O poveste de dragoste ca în filme! Cine a fost marea iubire a regizorului Lucian Pintilie


    Regizorul Lucian Pintilie a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de o celebră actrițăFoto: Arhivă Click
Regizorul Lucian Pintilie a trăit o frumoasă poveste de dragoste alături de o celebră actrițăFoto: Arhivă Click

Lucian Pintilie s-a stins din viață miercuri, 16 mai, alăturându-se femeii alături de care a trăit o frumoasă poveste de dragoste. Regizorul a avut parte de o iubire tumultoasă alături de actrița Clody Bertola, fiind și ultimul partener al acesteia.

Îndrăgita actriță Clody Bertola a reușit, de-a lungul timpului, să cucerească inimile multor admiratori, însă a fost nevoită să treacă prin două căsnicii nereușite, până să ajungă să-și cunoască sufletul pereche: Lucian Pintilie. Clody a fost întâi căsătorită cu pictorul Stefan Constantinescu, însă gelozia și firea independentă a acestuia au făcut-o să renunțe la mariaj. Prima sa iubire „tumultoasă” a fost alături de un alt mare regizor român, însă: Liviu Ciulei. Totuși, infidelitățile acestuia, care s-a arătat interesat de o altă femeie pe parcursul relației lor, au făcut-o să ajungă în brațele ultimei ei mari iubiri, regretatul regizor Lucian Pintilie. 

După divorțul de Liviu Ciulei, Clody a început să se îndrăgostească de farmecul regizorului Pintilie, caracterizându-l ca fiind unul „tiranic”. „Nu este ușor să lucrezi cu Lucian Pintilie, dar valoarea rezultatului te ajută să depășești momentele grele, cu atât mai mult cu cât Pintilie reușește să fie un tiran-vrăjitor, care-și farmecă interpreții prin marea lui ardere și credință în ceea ce face. Are o mare putere de convingere și de seducție asupra actorilor. Ei sunt pur și simplu electrizați când repetă cu el”, a povestit actrița despre Lucian Pintilie, pentru cartea de dialoguri „La vie en rose cu Clody Bertola”.


    Clody Bertola Foto: Romani-Adevarati Blogspot
Clody Bertola Foto: Romani-Adevarati Blogspot

Cei doi au trăit împreună mai bine de 40 de ani, Clody declarându-se fascinată de comportamentul regizorului. „Eu am avut relații ciudate cu bărbații. Stefan Constantinescu a fost mult mai în vârstă. Liviu Ciulei și Lucian Pintilie erau mult mai tineri”, a explicat actrița. În ciuda diferenței de vârstă însă, Pintilie fiind cu douăzeci de ani mai tânăr decât Bertola, meseriile amândurora au făcut posibilă întâlnirea și unirea dintre ei, destinul jucând un rol important în apropierea celor doi.  Lucian regiza piesa de teatru „Omul care aduce ploaia”, în care Clody urma să joace rolul principal. „M-a fascinat lipsa lui totală de formalism, aproape de proastă creștere. Mă atrăgea la el nebunia, „golania” lui plină de spiritualitate. Felul de a gândi original despre artă, despre oameni. Felul de a trăi fără compromisuri”, a declarat Clody. 

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
cub horoscop iertare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub adriana iliescu și eliza png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
image
image
image
image
image
image
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg