Nicoleta Luciu le sfătuiește pe tinere: „Nu trebuie să slăbiți!”


    Bruneta le-a dedicat admiratoarelor tinere un articol pe blogul eiFoto: Facebook
Bruneta le-a dedicat admiratoarelor tinere un articol pe blogul eiFoto: Facebook

Nicoleta Luciu (35 de ani) are un corp la care visează multe femei! Nu e de mirare că admiratoarele brunetei îi cer diete, rețete și tot felul de trucuri miraculoase prin care să ajungă la silueta ei. Cu toate acestea, vedeta le avertizează pe adolescente că se expun unor riscuri atunci când se înfometează și că nu trebuie să slăbească la o vârstă atât de fragedă.

Mamă a patru copii, fosta vedetă de telenovele arată impecabil, iar multe admiratoare vor să îi afle secretul. Pentru că a avut perioade în care s-a luptat cu kilogramele în plus, Luciu este asaltată cu întrebări despre rețetele-minune cu care a reușit să ardă grăsimea. Bruneta le avertizează pe admiratoarele ei că se apucă de regimuri drastice mult prea devreme. Nicoleta Luciu este un model pentru multe tinere din România, iar multe fete recurg la diete radicale, în speranța că vor arăta ca ea sau ca alte modele din revistele glossy. Bruneta le-a dedicat un articol acestor fete, pe blogul său personal, în care le explică la ce riscuri se expun. 

„Modelele pe care le vezi în reviste nu arată atât de bine”

„Nu trebuie să slăbești dacă ai 13 ani. Sau 15 ani. Sau 17 ani. Sau orice altă vârstă care te încadrează, încă, în perioada aceea de creștere despre care îți vobește toată lumea. Scriu aceste rânduri după ce am primit un comentariu de la o domnișoară de 13 ani care îmi cerea o dietă care să o ajute să dea jos câteva kilograme. Știu că mă citesc fete tinere, iar dacă tu ești una dintre ele și îți dorești să slăbești, ascultă-mă pe mine: NU trebuie să o faci. Nu cu diete fulger. Nu prin înfometare. Nu pentru că asta îți spun prietenele. Și, în niciun caz, nu pentru că modelele pe care le vezi în reviste arată atât de bine. Te asigur eu, nu arată atât de bine, așa cum le vezi în paginile glamour ale revistelor. Știu că ai mai auzit asta deja, dar ți-o spun și eu, încă o dată, mai din interior: fetele din reviste sunt, într-adevăr, foarte frumoase. La fel ca tine! Dar te asigur că realitatea este imperfectă, iar în reviste nu se vede asta. Pentru că acolo trebuie să fie perfecte, altfel nu ai mai răsfoi acele pagini. Însă în viața de zi cu zi, nu”.

„Mișcarea e mai bună decât orice dietă”

Nicoleta se menține făcând mult sport
Nicoleta se menține făcând mult sport

Dacă totuși tinerele nu se lasă convinse, Nicoleta Luciu le sfătuiește să se ducă la un medic nutriționist, pentru că dietele care funcționează la adulți pot avea repercursiuni grave asupra organismului unor adolescente: „Megi la un medic nutriționist. Sau, pur și simplu, fă multă mișcare. E mai bună decât orice dietă” Încă ai tot timpul din lume să faci sport! Biciclește, aleargă, joacă-te, danseaz! Transformă procesul de slăbire în ceva distractiv, nu într-o corvoadă de care trebuie să scapi ca să ajungi mai repede la rezultatele dorite. Nu sunt nutiționist, iar vasta mea experiență cu kilogramele în plus nu mă transformă într-o autoritate care să poată da sfaturi universal valabile despre slăbit”.

vica blochina si bianca patrichi jpg
Gabriela Cristea poza principala jpg
astrolog madalina manole jpg
Victor Piturca la DNA  Foto Inquam Photos George Calin (5) jpg
caine jpg
cub andi moisescu png
cele mai bune telefoane pana in 1 1170x644 jpeg
Imagine WhatsApp 2023 02 01 la 14 39 01 jpg
image
image
image
image
image
image
cub Lorelai Moșneguțu png
pamela anderson jpeg
cub isabela onoriu png
Gabriela Cristea poza principala jpg
Pepe la alergare  jpg
Pamela Anderson jpg