Marina Almășan, de 25 de ani cu același număr de kilograme! Ne-a spus secretul!

31 ianuarie 2018
article img
În anii '90, în perioada de glorie a emisiunii "Ceaiul de laora 5", alături de George Mihăițăfoto: arhivă TVR

Vă mai amintiți emisiunile "Veniți cu noi pe programul 2", "Ceaiul de la ora 5", "Arca Marinei", "Mulţumesc!", "Planeta în jeanşi"? Atunci cu siguranță ați remarcat faptul că realizatoarea lor, vedeta TVR Marina Almășan (54 de ani), nu este cu nimic schimbată față de anii '90, când ne intra in casă cu acele producții TV. Cum și de ce a rămas cu același număr de kilograme și cu același breton celebru ne-a spus chiar ea.

Va reveni curând la emisiunea "Femei de 10, Bărbați de 10" (TVR 2), iar în vacanță s-a lăsat convinsă de către fiul ei și iubita acestuia să-și facă abonament la sala de sport. "M-am aflat, de când mă știu, în război declarat cu caloriile! Mă îngraș destul de repede, sunt și pofticioasă pe deasupra, așa că trebuie să depun ceva eforturi pentru a nu lăsă kilogramele să pună stăpânire pe mine. Gândul meu lăuntric este unul foarte mobilizator: bani să-mi tăi stomacul n-am, așa că singura soluție este să-mi înfrâng poftele. Așa că... dau iama în legume și fructe, dau deoparte dulciurile, prânzul îl împart cu prietenii, iar cină o dau dușmanilor... și am ceva dușmani! (râde). În ultimele luni am fost coruptă de Victor și de prietena lui, Ana, să merg la sală. O fac din solidaritate cu copiii, dar și pentru a-mi tonifica musculatura, întrucât, în rest, călăresc din greu tableta, așezată turcește pe canapea! Mai apuc să fac și dimineața vreo 10 minute de gimnastică. Și cam atât. A... și mai beau regulat ceai verde, adus de la mama lui, din China. Cred că mă ajută și el să-mi ard rapid bunătățile cărora nu le pot rezista", ne-a explicat Marina Almășan, care are 55 kg și 1,62 metri.

article img
Marina Almășan este neschimbată după 3 decenii de televiziunefoto: arhivă TVR

Legat de trucuri de înfrumusețare, Marina îi mulțumește și acum Zinei Dumitrescu pentru sfaturi. "Merg la shopping ca orice femeie normală, îmi place să-mi cumpăr și haine, și „maglavaisuri”. Nu cheltuiesc mulți bani pe asta, pentru că... nu-i am. Dar demult, la <Ceaiul de la ora 5>, Zina Dumitrescu m-a învățat un lucru: să nu alerg după cosmetice scumpe, pentru că nu întotdeauna ele sunt și bune. Deși avea toate posibilitațile din lume, Zina se dădea cu Gerovital și... a reușit să-mi transfere încrederea în produsele românești. În ceea ce privește hainele, răsuflu ușurată ori de câte ori reușesc să semnez câte un contract pentru emisiunile mele cu firme de modă. Astfel reușesc să fiu în trend fără să scot un ban din buzunar. Mai greu cu ținutele de ocazie, pentru că emisiunile mele, fiind mai dinamice și mai jucăușe, reclamă ținute sport. Deci, pe cele elegante trebuie să mi le procur singură", a declarat Marina pentru Click!

Vedeta TVR este, alături de Neti Sandu și de Andreea Esca, printre puținele persoane publice care nu și-au schimbat coafura de la debut și până în ziua de azi. "Doamne, parcă-l aud pe Tatulici: <Marinuș, tu n-ai de gând să renunți la bretonul ăla?!?> Da, din acest punct de vedere (ca și din multe altele!) sunt o tradiționalistă. Am breton de când mă știu și nu m-am îndurat niciodată să renunț la el. Ba nu! mint! Am făcut odată o ședință foto pentru revista <Tango>  și hair-stilistul Cristina Grama a încercat, orintre altele, o coafură cu bretonul dat în lături. Am rezistat, pozele au ieșit foarte frumoase ( meritul talentatului Paul Buciuța!), însă eu am avut tot timpul senzația că sunt în pielea goală!"(râde).

article img
Marina Almășan, alături de fiul ei, Victor

Marina Almășan va aduce curând, la TVR 2, la emisiunea "Bărbați de 10, femei de 10", un un nou partener-surpriză, după plecarea lui Mircea Radu. Dar pânăatunci am rugat-o să-și amintească, pentru Click!, cel mai frumos compliment pe care l-a primit de la fani de-a lungul carierei sale. "Că au crescut cu mine, că li se ardea mâncarea pe sobă când urmăreau <Ceaiul de la ora 5>, că nu concep TVR-ul fără mine. Am fost oprită pe stradă de familii care-mi arătau fetițele lor, deja adolescente, spunându-mi : <Ea este fiica mea, o cheamă Marina, pentru că atunci când o așteptam să vină pe lume eram fani ai emisiunii dumneavoastră>".

article img
2018 - Marina are acum tot 55 kgfoto: arhivă personală

Marina Almăşan s-aangajat la TVR în 1990, ca redactor la emisiunea „Veniţi cu noi pe programul 2”, realizată de Mihai Tatulici. A continuat cu realizarea unor emisiuni precum „Ceaiul de la ora 5” (1993-1999), „Cazuri şi necazuri în dragoste” (1994–1997), „Ghici cine vine la mine?” (1997 – 1998), „Arca Marinei” (1999–2001), „Personalul de Costineşti” (2001), „Bun de tipar” (2001–2002), „Tunelul timpului” (2002), „Mulţumesc!” (2004), „Oala sub presiune” (2005-2006), „Planeta în jeanşi” (2006), "Ne vedem la TVR2" (2007-2016).