Ion Dichiseanu a pus într-o carte secretele și chinul amorului cu Sara Montiel. Diva l-a înșelat cu regele Spaniei, Juan Carlos


    1965. Cei doi s-au îndrăgostit la Festivalul de Film de la Beirut, iar după un an, Sarita locuia deja în apartamentul lui Dichifoto: arhivă personală
1965. Cei doi s-au îndrăgostit la Festivalul de Film de la Beirut, iar după un an, Sarita locuia deja în apartamentul lui Dichifoto: arhivă personală

Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, la vârsta de 87 de ani, lăsând în urmă durere, roluri memorabile și povești demne de filmele pe care le-a jucat cu un imens talent nativ. Multe amintiri au fost scrise cu patos și într-o carte, pe care Dichi a lansat-o în aprilie 2016. În volumul de 186 de pagini, “Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, actorul a făcut dezvăluiri pe cât de neaşteptate, pe atât de savuroase.

A fost un bărbat pedant, şarmant, după care multe femei au suspinat în secret. Când a ajuns la vârsta de 82 de ani, în 2016, marele actor s-a lăsat convins să dezvăluie toate dedesubturile celei mai intense poveşti de dragoste, care a ţinut România cu sufletul la gură în anii ’60. Este vorba, desigur, despre amorul tumultuos cu regretata Sara Montiel, artista spaniolă pe care a cunoscut-o la Festivalul de Film de la Beirut. Toate aceste dezvăluiri au fost cuprinse în cartea “Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”, editată de Polirom şi lansată oficial pe 10 aprilie 2016.


    Cartea a fost lansată la trei ani după moartea Sarei Montiel (1928-2013)
Cartea a fost lansată la trei ani după moartea Sarei Montiel (1928-2013)

La acea vreme, înainte de lansare, reporterii Click! l-au vizitat acasă pe marele actor, care ne-a povestit cu bucurie despre secretele incluse în carte. Dar să închidem ochii şi să ne întoarcem în timp, la jumătatea anilor ’60, la Festivalul de Film de la Beirut (Liban), acolo unde a prins viaţă iubirea dintre Sarita şi Dichi. “În clipa în care am dat mâna cu ea, am simţit ceva foarte greu de descris în cuvinte. Am simţit un fel de curent electric, ceva ce nu mai trăisem până atunci. Şi am cunoscut femei frumoase... Parcă îmi dăduse o licoare care m-a vrăjit. Era cu 4-5 ani mai mare, dar eu nu mă uit în buletinul doamnelor”, povesteşte Dichi.

Sarita s-a mutat în apartamentul cu două camere al actorului

Săgetaţi de Cupidon, Dichi şi Sarita şi-au continuat flirtul şi după acel eveniment, ba chiar l-au transformat într-o iubire sănătoasă. În plus, la un an de când s-au cunoscut, adică în 1966, acţiunea amoroasă s-a mutat şi în România, pentru că Sarita a venit să cânte la Sala Palatului. De acolo, a ajuns şi în apartamentul cu două camere al lui Dichi, dintr-un bloc din zona Aleei Circului. “Când am deschis uşa, la aproape trei noaptea, sora mea a încremenit de uimire. Să vin eu acasă cu marea vedetă Sara Montiel? Şi a rămas cu mine în România, în sărăcăciosul meu apartament”, îşi aminteşte Dichi, care ne-a spus că diva a fost uimită de decorul modest pe care l-a văzut atunci în faţa ochilor. “Două luni şi jumătate a stat cu mine în România”, ne-a spus maestrul.

Dar nu tot timpul a fost lapte şi miere între ei, au existat şi gesturi impulsive. “Sara mi-a zis că trebuie să-mi cumpăr o maşină. M-a întrebat ce contract am. I-am spus 400.000 de lei, în loc de 40.000, plafonul maxim care i se impunea unui actor cu rol principal în film. Când purtam discuţia asta eram acasă, la un pahar, a băgat mâna în poşetă, de unde a scos un cec, dându-mi-l, ca să-mi cumpăr o maşină. Atunci am făcut un gest impulsiv, i-am dat peste mână destul de brutal. Orgoliul meu masculin a fost grav atins. A plecat în dormitor, plângând”, scrie Dichi în cartea sa.

