Mihaela Bilic, cele mai bune sfaturi în alegerea meniului

Ultima actualizare:

    Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciaţi medici nutriţionişti din RomâniaFoto: Arhivă personală
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciaţi medici nutriţionişti din RomâniaFoto: Arhivă personală

Doamnelor, nu este nevoie să gătitţi în fiecare zi! Medicul nutriţionist Mihaela Bilic (42 de ani) a mărturisit, recent, că este convinsă de faptul că mâncarea gătită poate fi consumată două-trei zile, fără nici o problemă.

Mihaela Bilic a publicat, pe contul personal de Facebook, câteva rânduri în care oferă sfaturi importante în alegerea meniului, într-o familie.

Iată care sunt sfaturile medicului nutriţionist!

"Cum alegem meniul?Când eram copil nu ţin minte să fi avut vreun cuvânt de spus în alegerea meniului, mâncam ceeea ce ne punea mama pe masă. Uneori eram şi eu martoră la negocierile dintre părinţi a-propos de mâncarea care urma să fie gătită în săptămâna următoare. Şi nici nu putea fi vorba despre schimbarea meniului în fiecare zi, oala/cratiţa de mâncare gătită ţinea două-trei zile.Alte vremuri, alte obiceiuri, alte posibilităţi... acum toată lumea strâmbă din nas dacă primeşte două zile la rând acelaşi fel de mâncare, dacă nu există măcar două opţiuni de meniu. Toate mamele/soţiile sunt nevoite să ofere libertatea de alegere pe modelul - vrei asta... sau asta... sau poate asta... Grea sarcina, dragele mele! Nu e de mirare că vă întrebaţi exasperate «eu ce mai fac de mâncare?»Soluţii simple nu ştiu, că vi le-aş da cu dragă inima. Singurul lucru pe care pot să vi-l confirm este că mâncarea gătită se poate consuma fără grijă timp de două-trei zile, nu trebuie să fie preparată în aceeaşi zi ca să fie sănătoasă, merge şi reîncălzită :) Iar, pentru a varia mai uşor meniul, puteţi congela o parte din ea şi apoi să o folosiţi la câteva zile/săptămâni distanţă. Cât despre stabilirea meniului, vă recomand să supuneţi orice decizie consiliului de familie. Nu de alta, dar există riscul să vă spetiţi gătind mâncăruri sănătoase şi variante pe care ceilalţi să nu le aprecieze la adevărată valoare, pe sistemul «nu e bun ce e bun, e bun ce-mi place mie!», a scris medicul nutriţionist, pe reţeaua de socializare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
Snapinsta app 438169653 18437746927013370 2116600309572748650 n 1080 jpg
andreea balan si george burcea
foto 2   Florin Calinescu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net