Livia Graur găteşte sănătos pentru toată familia: «Haideţi să profităm de verdeţurile de primăvară!»

image
Livia Graur, prezentatoarea Prima TV, îşi învaţă şi fiica să mănânce sănătos

Înainte de a se naşte Renata, fetiţa ei de 5 ani şi jumătate, în frigiderul Liviei Graur abia găseai o portocală rătăcită. Acum, prezentatoarea Prima TV face piaţa săptămânal, găteşte şi mănâncă sănătos, încercând să fie un exemplu pentru copil. Şi chiar reuşeşte. În perioada aceasta, toată familia a trecut pe verdeţuri de primăvară.

„Încerc să profit la maximum de ce ne oferă natura, dar verdeţurile nu sunt întotdeauna pe placul Renatei. Aşa că trebuie să inventez reţete, metode de a o face să mănânce. Spre exemplu, spanacul nu-i place deloc gătit, aşa că am găsit alternativa care, culmea, e chiar mai bună. Cum ea adoră salatele, îi pun pe lângă roşii, castraveţi, ridichi, şi frunze de spanac. E bogat în vitamine şi în fier, ceea ce e esenţial pentru un copil”, mărturiseşte Livia Graur.

O altă metodă de a o face pe micuţă să mănânce cu drag e să o implice în pregătirea mesei. Renata nu lipseşte din bucătărie atunci când mama ei găteşte. Împreună spală şi curăţă legumele, împreună fac dulciuri şi omleta de dimineaţă. Fetiţa primeşte sarcini uşoare, care îi plac la nebunie. „Ea spală cu seriozitate ingredientele, mi le dă să le curăţ, iar noua ei pasiune este să taie legumele, activitate pe care o las să o facă sub maximă supraveghere”. 

image
Renata are rolul ei: spală şi curăţă legumele, ajută la pusul mesei. Astfel, mâncarea parcă are alt gust

Prezentatoarea ştirilor Focus de la Prima TV şi-a descoperit şi ea pasiunea pentru tot ce e verde şi sănătos. Primăvara face o cură de detoxifiere care o ajută să scape şi de astenia de primăvară. „Mie îmi plac la nebunie urzicile, spanacul, loboda, ştevia şi cam toate «frunzele» acestea de sezon. Avem nevoie de ele după o iarnă lungă, în care organismul nostru a fost privat de vitamine şi minerale. Îmi place să merg la piaţă să simt mirosul proaspăt de legume, parcă le-aş lua pe toate. Eu sunt născută primăvara, poate şi din acest motiv mă simt mai activă, mai puternică, dornică să încep lucruri”, mărturiseşte ea.

Radu Mirică s-a sinucis
cub silvia chifiriuc png
rafael nadal si sotia sa
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
2 alexandru arsinel jpg jpeg
cub casă stela popescu png
cub regina elisabeta doliu (1) png
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (9) JPG
Nord Stream FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Alexandru Arsinel FOTO Mediafax
mihai bendeac stela popescu si arsinel
Alexandru Arsinel Arhiva Adevarul (6) JPG
image png
Alexandru Arsinel
alexandru arsinel jpeg