Dichiseanu și Sarita voiau să facă un copil împreună

Cuplul ajunsese până la discuţiile despre a avea un copil. “Ne-am dus la Spitalul Brâncovenesc, la un ginecolog, care ne-a făcut investigaţiile de rigoare. Doctorul mi-a spus că eu pot să fac o divizie, dar că ea are trompele înfundate şi că ar trebui să facă o operaţie”. Se pare că Universul nu a ţinut cu cei doi, căci Sarita a părăsit România după nici trei luni petrecute cu Dichi, însă s-au revăzut după 30 de ani, la emisiunea “Surprize, surprize”.


    Sara Montiel, o frumusețe răpitoarefoto: Cinemagia
Sara Montiel, o frumusețe răpitoarefoto: Cinemagia

În finalul cărţii, Dichiseanu mai face o dezvăluire-şoc, care explică, astfel, şi titlul volumului. “Am întrebat-o: «M-ai înşelat?», iar ea mi-a răspuns: «Da, Cu regele Juan Carlos (n.r. regele Juan Carlos I al Spaniei)»”. „A fost a fost cea mai frumoasă pagină din viaţa mea. Sarita a fost la mine, în casa mea, cu fiica ei adoptivă, şi atunci a cunoscut-o pe fosta mea soţie şi pe fiica mea. E un şoc să aflu că dispărut această doamnă a muzicii şi filmului mondial. Nu pot să merg la înmormântare, pentru că vineri am premiera filmului «Mamaia». Voi încerca să-i sun pe cei din familie pentru a-mi prezenta condoleanţele", a spus Ion Dichiseanu, pentru Click!, în ziua în care a murit Sara Montiel. Actriţa şi cântăreaţa de origine spaniolă Sara Montiel a murit pe 8 aprilie 2013, la vârsta de 85 de ani. Frumoasa cu ochii căprui care a fost sex-simbolul anilor '60, a fost considerată cea mai cunoscută actriţă spaniolă de la Hollywood şi a jucat în peste 60 de filme.

Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani

Joi, 20 mai, încă un colos al scenei românești a trecut la cele veșnice. Celebrul artist Ion Dichiseanu, sau Alain Delon de România, cum mai era supranumit datorită șarmului și talentului său, s-a stins la vârsta de 87 de ani, pe patul de spital, după ce  fost diagnosticat cu pneumonie severă bilaterală. Aproape cinci luni s-a chinuit cu boala. Totul a început în noiembrie 2020. Atunci a ajuns pentru prima dată la spital, unde i s-au făcut o radiografie şi un CT, dar i s-a pus un diagnostic greşit. În plus, a fost infectat cu o bacterie, care i-a provocat o pneumonie severă bilaterală iar în ianuarie a ajuns din nou la spital, unde a fost internat de urgenţă la Terapie Intensivă şi intubat. De atunci, maestrul scenei româneşti nu a mai ajuns acasă. S-a aflat în continuare sub supravegherea atentă a medicilor, i s-a administrat tratamentul de rigoare, iar fiica Ioana, fosta soție Simona și ginerele Adrian au ţin legătura cu el mai mult prin medici şi asistente. 

Citește și:

Ion Dichiseanu. Biografie. Roluri care l-au consacrat. Top 3 melodii celebre

Ion Dichiseanu a murit! Actorul era internat de cinci luni la Spitalul Floreasca

Fosta soție a lui Ion Dichiseanu, devastată de durere: «Dichi a murit în brațele Ioanei»

EXCLUSIV Ultimele imagini cu Ion Dichiseanu. Elegant ca un lord, lângă fosta soție, fiică și nepoțică

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rona hartner png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
cub paula seling png
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre