Marina Almăşan se duce o dată la două săptămâni în Italia

image
Weekendul trecut a vizitat Domul din Milano împreună cu fiul ei, Victor

Marina Almăşan e o plimbăreaţă, o împătimită a vacanţelor. A călătorit în Japonia, China, Coreea, SUA, însă nici o destinaţie nu i se pare aşa de îndepărtată ca Italia. De la sfârşitul lui septembrie, de când fiul ei, Victor, s-a mutat la Napoli cu o bursă, face drumuri către «cizmă» cel puţin o dată la două săptămâni.

“Deşi Italia este «la o aruncătură de băţ» în comparaţie cu alte destinaţii ale călătoriilor mele, de când Victor este acolo, mi se pare un loc la capătul lumii! Efectele dorului sunt vizibile aşa că, în consecinţă, drumurile mele către «cizmă» s-au înmulţit considerabil.

image

O dată la două săptămâni, un low-cost prietenos mă duce în «control matern» la obiectivul devenit prioritate zero”, mărturiseşte prezentatoarea emisiunii “Femei de zece, bărbaţi de zece” de la TVR 2. Fiul ei a obţinut o bursă Apple la Universitatea Federico II din Napoli, iar la sfârşitul lui septembrie şi-a făcut bagajele şi a plecat din ţară. De atunci, Marina şi-a făcut “abonament” la bilete de avion. Pentru varietate, s-a înţeles cu fiul ei să se întâlnească şi în alte oraşe apropiate de Napoli. 

Weekendul trecut, spre exemplu, s-au intersectat la Milano. Ea a zburat cu avionul, Victor a venit cu un tren de mare viteză. În cele 3-4 zile, s-au plimbat prin oraş cât i-au ţinut picioarele şi cât le-a permis vremea destul de mohorâtă. Au colindat prin centru, au hrănit porumbei, au degustat bunătăţi (orice altceva decât paste şi pizza, de care Victor e sătul până peste cap) şi, bineînţeles, au “scăpat” puţin şi la shopping. “Nu poţi să ajungi la Milano fără să-ţi iei pantofi”, râde prezentatoarea tv.

image
Despărţirile sunt dureroase

Vizitele la Napoli sunt la fel de frumoase şi liniştite – merg la cumpărături, se plimbă prin oraş, povestesc mult, gătesc... “În astfel de vizite, obiectivul principal este să facem orice, dar împreună. Ultima oară, la Napoli, i-am şi gătit ciorbă, tocană, bucate «de acasă», de care îi e dor. Nu că el nu ar şti să gătească, dar neavând timp, se rezumă la paste şi pizza. Locuiesc de regulă în duplexul în care Victor închiriază o cameră. Cea de la parter mă aşteaptă pe mine. Şi povestim mult. Mă bucură să-l văd atât de încântat de ceea ce face la facultate. Principala activitate a lui este realizarea de aplicaţii pentru iPhone-uri, adică ceea ce el a visat toată viaţa”, mai spune Marina Almăşan.Următoarea întâlnire cu fiul ei va avea loc peste doar câteva zile, de această dată la Roma, unde vedeta tv se va duce, alături de echipa de la TVR, să filmeze în cea mai mare comunitate românească din lume.  “O vom dedica Zilei Naţionale a României şi vom aduna în ea femei de 10 şi bărbaţi de 10 dintre românii care locuiesc în Italia. Bineînţeles, între Napoli şi Roma fiind doar o oră de mers cu trenul, am plănuit o nouă întâlnire cu fiul meu. Victor este foarte ataşat de echipa mea, practic a crescut sub ochii colegilor mei, aşa că va petrece timp plăcut în compania găştii noastre vesele”, adaugă Marina.

Vacanţele în Italia sunt atipice

Vacanţele Marinei Almăşan au scopuri precise, jurnalistice. E în priză de dimineaţa până seara, explorează locuri, vorbeşte cu oameni. Chiar dacă-i consumă ceva timp şi efort, o  ajută să facă economii la buget. „Nu e nimic mai plăcut decât să vezi lumea pe banii finanţatorilor, chiar dacă va trebui apoi să le mulţumeşti fie printr-un film bun, fie printr-un serial interesant, fie chiar printr-o carte. Fiind vorba de călătorii cu scop precis, ele sunt extrem de documentate, bine organizate, riguros respectate planurile şi itinerariile”, explică ea. După câteva zile pline, îi iese material de o carte. Astfel, până acum a scos 6 cărţi de călătorii, ultima fiind luna aceasta, numită „Marile surprize ale micului Luxemburg”. Vacanţele în Italia, însă, sunt cu totul altfel. Aici lasă toate celelalte interese la o parte şi se concentrează pe copil.

image

Napoli are, pentru ea, un farmec aparte

Napoli este, pentru Marina Almăşan, un oraş care îi trezeşte amintiri frumoase. Acolo a fost prima ei călătorie cu Georgică Cornu, în urmă cu 7 ani. „Vacanţa aceea a fost un prilej de a-i cunoaşte pe-ndelete sufletul şi a vedea ce om deosebit este. Acum, emoţiile pe care mi le dă acest oraş sunt legate de întâlnirile cu fiul meu”.

Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
1 bruce willis jpg jpeg
image png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
FotoJet (2) jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
Margherita jpg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
FotoJet (2) jpg
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
image png