Natalia Mateuț: «Cu aşa ceva îmi menţin eu silueta»

Ultima actualizare:
Pentru a avea şi  proteine în meniu,  Natalia a pus pe masă  şi o fasole bătută
Pentru a avea şi proteine în meniu, Natalia a pus pe masă şi o fasole bătută

În familia Mateuţ, sportul şi alimentaţia sănătoasă sunt parte din viaţa de zi cu zi. Fostul mare fotbalist Dorin Mateuţ i-a molipsit pe toţi. De la el a învăţat soţia să gătească tot felul de salate şi preparate uşoare, tot de la el fiica, Natalia, a descoperit dieta care i se potriveşte.

Natalia Mateuţ (25 de ani) are o siluetă de invidiat, însă nu o poate menţine fără efort. Tinde să oscileze în greutate, aşa că trebuie în permanenţă să aibă grijă. „Se ştie că menţinerea greutăţii este cea mai dificilă parte pentru că, odată ajunşi la forma fizică dorită, riscăm să credem că ea va rămâne veşnic la fel”, spune Natalia. De-a lungul timpului, a încercat tot felul de cure de slăbire. Regimul disociat l-a ţinut în ultimul an de liceu şi i s-a părut cumplit de greu. „Strângeam din dinţi şi făceam efectiv foamea. Mi s-a părut o prostie acea dietă, mai ales că aveam mult de învăţat în acea perioadă şi trebuia să mă hrănesc corespunzător. Au mai existat perioade în care mă înfometam, încât aveam vagi senzaţii de leşin”.

În ultimii ani, a început să practice sport şi a descoperit o dietă care i-a devenit stil de viaţă. „Până la urmă, regimul cel mai bun este eliminarea de paste făinoase, pâine, dulciuri. Nu fac combinaţii periculoase precum carne cu paste, orez ori cartofi. Legumele proaspete şi brânzeturile slabe sunt de bază în alimentaţia mea. Tata, fost sportiv, m-a consiliat şi ajutat să fac alegerile potrivite”, spune Natalia Mateuţ.Acum, că suntem în plin sezon al verdeţurilor, a trecut pe salate. Îşi face tot felul de combinaţii cu frunze de spanac proaspăt şi brânză de capră, cu avocado, seminţe, portocală etc. De altfel, salatele sunt preferatele ei acum, primăvara. Ştie să-şi mai facă friptură de vită, peşte în folie, paste cu fructe de mare, tartar de vită şi multe altele. „Nu moare nimeni de foame cu mine în casă”, ne dă ea asigurări. Cel mai mult iubeşte iaurturile. Simple sau cu fructe, în toate formele şi variantele posibile, iaurturile nu-i lipsesc din frigider. „Fie că le mănânc după masă, fie dimineaţa, cu fulgi de cereale, nu contează, iaurt să fie”.

Căpşuni cu miere şi  nuci - un deliciu
Căpşuni cu miere şi nuci - un deliciu

Toţi din casă sunt adepţii unui meniu sănătos. Mama e cea care găteşte mai mult şi alege în general preparate uşoare. „Ne mai face ea şi prăjituri. Unele delicioase. Dar, pentru că atât eu, cât şi sora mea ţinem la siluetă, o mai certăm că ne ispiteşte şi din cauza ei riscăm să ne îngrăşăm”, adaugă, râzând, Natalia.


    Căpşuni cu miere şi  nuci - un deliciu
Căpşuni cu miere şi nuci - un deliciu

Iată în ce constă meniul ei zilnic

La micul dejun, Natalia îşi prepară un shake din lapte sau iaurt cu banane sau mănâncă un iaurt natural cu banane şi miere.

Dacă îi mai este foame, îşi face o omletă din două ouă cu roşii, ceapă şi mărar, peste care presară bulgăraşi de telemea maturată.

La prânz mănâncă o supă cremă de ţelină / broccoli, sau o salată cu muşchi de vită tăiat julliene, roşii, castraveţi şi brânză.

Cina constă într-o felie de pâine prăjită cu ton sau tot o salată. Iaurturile, fructele, batoanele cu ceai verde sau migdalele sunt gustarea ei dintre mese.

Găteşte cina în maximum o oră

Natalia Mateuţ nu stă mai mult de o oră în bucătărie. A învăţat reţete pe gustul ei, din fructe şi legume, care se fac extrem de rapid. Pentru cina dintr-o seară a acestei săptămâni şi-a făcut salată de vinete, fasole bătută, legume la tigaie şi salată de căpşuni. „Am folosit legume congelate pentru că au aceleaşi proprietăţi. Le-am pus la fiert 10-15 minute, apoi le-am scos şi le-am tras puţin la tigaie, în unt. Pot fi o garnitură perfectă pentru un grătar, însă eu le-am preferat crude”, spune Natalia. La salata de vinete, mai mult a durat coptul legumelor pe plita de la aragaz. Le-a mixat apoi cu sare, piper, o linguriţă de iaurt, ulei de măsline, ceapă şi puţină zeamă de lămâie. Fasolea o avea gata făcută, aşa că i-a mai rămas salata de căpşuni. A tăiat fructele bucăţi şi a presărat peste ele miere şi o mână de nuci. Rezultatul – un deliciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
banner andreea esca png
corina danila jpg jpeg
banner irinel columbeanu png
britney spears sam asghari getty  jpg
sofia vergara costum baie verde instagram jpg
banner jesica zamfir png
banner roxana vancea png
dana budeanu instagram 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net