Mărturie emoționantă a unei știriste TVR. Stela Popa: «Trăim vremuri grele»

Ultima actualizare:

    Stela Popa are în familie o persoană a cărei viață a fost pusă în pericol de infectarea cu noul coronavirusfoto: arhiva personală
Stela Popa are în familie o persoană a cărei viață a fost pusă în pericol de infectarea cu noul coronavirusfoto: arhiva personală

Încă un exemplu că se poate să folosim o experiență traumatică în ceva pozitiv. Că există o lecție bună în orice întâmplare din viață. Model de urmat este de data aceasta Stela popa, știrista postului public de televiziune, a căror declarații ar putea încuraja ușor pe oricine trece în această perioadă prin clipe dificile...

Stela Popa a mărturisit în exclusivitate pentru Click! TV cum a afectat-o pandemia care a zăpăcit lumea și cum a reușit ea să-și mențină echilibrul într-o perioadă în care asta pare atât de greu... Revista cu știrista TVR pe copertă apare pe piață vineri, 8 mai, și este distribuită gratis, împreună cu ziarul Click!

  • Cum s-a schimbat viața ta de când s-a instalat pandemia și în România?

Am înțeles încă odată cât de prețioasă este sănătatea. Cât de important este să avem un sistem medical bine pus la punct. Cât de mult au riscat cei din linia întâi și cât de multă recunoștință trebuie să purtăm cadrelor medicale, dar nu numai. Toți cei care ne-au făcut viața mai ușoară merită un mare „Mulțumesc”. Știu îndeaproape cum e să fii printre cei care luptă cu invizibilul și necruțătorul coronavirus. Mă rog zilnic pentru o rudă apropiată, medic de profesie, care de la începutul pandemiei este în această bătălie grea. Și, credeți-mă, nu de puține ori mi-au dat lacrimile când îmi povestește câte vieți, câte destine, câte familii a îndoliat acest virus ucigaș. Trăim vremuri grele. Și am mai învățat o lecție în aceste luni de grea încercare – cât de importantă e iubirea. Mi-am schimbat total percepția asupra unor lucruri cărora poate, cândva, nu le dădeam atâta importanță. Parcă prea grăbiți și insensibili devenisem în ultima perioadă. Uite că în secolul vitezei, ne-am oprit din viteză.

Stela Popa: «Iubirea va salva lumea»

Stela Popa este vedeta ediției din 8 mai a revistei Click! TV, cel mai citit și iubit ghid tv din România. Publicația este distribuită gratis, în fiecare vineri, împreună cu ziarul Click!
Stela Popa este vedeta ediției din 8 mai a revistei Click! TV, cel mai citit și iubit ghid tv din România. Publicația este distribuită gratis, în fiecare vineri, împreună cu ziarul Click!
  • Care e acum modul tău de lucru în TVR?

Am lucrat în ture... la turație maximă. Prezint zilnic câte două jurnale - la prânz și seara. Am stat cot la cot cu cei din redacție și am simțit „pulsul” pandemiei în timp real. Și, vă spun cât se poate de sincer, nu-i ușor deloc să fii pe sticlă în asemenea momente. Ai o responsabilitate enormă. Pentru că îți dai seama cât de important e tot ce spui și cum spui. Fiecare informație pe care o transmiți este crucială. În plus, telespectatorii ne-au putut urmări în toată această perioadă și pe TVR1, și pe TVR2. A fost o responsabilitate dublă, cum ar veni.

  • Cum decurge acum rutina zilelor tale?

Lucrăm în ture, după cum spuneam. Lucrăm în weekend-uri. Zilele când merg la serviciu sunt sută la sută implicată acolo. De aceea, vreau să compensez cât pot de mult în timpul liber petrecut acasă și să fiu cât mai aproape de băiețelul meu.

Stela Popa: «E uluitor cum a reușit un virus să întoarcă lumea pe dos»

Stela Popa este originară din Republica Moldova, dar trăiește în România și lucrează aici de mai bine de patru ani. Soțul, sociologul și politologul român Dan Dungaciu, este cel care a făcut-o să schimbe țara
Stela Popa este originară din Republica Moldova, dar trăiește în România și lucrează aici de mai bine de patru ani. Soțul, sociologul și politologul român Dan Dungaciu, este cel care a făcut-o să schimbe țara
  • Ce a fost cel mai greu de înțeles și de procesat în toată această perioadă, din punct de vedere emoțional?

