Levent Sali: «Ca sportiv, am mare grijă la alimentaţie»

Ultima actualizare:

    Ouăle conţin proteine  de care, ca sportiv,  are nevoie. De aceea  le consumă aproape  în fiecare dimineaţă
Ouăle conţin proteine de care, ca sportiv, are nevoie. De aceea le consumă aproape în fiecare dimineaţă

Dacă nu merge la sala de sport, nu cântă şi nu are vreun rol de interpretat, pe Levent Sali îl găsim în bucătărie. Actorul cunoscut pentru apariţiile în „Pariu cu viaţa”, „O nouă viaţă”, „Selfie” şi „La-La Band” ţine ca alimentaţia lui să fie una sănătoasă, de aici pornind şi pasiunea pentru gătit.

Tânărul actor a început să practice sport din copilărie. Fotbal, box, K1, toate acestea îi consumau energia în fiecare zi. „Nu sunt un luptător profesionist şi nici nu vreau să devin. Sunt un fan al artelor marţiale şi nu mă refer la bătaia organizată. Mult timp îmi petrec la sala de forţă”, spune Levent. Şi aşa a început şi povestea cu alimentaţia.

Ca să ai un tonus excelent, trebuie să ai un anumit mod de viaţă. Sportivii care ard multe calorii au nevoie de o alimentaţie aparte. „Eu mănânc foarte variat, cam de cinci ori pe zi. De exemplu, pentru micul dejun aleg de obicei ouă sau fulgi de cereale cu lapte sau cu iaurt. La prânz mănânc ceva carne cu multă salată sau legume de orice fel. Cel mai delicios prânz pe care l-am gătit a fost făcut din carne de vită trasă uşor prin unt, cu rozmarin şi busuioc şi cu chips-uri de morcovi. Seara mănânc salată cu brânzeturi sau supă, iar gustările dintre mese constau în fructe sau oleaginoase”, ne dezvăluie tânărul.

De obicei, mănâncă de toate şi nu se abţine dacă are poftă de ceva. Evident, după aceea compensează sala de sport. Nu are prea multe “scăpări’, nici un stil de viaţă dezordonat. Poate aţi observat că cei care iubesc sportul nu se sabotează singuri mâncând ce nu trebuie, ci tind să continue cu grija faţă de corpul lor şi acasă, în bucătărie. Se documentează despre nutriţie, caută reţete potrivite.

Aşa a început şi pasiunea lui Levent pentru gătit. „Eu mizez pe alimente cu un conţinut ridicat de proteine – carne, ouă, brânzeturi, lactate. Bineînţeles, alături de legume şi fructe. Ouăle fac parte din alimentaţia mea zilnică. Fie că le fierb, le prepar ochiuri sau omletă, ele aterizează de obicei în farfuria mea la micul dejun. De pildă, azi am pregătit o reţetă specială de omletă. Este o alegere sănătoasă, o sursă bogată de proteine care mă ajută să-mi menţin tonusul şi să am energie pe parcursul zilei”, mai spune artistul, înainte de a se apuca de gătit.

Omletă preparată după o reţetă franţuzească

Dacă vă întrebaţi care este cheia pentru omleta perfectă, ei bine, ea nu există. Singura condiţie este ca ingredientele să fie proaspete. „De obicei, aleg reţeta care conţine cei mai mulţi nutrienţi. Astfel, ceea ce  vă propun acum conţine 3 ouă, sare, piper, ulei de măsline şi unt. Este o omletă franţuzească, creată de vestitul chef Jean Imbert”, explică Levent. Ca mod de preparare, se bat ouăle într-un bol până devin spumă, se adaugă sare şi piper. Separat, se încinge tigaia, se pune puţin ulei de măsline, apoi se toarnă omleta şi se lasă pe foc fără a o amesteca. În momentul în care se formează crustă, se adaugă, sub omletă, bucăţele de unt. Apoi se ia de pe foc, dar se păstrează în tigaie încă 5 minute. În final, se pune tigaia pe foc pentru încă 30 de secunde, apoi se pune pe farfurie, în formă de clătită. După preferinţă, se pot adăuga şi alte ingrediente, precum parmezan, legume, seminţe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
cub daniela crudu webp
antonela patrut 2 jpg
banner alin oprea png
adela popescu jpeg
banner sanziana buruiana png
irinel columbeanu jpg
ela craciun 11 jpg
pepe raluca pastrama jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net