Irina, fiica lui Dem Rădulescu: „Cu câteva zile înainte să moară, mi-a dat sfaturi”

Ultima actualizare:

  Irina Rădulescu este fiica actorului Dem Rădulescu (1931-2000)colaj: Click!
Irina Rădulescu este fiica actorului Dem Rădulescu (1931-2000)colaj: Click!

Irina Rădulescu, fiica regretatului actor Dem Rădulescu, a făcut mărturii impresionante despre ce i-a spus tatăl ei atunci când a aflat că vrea să se facă actriță. „Atunci, cu câteva zile înainte să moară, mi-a dat câteva sfaturi”, a povestit Irina.

Acum, Irina Rădulescu este actriță cu acte în regulă și este angajată la Teatrul Mic din Capitală, din a cărui trupă face parte și mama ei, actrița Adriana Șchiopu (61 de ani). Într-un interviu realizat de Cristina Sava, pentru blogul fifistie.ro, Irina Rădulescu a povestit detalii neștiute despre viața de familie. De asemenea, a acceptat să fie imortaizată de fotograful Adi Popa.

 • Cum ai decis să te faci actriță?

A venit destul de firesc. Deşi, de-a lungul timpului am vrut să fac mai multe lucruri, având diverse pasiuni. Dar, am simţit-o ca pe o întoarcere acasă în momentul în care am decis asta. Am spus „Da”! Fiind într-un liceu teoretic se vorbea ce e bine să faci în epoca asta. Şi atunci m-au bătut mai multe gânduri, dar în momentul în care mi-am pus problema serios a fost ca o întoarcere acasă.

 • Câţi ani aveai?

Aveam 18 ani, eram clasa a 12 a când lumea deja se pregătea... A fost destul de târziu?

 • Eşti o femeie extrem de frumoasă. Te-a ajutat asta în carieră sau ai avut momente când ai simţit că ai fost dezavantajată?

La treaba asta nu prea m-am gândit pentru că eu cred că frumuseţea e relativă şi că e bine să ai atâta frumuseţe cât să ai o stare de bine. Eu îi mulţumesc lui Dumnezeu şi părinţilor că sunt şi mă simt frumoasă. Perfecţiunea nu există şi eu îmi ştiu neajunsurile. Cred că e o armonie între interior şi exterior pentru care eu spun „Mulțumesc”. Ne operăm, ne injectăm, dar e o mare diferenţă între a fi frumoasă şi a te simţi frumoasă.

„Ne tot aranjăm exteriorul, dar trebuie să lucrăm la interior mai mult”


  Irina Rădulescu este angajată la Teatrul Mic din Capitalăfoto: Adi Popa / fifistie.ro
Irina Rădulescu este angajată la Teatrul Mic din Capitalăfoto: Adi Popa / fifistie.ro
 • De unde vine frumuseţea pentru tine?

Asta vine din multe lucruri. Şi iubirea te face frumoasă, dar până la urmă şi armonia ta cu tine te face să te simţi frumoasă. Cred că la asta trebuie să lucrăm mai mult. Ne tot aranjăm exteriorul, dar trebuie să lucrăm la interior mai mult.

 • Ai amintit mai devreme despre părinţi… ai vorbit vreodată cu tata că ai vrea să fii actriţă? El ți-a spus vreodată că îşi doreşte asta pentru tine?

Tata a murit în 2000. În vara respectivă i-am spus mamei în trecere: „Mă gândeam, ce ar fi să mă fac actriţă?!”. Şi mama a apucat să îi spună lui. Atunci, cu câteva zile înainte să moară, mi-a dat câteva sfaturi.

Sfatul primit de la tatăl ei: „Întotdeauna să cauţi adevărul şi simplitatea”


  Mama Irinei Rădulescu, Adriana Șchiopu, este actriță la Teatrul Micfoto: Teatrul Mic
Mama Irinei Rădulescu, Adriana Șchiopu, este actriță la Teatrul Micfoto: Teatrul Mic
 • Mama ta este şi ea actriţă, lucraţi amândouă în acelaşi teatru. Aţi jucat vreodată împreună?

Nu, am lucrat împreună doar la radio: „O noapte furtunoasă”. Ea Veta, eu Ziţa. Şi am mai jucat la PRO TV într-un serial. Aşa s-a nimerit. Nu şi la teatru. Oricum, mama a fost de principiu că la început e bine să mă dumiresc singură, nu să fie alături de mine pe scenă.

 • Ştiu că eşti extrem de apropiată de mama ta, că aveţi o relaţie specială…

Suntem un întreg. Am rămas un întreg în ciuda faptului că după 9 luni eu am ieşit. Am vorbit mai devreme despre formă şi conţinut. Pot să spun că ea mi-a dat nu doar formă, ci şi conţinut. Suntem prietene, surori…. e foarte greu să vorbeşti de cineva care înseamnă atât de mult.

image
image
image
image
image
image
oana zavoranu 1 1024x1024 jpg
Oana Roman și cîinele bubble Sursa Instagram jpg
banner oana roman png
cove jpg
cher iubit alexander edwards profimedia jpg
Demi Moore foto  Shutterstock jpg
russell brand jpg
image
actualitate.net