Cum e posibil așa ceva? Cum e posibil ca, dintr-odată, să nu mai ai nimic? Să nu-ți mai poți îmbrățișa părinții? Să nu mai ai o viață socială adecvată? Una dintre cele mai apropiate prietene ale mele, care locuiește acum în Canada, și-a pierdut zilele trecute mama. Nu vă pot reda durerea și rana adâncă rămasă în sufletul acestei femei pentru că nu a fost în ultima clipă alături de cea care i-a dat viață.

  • Dar ce a fost ușor și plăcut?

Partea bună e că mi-am redescoperit talentul de gospodină. În același timp, a fost bine că am fost atât de aproape de colegii mei care au fost trup și suflet la datorie, la televiziune. Am învățat multe unii de la alții.

  • Care sunt cele mai importante lecții desprinse din această perioadă?

Iubirea. Iubirea va salva lumea. Începând de la iubirea și pasiunea pentru profesia lor, pe care au demonstrat-o medicii și toți cei implicați în diverse activități absolut necesare societății și terminând cu acel carpe diem, atât de bine cunoscut, dar atât de bine înțeles și perceput în aceste vremuri de restriște.

Stela Popa: «Când ai copil, ești obligat să fii atent la ce pui pe masă»

De când cu pandemia de coronavirus, Stela Popa prezintă atât știrile TVR 1, cât și jurnalul informativ de la TVR 2
De când cu pandemia de coronavirus, Stela Popa prezintă atât știrile TVR 1, cât și jurnalul informativ de la TVR 2
  • Cum crezi că va arăta lumea după ce scăpăm de virusul acesta?

Mă întreb dacă vom mai fi atât de apropiați? La propriu. Daca ne vom mai strânge mâinile la fel ca înainte? Dacă ne vom îmbrățișa fără pic de teamă? E uluitor cum a reușit un virus să întoarcă lumea pe dos.

  • Care sunt acele lucruri, hobby-uri sau întâmplări ori oameni care ți-au alinat pandemia?

Familia. În primul rând familia. Pentru că ne-am reîntregit. Fie și virtual. Am înțeles cât de prețioși suntem unul pentru altul. Am conștientizat cât de dor îmi era de copilul meu și de copilul din mine. Am revenit mai mult ca niciodată în copilărie. Și îi mulțumesc pentru asta fiului meu. Ne-am jucat mai mult ca oricând în această perioadă. L-am simțit și mai aproape. Parcă prea repede trecea timpul până la apariția virusului. Parcă prea repede se maturiza copilul meu. Prea multe momente din progresul și evoluția lui îmi scăpau. Acum e altceva. Îl văd cum înflorește sub privirile mele. Îl văd atât de atașat de mine și îmi spun: Dacă nu acum, atunci când?

  • Cum ai reușit să te menții în formă? Adică... ai reușit?

Am gene bune și nu-mi fac nici o grijă din acest punct de vedere. Bine, noi oricum mâncăm sănătos în familie. Când ai un copil, ești oarecum obligat să fii atent la ce pui pe masă.

  • Ce vacanțe ai amânat și când crezi că vei lua următoarea vacanță și unde anume ai vrea să fie?

Am pus în stand by o vacanță în Portugalia... De ani buni mi-am făcut o tradiție să merg în țara muzicii fado. Mi-ar plăcea să se mai liniștească apele până în august. Inclusiv apele Oceanului Atlantic. De îndată însă ce se vor mai liniști și apele Prutului, îl voi trece și voi merge la părinții mei care locuiesc în Republica Moldova.

  • Care sunt primele lucruri pe care abia aștepți să le faci (din nou) după ce se iese din starea de urgență?

Să merg la teatru, să ies cu copilul în parc. Lucruri firești, lumești. Atât de simple la prima vedere, dar atât de importante până la urmă.

Adele nu se mai ascunde! Cum arată în rochiță mini, după ce a slăbit spectaculos

VIDEO Iulia Vântur și Salman Khan, împreună și la bine, și la greu. Au împărțit alimente oamenilor sărmani din India

Ți se rupe sufletul! Singură în izolare, Marina Voica se uită peste gard, după un vecin cu chef de vorbă

George Clooney a împlinit 59 de ani. 7 femei celebre care i-au trecut prin pat înaintea lui Amal

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net