Laura Cosoi nu are voie să divorţeze

Ultima actualizare:

    Nunta Laurei Cosoi: Blondina a purtat o rochie de mireasă deosebităfoto: Arhiva Personală
Nunta Laurei Cosoi: Blondina a purtat o rochie de mireasă deosebităfoto: Arhiva Personală

Când i-a spus "Da!” în faţa altarului lui Cosmin Curticăpean (38 de ani), Laura Cosoi (33 de ani) şi-a asumat că el va fi singurul bărbat care o va putea face fericită toată viaţa. Spre deosebire de ortodocşi, catolicilor le este interzis divorţul, oficialii de la Vatican fiind încă reticenţi la schimbarea canoanelor căsătoriei.

Cum actriţa a fost botezată la catolici, e obligată să respecte doctrina, scrie www.ziarulring.ro. În cazul unei despărţiri, Laura Cosoi se va putea recăsători civil, însă Biserica Catolică va considera noua ei relaţie drept una adulterină dacă nu va obţine şi o anulare validă a sacramentului. În plus, cei consideraţi adulteri nu vor mai fi împărătăşiţi

Cu toate că Biserica Catolică nu permite divorţul, Tribunalul Roman Rota de la Vatican a admis anularea căsătoriei pentru motive precum: influenţa prea puternică a unui părinte asupra unuia din soţi, care reprezintă echivalentul unei lipse de autonomie psihologică necesară mariajului; lipsa serioasă de moderaţie în judecată, adică gelozia, narcisismul sau mitomania, alături de lipsa dorinţei de a deveni părinte, infidelitatea şi, în unele cazuri, abuzul de alcool ori canabis; incapacitatea unuia din soţi de a-şi asuma obligaţiile conjugale, adică aversiune faţă de sex, notează aceeaşi sursă.

Astfel, chiar dacă te desparţi civil, încă eşti căsătorit religios cu acea persoană. Şi dacă eşti căsătorit valid, această legătură rămâne valabilă până când unul dintre soţi moare. Totuşi, Papa Francisc va propune schimbarea doctrinei referitoare la căsătorie în cadrul Sinodului Extraordinar al Episcopilor din octombrie.

"Sunt cazuri în care separarea cuplurilor este inevitabilă. Câteodată, e necesar din punct de vedere moral, când e vorba de protecţia soţiei oprimate sau a copiilor mici în faţa unor traume şi mai mari, cauzate de intimidare, violenţă verbală şi fizică, umilinţă şi exploatare”, a explicat Suveranul Pontif.

image
image
image
image
image
image
banner rona hartner png
banner madalin ionescu png
banner denisa manelista png
banner George Nicolescu png
Oana Roman și fiica ei, Isa  Sursa: Instagram
halle berry instagram jpg
alina serban foto cornel brad  jpg
carmen bruma fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net