Marius Manole: «Odată, am leșinat de foame, lângă facultate»!

3 mai 2017
simeon stalpnicul png
Lunea viitoare, Marius şi partenera sa de dans, senzuala Olesea Nespeac Miculea, promit un nou show de excepţie, cu care speră că vor câştiga marele premiu de 100.000 €

Este unul dintre cei mai buni actori, iar acum se pregăteşte pentru finala ”Uite cine dansează!” (PRO TV). Marius Manole a uluit o ţară întreagă cu numărul său impecabil, iar de la nemilosul juriu a ”furat” prima notă maximă. Însă, în spatele zâmbetului său adolescentin, artistul ascunde o poveste de viaţă emoţionantă.

Marius Manole (38 de ani)  e de departe unul dintre cei mai buni concurenţi de la ­show-ul de dans de la PRO TV. A ajuns în finală şi se numără printre favoriţi, iar accidentările şi rănile din timpul antrenamentelor nu se compară cu viaţa grea pe care timidul Marius Manole a avut-o.

S-a născut în Iaşi, însă a cutreierat toată ţara, cu spectacolele.

El a mai cochetat cu coregrafia: ”Încă de la admitere m-a angajat Sergiu Anghel la compania lui de balet. Lucram cu carte de muncă, aveam salariu şi era înspăimântător. În acei ani munceam foarte mult şi eram vegetarian. O dată, am leşinat lângă ATF (n.r. - Academia de Teatru şi Film) de foame, mâncam o pâine şi un iaurt pe zi”, a povestit el, pentru Adevărul.Dar, a trecut prin mai multe belele, fiind chiar şi tâlhărit: ”Ţin minte cum făceam naveta Timişoara-Bucureşti şi dormeam numai la cuşetă - nici n-ajungeam pe acasă: seara mă urcam direct în tren. Într-o noapte, n-am mai găsit loc la cuşetă, dormeam în fund, am simţit când sunt furat. Îmi lua telefonul, banii. Dar eram atât de obosit, încât am ales să-l las să mă fure. Când m-am trezit îmi era teribil de sete, dar nu aveam cu ce să-mi cumpăr ceva din gară. Am scos din sac o apă termală pentru faţă şi-am băut jumătate din tubul ăla. N-am să uit niciodată! Era sărată. Iar de la dormit prin gări, mult timp am rămas c-un tic: când mă aşezam la o masă, stăteam cu rucsacul în braţe”, a mai mărturisit Manole.Dar, nu mulţi ştiu că Marius e de câţiva ani un răsfăţat al premiilor, fiind decorat chiar şi de preşedintele Klaus Iohannis. Pe 5 mai 2016 el a primit Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D - “Arta spectacolului”, pentru ”implicarea deosebită în promovarea teatrului şi cinematografiei româneşti”.

E actor de cinci stele

Marius Manole a absolvit în 2001 Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, secţia Actorie, la clasa profesor Emil Coşeriu şi Cornelia Gheorghe.

simeon stalpnicul png
În piesa “Masculin Feminin”

Între 2002 - 2003, artistul a urmat cursurile Secţiei de Coregrafie de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din Bucureşti.

simeon stalpnicul png
În piesa “Între noi e totul bine”, alături de Dorina Chiriac

A jucat în nenumărate piese, iar în prezent Manole joacă în ”Revizorul” și în ”Mascul Feminin”, la Godot, în regia Liei Bugnar. 

cub miron cosma png
madalina ghenea cannes6 jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (2) jpg
mirabela dauer te cunosc de undeva zarug jazzy jo3 png
4 laura cosoi jpg jpeg
cub vedete gravide png
FotoJet (1) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet (2) jpg
madalina ghenea cannes6 jpg
4 laura cosoi jpg jpeg
cub vedete gravide png
inna6 jpeg
selly si antonia