«Mitică a fost îngropat în ziua nunţii noastre». Viorela Filip, prima soţie a lui Dumitru Lupu, are inima zdrobită

simeon stalpnicul png
Viorela Filip şi Dumitru Lupu s-au căsătorit pe 24 iulie 1976. Mariajul lor s-a sfârşit după 16 ani

Moartea fulgerătoare a lui Dumitru Lupu a şocat-o şi pe prima lui soţie, din anii tinereţii. Viorela Filip, care i-a fost parteneră de viaţă vreme de 16 ani, a depus, luni, la mormântul compozitorului, o coroană imensă de flori, pe a cărei panglică a scris: “Locul unei stele este printre stele”.

Viorela Filip (66 de ani) a îmbrăcat haine cernite, luni, când primul ei soţ, compozitorul Dumitru Lupu, a fost condus pe ultimul drum. Solista şi-a amintit, pentru Click!, de perioada în care au format un cuplu: “Îi ştiu parcursul ca artist, de la începuturi şi până în anul 1992, când soarta nu ne-a mai vrut împreună. Am fost căsătoriţi 16 ani. Data de 24 iulie 1976 a fost ziua nunţii noastre, la Cazinoul din Eforie Sud. Destinul  a vrut ca el să îşi încheie viaţa de ziua de naştere a soţiei sale, Ileana Şipoteanu (50 de ani) şi să coboare în pământ pe 24 iulie  2017, la Constanţa, în ziua în care ne-am căsătorit. Este ca şi cum s-a închis cercul”, ne-a povestit ea, cu vocea stinsă de durere.

Viorela Filip a încercat să îi aline durerea văduvei Ileana Şipoteanu, care este acum un monument al durerii: ”Am fost, luni, să îl văd pe Mitică Lupu, ca să îi duc o coroană, că aşa este creştineşte, să le îmbărbătez pe fete, Ileana şi Dumitrana (21 de ani), fiica lor, şi să le spun că voi fi lângă ele de acum încolo. S-a stins un compozitor atins de aripa geniului, de harul dumnezeiesc. Le doresc fetelor puterea de a-i ţine vie memoria, de a face totul ca, de acolo, de sus, el să fie la fel de mândru cum a fost când era aici. Pe coroană am scris aşa cum mi-a dictat inspiraţia momentului: «Locul unei stele este printre stele», ne-a mai spus Viorela Filip. 

simeon stalpnicul png

Celebra solistă a vorbit la superlativ despre regretatul muzician, autor al multor piese din anii comunismului: ”Dumitru a fost un compozitor foarte talentat, un creator de şlagăre, un pedagog dăruit, un familist convins, un om care a lăsat o urmă adâncă a trecerii sale prin această lume, prin această viaţă”.  După divorţul de Dumitru Lupu, Viorela şi-a refăcut viaţa alături de Cristian Bârlădeanu, profesor de muzică. Cei doi au sărbătorit recent “Nunta de argint”, la 25 de ani de la căsătorie. 

simeon stalpnicul png
Dumitru Lupu îşi doarme somnul de veci la Cimitirul Central din Constanţa
regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
iulia albu
FotoJet (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
Simona Halep si Patrick Mouratoglou FOTO Profimedia
Forbes FOTO Shutterstock
image
image
image
image
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
cub bianca dragusanu sofia animat gif