Paula Herlo, revoltată de situația unui coleg: ”Nu mai vreau să scoatem copiii bolnavi din țară”

image
Paula Herlo vrea ca toți copiii bolnavi de cancer să poată fi tratați în Româniafoto: captură Europa FM

Autoarea unor serii de reportaje emoționante în domeniul sănătății, cu impact puternic asupra societății și cu urmări concrete în funcționarea sistemului sanitar din România, Paula Herlo a mărturisit că își dorește ca toți copiii bolnavi de cancer să poată fi tratați în România. Jurnalista de la PRO Tv a făcut referire la situația disperată a unui coleg pe care încearcă să-l ajute în această perioadă.

Paula Herlo a transmis un mesaj dureros în emisiunea La Radio cu Andreea Esca, de la Europa FM. Jurnalista de la PRO Tv, autoarea, printre altele, a campaniilor ”Vreau și eu părinții mei”, care a dus la schimbarea Legii adopțiilor, și ”Avem viață în sânge”, care a dus la înființarea Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem, dar și susținătoarea proiectului Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, încearcă în această perioadă să caute soluții pentru copilul unui coleg, bolnav de cancer. Din păcate, cele mai bune soluții sunt de găsit, în acest moment, în afara țării, lucru pe care Paula ar vrea să-l schimbe.

Mesajul dureros al Paulei Herlo

”Eu m-am născut într-o familie de oameni foarte simpli și tot timpul m-am întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă n-aș fi avut șansa de a ajunge la PRO Tv, ce s-ar fi întâmplat cu noi dacă am fi ajuns într-un spital, ce s-ar fi întâmplat cu un copil din familia mea dacă ar fi ajuns în spital. Și atunci toată zbaterea mea și de la «Dăruiește viață», și de la «Avem viață în sânge» pornește fix de la asta: cum facem noi să dăm acces tuturor, fără să trebuiască să intervii, la tratament de calitate. Să nu mai moară copiii în România din cauza infecțiilor. Uite, de exemplu, acum simt că mor efectiv. Este vorba despre copilul unui coleg de-al nostru care trece printr-o situație foarte, foarte grea și are nevoie de un transplant de măduvă și toată zbaterea mea este să-l scot din țară. Și nu mai vreau să scoatem copiii din țară ca să se trateze. Vreau să fie tratați aici”, a mărturisit Paula Herlo în emisiunea Andreei Esca de la PRO Tv.

Jurnalista a subliniat că nu este în regulă ca părinții copiilor bolnavi de cancer să facă eforturi supraomenești să-i trateze în străinătate, în condițiile în care ei contribuie în România la sistemul asigurărilor de sănătate. ”Până la urmă, părinții lor muncesc aici, aici își plătesc taxele, aici dau bani către sistemul de sănătate și nu mi se pare corect. Fiecare dintre campaniile pe care le-am făcut are ceva din mine, din ceea ce am trăit eu în viața asta. Campania legată de cancer a fost legată de o experiență personală, pentru că am avut în familie pacienți cu cancer”, a declarat Paula Herlo.

Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, realizat de societatea civilă

Paula Herlo susține activ proiectul Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, ridicat în curtea Spitalului de Copii „Marie Curie” din București. Proiectul, demarat inițial pentru a oferi suport copiilor bolnavi de cancer, s-a extins cu un bloc operator nou și secții de anestezie și terapie intesivă, chirurgie și neurochirugie, fiind cel mai ambițios proiect din România ultimilor 30 de ani, realizat de societatea civilă, exclusiv din donații și sponsorizări.

Citește și:

Paula Herlo, după ce a născut: «Trăiesc cel mai important eveniment din toată viaţa mea»

Magda Vasiliu ajută părinţii ai căror copii suferă de cancer

Captură de ecran din 2022 08 10 la 07 07 12 png
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
bia khalifa jpeg
ramona badescu jpeg
olivia newton john matt lattanzi webp
catalin botezatu blonda misterioasa untold 2022 2 jpg
index (1) webp
pexels engin akyurt 3356489 jpg
image
image
image
image
mara banica
angela gheorghiu cezar ouatu jpeg
ramona badescu jpeg
298015884 1125655851365273 4432206088872510997 n jpg
Screenshot (159) png
olivia newton john matt lattanzi webp