă mă mai întorc acasă ca să pot să le port. Citostaticele au fost insuportabile pentru mine, dar Dumnezeu nu m-a lăsat”, şi-a amintit artista.

S-a pocăit de 20 de ani

Pentru a face rost de buletin de Bucureşti, Gabi, născută în Vărbilău (jud. Prahova), şi Ion, născut în Fântânele (jud. Dâmboviţa), s-au căsătorit iniţial cu altcineva. De-abia după câţiva ani s-au bucurat de propria lor nuntă. Gabi Luncă are patru copii, cărora le-a pus nume biblice: Emanuel, Estera, Sara, Rebecca şi toţi i-au fost alături la necaz.

simeon stalpnicul png
Alături de soţ și de doi dintre cei patru copii

Artista s-a pocăit şi, de mai bine de 20 de ani, nu mai cântă la sindrofii, ci doar în bisericile penticostale.

Se judecă de patru ani cu Lori, pentru piesa «Cip-cirip»

Aniversarea artistei a fost umbrită de procesul pe care Gabi Luncă îl are de mai bine de patru ani cu Loredana Groza (47 ani). ”Regina muzicii lăutăreşti” a acuzat-o pe Loredana că i-a furat piesa “Într-o zi la poarta mea”, transformând-o în ”Cip -cirip”.

Iniţial, procesul a fost câştigat de Loredana, dar Gabi Luncă a făcut apel, urmând ca pe 18 octombrie să se dea sentinţa. Conform primei decizii a judecătorilor, Gabriela Onoriu, alias Gabi Luncă, trebuie să-i achite Loredanei peste 56.000 de lei, adică peste 12.000 de euro, reprezentând cheltuieli de judecată.”Mama a contestat decizia judecătorilor, pentru că nu e corectă. Este decizia ei, eu nu mă bag, dar eu o susţin”, a declarat Rebeca Onoriu, fiica interpretei, pentru Click!

simeon stalpnicul png
Loredana Groza (46 de ani)
borcea piscina JPG
giulia anghelescu2 png
meditate 1851165 1280 (1) jpg
laura cosoi png
IMG 0810 jpg
gianina corondan tb1000 jpg
BeFunky collage (34) jpg
colaj grecia jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
foto 1   Miki K Pital jpg
laura cosoi png
BeFunky collage (34) jpg
patrizia paglieri jpeg
giulia anghelescu2 png
Mircea Bravo webp