INTERVIU Familia Temișan, cum nu o vezi la TV. De la ce se ceartă cel mai des Monica și Aurelian

image
Familia Temișan: Monica, Aurelian și Dora

La 48 de ani, Monica Davidescu este o femeie împlinită pe toate planurile. Are o carieră frumoasă și o familie la fel. Este adesea întrebată cum și-a menținut căsnicia și care este secretul mariajului de 25 de ani cu Aurelian Temișan (48 ani). Un lucru e sigur! Fac echipă bună, atât acasă cât și pe scenă, iar Dora, fetița lor de 10 ani, a venit să îi completeze. Cum se înțelege cu fiica ei și ce relație au împreună, actrița a povestit, în exclusivitate pentru Click!

  • Click! Dora vă calcă pe urme? Te-a ajutat în perioada asta de stat mai mult pe acasă? Ce lucruri ați făcut împreună, ce îi place să facă cel mai mult?

Monica Davidescu: Dorei îi dau libertatea să fie copil și să aleagă singură ce va urma să facă în viață. Evident că nu poate sări peste activitățile  părinților și că participă involuntar la ele cu toate cunoștiințe primite apriori. Fiind activități pe care le cunoaște bine (o lectură, o repetiție de text, o filmare live în direct cu o televiziune, înregistrarea unei piese sau a unui interviu, filmarea unui videoclip) îi sunt mai dragi decât orele de cursuri online sau multele ore pe care trebuie să le petreacă în efectuarea temelor. Școala online devine povară pentru părinți, deoarece acum aceștia împart în egală măsură responsabilitatea cu învățătorul, care are nevoie de tot sprijinul pentru ca elevul să înțeleagă exact informația, care altfel e mult mai bine primită în clasă, la școală.

image
Monica și Dora au costume de baie la fel
  • Ce relație mamă-fiică aveți? Ce îți dorești pentru ea?

În primul rând  cred că suntem prietene și îmi doresc să am cât mai puține momente în care trebuie să mă impun ca mamă (eu cred în colaborarea cu bună înțelegere între copil și părinte). Apoi, ne jucăm mult, facem exerciții fizice împreună, uneori gătim împreună (niciuna dintre noi nu are pasiune pentru gătit), vedem multe filme împreună, și ei îi place să îi povestesc cărțile pe care le citesc eu, cărți de oameni mari. Se miră încă dacă eu mă emoționez și plâng sau râd când îi povestesc întâmplări din carte și le vede în imaginația sa ca pe un film. 

  • Ce ai învățat-o sau ce secrete a “furat” de la tine?

Știe deja să își aleagă haine și să se machieze când vrea să ,,joace” un personaj. Are trusa ei cu machiaj pentru copii.  Știe să se demachieze corect. În rest, eu o învăț de toate, iar ea le pune în practică trecând totul prin prisma proprie și asta mă încântă pentru că așa își dezvoltă personalitatea și nu copiază pe nimeni. Asta îi va ajuta și în viață, să fie independentă, să aibă propria părere și să nu copieze ce fac alții.

image
Monica Davidescu, o femeie pe care timpul parcă o ocolește
  • Petrece mult timp și cu tatăl ei! De cine e atașată cel mai mult? Împărtășește mai mult cu Temi secretele ei?

Noi încercăm să îi fim alături în mod constant și să nu îi lipsească timpul petrecut cu noi. Cred că e atașată de amândoi, că dacă vine vorba să ne ia apărarea e ca o leoaică, dar se joacă mai mult cu tatăl său, pentru că eu o tot bat la cap cu temele. În plus, în această vacanță de vară ea e plecată mai mult cu tatăl său, la mare sau munte, pentru că eu fiind la TNB în repetiții și spectacole nu pot pleca  după plac. Și acum te întreb eu: cui nu ii place să plece în vacanță liber de teme sau alte obligații, doar la joacă și distracție?

  • Cu Temi, soțul tău, ești și colegă de scenă. El ce a “furat” de la tine? Tu l-ai îndemnat să facă și actorie?

Temi are talentul de a prinde foarte repede. Învață textul destul de ușor și, având ureche muzicală și ritm, știe ce să facă în scenă, mai ales că el e destul de ludic și vine cu propuneri de acțiuni care au salvat de multe ori din impas regizorul care nu era sigur pe ce voia să facă. Important e ca lui să îi placă textul și  compania în care lucrează. Dacă nu are aceste două ingrediente nu mai are nici plăcerea de joc.

Dar el rămâne pasionat de muzică și de tot ce ține aceasta. Ar fi și păcat, la vocea lui. În perioada restricțiilor a înregistrat la distanță două piese superbe, în orchestrație de jazz cu Vlad Popescu and Compania, e vorba de Copacul și Cine oare, a făcut o piesă cu Mihai Alexandru, o piesă foarte haioasă, cu remix cu tot, “Pizza”, și în colaborare cu mulți colegi care s-au filmat acasă, cu un Mihai Alexandru la pupitrul de comandă al editării și montării, au făcut un videoclip foarte bine primit de public, “E groasă treaba”.

  • Acasă cum sunteți voi, ca și cuplu? Sunteți căsătoriți de 14 ani și sunteți un exemplu pentru mulți! Cum ați rezistat atât de mult timp împreună?

Nu știu. Cred că fiecare știe când să lase de la sine ca să îi fie bine celuilalt. Ne ajutăm, ne ascultăm, încercăm să ne înțelegem necesitățile și mai ales avem un drum comun din care amândoi ne străduim să eliminăm piedicile, obstacolele ce ne ies în cale, mai ales prin oameni care își bagă coada cu păreri sau acțiuni care ne deranjează echilibrul.

  • De la ce vă certați cel mai des, dacă se întâmplă?

Achiziții de lucruri nefolositoare (râde).

  • Ți-ar plăcea să prezinți o emisiune TV? Ai oferte în acest sens?

Da. Asta mi-ar plăcea foarte mult, mai ales că am căpătat în toți anii aceștia multă experiență în lucrul cu oamenii de diferite feluri și mi-am îmbogățit cunoștiintele. Nu pot spune că ofertele curg în valuri, dar chiar am primit o propunere de curând, însă programul zilnic  de filmare se suprapunea cu programul de repetiții și spectacole al TNB. Am ales să dau întâietate Teatrului, prima mea dragoste, dar recunosc că mi-a fost greu când am refuzat propunerea pentru că era un proiect foarte interesant.

Citește și:

Au împlinit 24 de ani iubire. Cum s-au cunoscut Monica Davidescu şi Aurelian Temișan

Aurelian Temișan și Monica Davidescu, secretul mariajului de 25 de ani: «La nervi, ea țipă, eu tac și cer un pahar cu apă!»

florin zalomir
FotoJet jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
sotie Arsinel jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
foto 1 bec economic jpg
image png
colaj mormant elisabeta a II-a
accident defileul jiului gorj jpeg
balena cu cocoasa islanda foto shutterstock
image
image
image
image
image png
image png
2 cabral si andreea png png
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
sotie Arsinel jpg
foto 1 arsinel Adevarul (7) jpg