«Mitică a fost îngropat în ziua nunţii noastre». Viorela Filip, prima soţie a lui Dumitru Lupu, are inima zdrobită

Ultima actualizare:

    Viorela Filip  şi Dumitru Lupu  s-au căsătorit pe  24 iulie 1976.  Mariajul lor s-a  sfârşit după 16 ani
Viorela Filip şi Dumitru Lupu s-au căsătorit pe 24 iulie 1976. Mariajul lor s-a sfârşit după 16 ani

Moartea fulgerătoare a lui Dumitru Lupu a şocat-o şi pe prima lui soţie, din anii tinereţii. Viorela Filip, care i-a fost parteneră de viaţă vreme de 16 ani, a depus, luni, la mormântul compozitorului, o coroană imensă de flori, pe a cărei panglică a scris: “Locul unei stele este printre stele”.

Viorela Filip (66 de ani) a îmbrăcat haine cernite, luni, când primul ei soţ, compozitorul Dumitru Lupu, a fost condus pe ultimul drum. Solista şi-a amintit, pentru Click!, de perioada în care au format un cuplu: “Îi ştiu parcursul ca artist, de la începuturi şi până în anul 1992, când soarta nu ne-a mai vrut împreună. Am fost căsătoriţi 16 ani. Data de 24 iulie 1976 a fost ziua nunţii noastre, la Cazinoul din Eforie Sud. Destinul  a vrut ca el să îşi încheie viaţa de ziua de naştere a soţiei sale, Ileana Şipoteanu (50 de ani) şi să coboare în pământ pe 24 iulie  2017, la Constanţa, în ziua în care ne-am căsătorit. Este ca şi cum s-a închis cercul”, ne-a povestit ea, cu vocea stinsă de durere.

Viorela Filip a încercat să îi aline durerea văduvei Ileana Şipoteanu, care este acum un monument al durerii: ”Am fost, luni, să îl văd pe Mitică Lupu, ca să îi duc o coroană, că aşa este creştineşte, să le îmbărbătez pe fete, Ileana şi Dumitrana (21 de ani), fiica lor, şi să le spun că voi fi lângă ele de acum încolo. S-a stins un compozitor atins de aripa geniului, de harul dumnezeiesc. Le doresc fetelor puterea de a-i ţine vie memoria, de a face totul ca, de acolo, de sus, el să fie la fel de mândru cum a fost când era aici. Pe coroană am scris aşa cum mi-a dictat inspiraţia momentului: «Locul unei stele este printre stele», ne-a mai spus Viorela Filip. 

simeon stalpnicul png

Celebra solistă a vorbit la superlativ despre regretatul muzician, autor al multor piese din anii comunismului: ”Dumitru a fost un compozitor foarte talentat, un creator de şlagăre, un pedagog dăruit, un familist convins, un om care a lăsat o urmă adâncă a trecerii sale prin această lume, prin această viaţă”.  După divorţul de Dumitru Lupu, Viorela şi-a refăcut viaţa alături de Cristian Bârlădeanu, profesor de muzică. Cei doi au sărbătorit recent “Nunta de argint”, la 25 de ani de la căsătorie. 


    Dumitru Lupu  îşi doarme somnul  de veci la Cimitirul  Central din Constanţa
Dumitru Lupu îşi doarme somnul de veci la Cimitirul Central din Constanţa

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
banner adela popescu png
banner laurette png
banner Adrian mutu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net