Nicu Covaci, la 25 de ani după crima care i-a răpit mama: «O ţin într-un vas de argint»

Ultima actualizare:

    Click! îţi spune drama care l-a marcat pe liderul trupei Phoenix, Nicu CovaciFoto: Sever Gheorghe
Click! îţi spune drama care l-a marcat pe liderul trupei Phoenix, Nicu CovaciFoto: Sever Gheorghe

Una caldă, una rece! Nicu Covaci, fondatorul şi liderul trupei Phoenix, împlineşte pe 19 aprilie 70 de ani de viaţă şi 55 de carieră. Cele două aniversări vor fi marcate printr-un concert grandios. Rockerul nu poate uita însă cum şi-a pierdut mama, acum 25 de ani.

”Andrii Popa”, ”Fată verde” sau ”Nunta”, sunt doar câteva dintre piesele pe care le fredonează şi acum, fără greşeală, majoritatea românilor, fie că sunt sau nu fani ai formaţiei Phoenix. Nicu Covaci, liderul legendarei trupe, se pregăteşte pentru celebrarea unui eveniment important pe data de 19 aprilie. Atunci împlineşte vârsta 70 de ani, dar şi 55 de profesie, şi-i va celebra pe scena Arenelor Romane, din Bucureşti, unde va susţine un concert grandios. Rockerul cu barbă, coadă şi celebra-i vestă din piele, considerat de altfel un dur, şi-a arătat adevărata faţă de om sensibil, joi, la Adevărul Live, unde şi-a amintit cu lacrimi în ochi un episod extrem de crud petrecut în urmă cu 25 de ani. Mama lui, Tamara Stoian, în vârstă de 71 de ani, a fost omorâtă cu 25 de lovituri de cuţit de hoţii pe care-i prinsese în casă, apoi criminalii au dat foc locuinţei pentru a-şi şterge urmele. ”Am plătit preţuri uriaşe, dar cel mai mare preţ l-a plătit maică-mea, care a fost tăiată în bucăţi şi i s-a dat foc. Mi-a spus căpitanul Poliţiei «vezi că tu eşti vizat». A doua zi după înmormântare, am scos-o din mormânt, am ars-o şi o am acasă, în Spania, într-un vas de argint. Îi spun în fiecare zi «bună dimineaţa, mamă»”, a mărturisit celebrul rocker. De-atunci, Nicu Covaci vede moartea ca pe ceva firesc. ”Nu mi-e teamă de moarte. La mine acolo (n.r. în oraşul Moraira din Spania), e vârf de munte şi jos e marea, aşa că atunci când o să simt că nu mai pot, îmi iau zborul. Dacă o fi să pic, am spus ca cenuşa mea să fie aruncată în mare”, a conchis artistul.

Click! spune

Celebrul rocker a crescut fără tată până la vârsta de 11 ani, pentru că acesta a fost deţinut politic la Canalul Dunăre-Marea Neagră. Pe 26 octombrie 1976, Nicu Covaci a părăsit România, stabilindu-se mai întâi în Olanda, apoi în Germania şi în final în Spania. A revenit după 1990 în ţară, reunind şi reînviind trupa de altădată.

Tâlharii au făcut ani grei de puşcărie

simeon stalpnicul png

Poliţia a arestat doi tâlhari care au fost condamnaţi pentru crima de pe strada Vasile Lupu. Aceştia sunt Sandor Carol şi Ruszi Zoltan, ambii din judeţul Mureş. Cei doi au fost arestaţi în 1998 pentru omor deosebit de grav şi distrugere prin incendiere. Sandor a fost condamnat la 18 ani de închisoare, iar Ruszi la 19 ani.


    Ruszi Zoltan
Ruszi Zoltan

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
banner emily burghelea png
 Claudia Pavel alias Cream (49 de ani) s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște
horia căciulescu jpeg
emily ratajkowski metgala2024 profimedia jpg
image png
jeannieb smaller jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net