Olga Tudorache: «Succesele cele mai mari le-am avut în viață, nu pe scenă» . Actrița ar fi împlinit 91 de ani

Ultima actualizare:
Pe Cristea Avram l-ați văzut în ”De-aș fi Harap Alb”
Pe Cristea Avram l-ați văzut în ”De-aș fi Harap Alb”

E greu să uiți o așa actriță, o așa privire, o așa voce. Olga Tudorache ar fi împlinit 91 de ani pe 11 octombrie, însă călătoria ei prin lume s-a sfârșit la 18 octombrie 2017, în urma unui accident vascular cerebral. Viața ei ar putea fi subiect de film.

Olga Tudorache s-a stins din viață în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2017, la nici o săptămână după ce împlinise 88 de ani. Ultima ei aniversare a fost una tristă, pe un pat de spital, la Terapie Intesivă a Spitalului Elias din Capitală, unde marea artistă și-a petrecut ultimele zile din viață. Anul acesta, Olga Tudorache ar fi împlinit vârsta de 91 de ani.

Cine a fost Olga Tudorache

Olga Tudorache  s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz, în județul Bacău. A ezitat între muzică, teatru şi dans, apoi a ales teatrul. A jucat din 1951 pe scenă. Din acel an a fost angajată timp de 15 ani la Teatrul Tineretului din Bucureşti, până în anul 1966, când teatrul a fuzionat cu Teatrul Nottara, iar la noul teatru, Teatrul Mic, a rămas până în 1978. Din anul 1976 a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, la catreda de actorie, iar din 1990 a devenit profesor universitar şi până la pensionare, în 1997. A format şase promoţii de actori.

Olga Tudorache  s-a stins din viață în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2017, la nici o săptămână după ce împlinise 88 de ani
Olga Tudorache s-a stins din viață în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2017, la nici o săptămână după ce împlinise 88 de ani

Pe scena Teatrului Naţionalul București, Olga Tudorache şi-a făcut o revenire spectaculoasă, în 1997, cu spectacolul „Regina mamă“ de Manlio Santanelli. De asemenea, la Teatrul Mic, spectatorii au admirat-o în roluri precum Ducesa de Gloucester în Richard al II-lea de Shakespeare, Vitoria Lipan în Baltagul de Mihail Sadoveanu sau Maria Vasilievna în Unchiul Vanea de Cehov. În noiembrie 2005, Olga Tudorache a apărut în faţa publicului la Teatrul Metropolis într-o dublă ipostază: de regizor şi interpret al spectacolului „Peşte cu mazăre“.

Căsătorită cu un actor superb, părăsită pentru o franțuzoaică

Olga Tudorache a încercat tot timpul să își ferească viața personală de fani și presă. De aceea, puțină lume cunoaște amănunte despre omul Olga Tudorache. În 1960, era o actriță superbă, cu o ținută aristocrată. Un actor frumos s-a îndrăgostit de ea, s-au căsătorit și au avut împreună un băiat. Căsătoria cu Cristea Avram a durat până în 1966, când acesta s-a îndrăgostit de o mare vedetă internațională, franțuzoiaca Marina Vlady, venită în România pentru a filma în coproducția româno-franceză “Steaua fără nume” (1966). Cristea Avram a părăsit țara pentru noua sa dragoste, însă povestea lor de iubire nu a durat prea mult. La rândul său, Avram a fost părăsit, apoi s-a mutat din Franța, în Italia, unde a murit în 1989, de cancer.


    Pe Cristea Avram l-ați văzut în ”De-aș fi Harap Alb”
Pe Cristea Avram l-ați văzut în ”De-aș fi Harap Alb”

Olga Tudorache, declarații emoționante despre fiul ei

“Cel mai mare succes din viața mea, cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viața mea este băiatul meu, pe care l-am avut cu actorul Cristea Avram. Și aici am avut noroc. Eu nici n-am știut când a trecut prin școală și el a fost mereu șef de promoție. Sunt minunați amândoi, și el, și nepotul meu, fiul lui, care a implinit acum trei ani (n.r. interviul era în 2000). Succesele cele mai mari le-am avut în viață, nu pe scenă”, spunea Olga Tudorache

sursa: ziarulmetropolis.ro

Citește și:

Imagini exclusive! Fiul actriței Olga Tudorache a ajuns din SUA la căpătâiul mamei

Cum a albit într-o noapte Olga Tudorache

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
dan bordeianu si adela popescu jpg
madalina ghenea jpg
dem rădulescu webp
shakira getty jpg
banner Alexandra Ungureanu si Sanziana Negru png
1 mihaela bilic alimentatie in post jpg jpeg
dan negru facebook jpg
iulia vantur si salman khan 8 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net