Leacul periculos anti-Covid al Corinei Chiriac: «La peste 56 de grade, Corona moare». Ce spune medicul

image
Corina Chiriac ne arată un tratament naturistfotografii: Facebook

Corina Chiriac (71 de ani) a reușit să devină virală nu cu un nou șlagăr, ci cu un tutorial anti-covid. Solista ne exemplifică un leac băbesc despre care afirmă că "omoară" virusul care a făcut peste 50 de milioane de victime pe tot globul. Postarea ei de pe Facebook a fost criticată de Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni.

Iată ce a scris Corina Chiriac pe Facebook, exemplificând cu fotografii:

  • ”Pentru ca suntem în anotimpul “răcelilor” vreau să vă amintesc un leac fără vârstă pe care îl practic eu și care este un excelent AntiCovid. Răceala este o hipotermie, deci trebuie înainte de toate să reîncălzim corpul . Dacă deja ne curge nasul, ne ustură ochii și ne “țin” mușchii spatelui, trebuie să încălzim capul. Iată cum mă vindec eu și ce “secrete” folosesc. Mulțumesc pentru atenție și vă doresc sănătate.
  • Dau cu crema în jurul ochilor și pe față, mă leg cu o basma de bumbac pentru că voi transpira și mă ” împrietenesc” câteva minute cu temperatura apei fierbinți.
  • Mă acopăr cu un prosop mare și gros, apoi mă aplec peste apa fierbinte. Stau deasupra apei 30, 40 de minute. Inspir pe nas, și pe gură, pe rând. La peste 56 de grade, virusul Corona moare. Opțional ascult în acest timp muzica de relaxare și îmi închipui numai stari frumoase…
  • În final, mă usuc pe păr, schimb basmaua cu o caciuliță și pun un prosop uscat în jurul gâtului. Dorm cât mai infofolită, intr-o cameră încalziă  iar a doua zi caut să nu ies în frig. Dacă e nevoie, seara următoare repet procedura”.

image
Corina Chiriac exemplifică tratamentul

Dr. Mihail Pautov: "«Virusul Corona» nu va muri la aburi fierbinți"

Tratamentul naturist propus de Corina Chiriac este criticat de medici. Mihail Pautov, medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, a combătut, joi, pe Facebook și pe blog.

  • "Nu există studii care să demonstreze orice efect benefic al inhalării de abur cu aspirină. Cu atât mai mult, nu există studii care să demonstreze că această tehnică este sigură. Acesta este un teren minat pe care e bine să nu calci. De altfel, orice sfat venit de la un non-medic care ține de utilizarea de medicamente trebuie tratat cu atenție și scepticism.
  • Este nesănătos să inhalezi abur fierbinte mai mult de 5 minute/ sesiune.
  • Camera nu trebuie încălzită, indiferent dacă ești sau nu răcit; temperatura ideală în camera în care dormi este de 19-21 grade Celsius.
  • «Virusul Corona» nu va muri la aburi fierbinți; mai rapid ne vom opări / ne vom arde mucoasele respiratorii.

Este ok să ieși în frig și să lași corpul să se adapteze, atâta timp cât ești bine îmbrăcat".

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
cub iosif rotaru png
Roxana, alături Liviu Guță
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
mugur mihaescu jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
marilyn monroe
Jair Bolsonaro le face cu mâna susținătorilor FOTO AFP
Protest AUR in Capitală Captură Facebook JPG
image
image
image
image
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
Robbie Williams Spice Girls
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png
Adriana și Eliza Iliescu