Poftiți la moșiile vedetelor de folclor! Nicolae Furdui Iancu și Gheorghe Turda s-au ascuns de pandemie, la ţară

Ultima actualizare:
Constantin Enceanu face ţuică după reţeta bunicii sale
Constantin Enceanu face ţuică după reţeta bunicii sale

Mai mulţi interpreţi de muzică populară s-au retras la ţară de când a venit pandemia de coronavirus. Unii dintre ei s-au mutat de tot, alţii au fugit doar pe perioada restricțiilor, pentru a petrece mai mult timp în natură.

Nicolae Furdui Iancu, în casa bunicilor

Nicolae Furdui Iancu (64 ani) este de părere că niciodată casa părintească nu se vinde. S-a născut în judeţul Alba, mai precis în Sohodol, unde deţine o casă, la poalele munţilor, pe malul unui lac, pe care a păstrat-o exact aşa cum era de pe vremea bunicilor săi. A păstrat patul în care s-a născut şi şi-a construit o fermă de capre. Chiar dacă mai are o casă în Albă-Iulia, de aceasta este legat sufleteşte.

Gheorghe Turda a petrecut la Câmpina cu nepoţii lui
Gheorghe Turda a petrecut la Câmpina cu nepoţii lui

„L-am găsit după o săptămână de tuns iarba, care se întinde pe hectare întregi. Aici, la Sohodol, în Alba, unde și-a ridicat o casă, și a transformat pământurile familiei într-o proprietate unde produce brânză de la caprele lui, îngrijește un iaz și ține o mică fermă de animale. Doi oameni care-l ajută constant, locuiesc permanent acolo, și unica lui soră vine din când în când și are grijă de gospodărie. Din martie și până în toamnă, Nicolae Furdui Iancu a stat permant aici, loc pentru care a lăsat în urmă Alba Iulia și și-a protejat nepotul de pandemie. Satul e cocoțat în vârful unor munți care își dau întâlnire în poienile, desenate fără echivoc de pârâuri nervoase, grăbite să ajunga direct în vale. Totul pe firul Arieșului la câteva zeci de km de Roșia Montană, unde aurul din pământ a reușit să exploateze mai ales zăcământul nostru de patriotism”, povesteşte realizatoarea TVR Irina Păcurariu, care l-a vizitat pe solist pentru emisiunea "rețeaua de idoli".

Cu o carieră de peste 40 de ani, în care a promovat melodiile tradiţionale din Munţii Apuseni, interpretul de muzică populară consumă produse bio, realizate în ferma sa.

Constantin Enceanu şi-a făcut restaurant cu piscină la Filiaşi

Constantin Enceanu (56 ani) a făcut o avere frumoasă din cântat. Astfel că, fiind unul dintre cei mai apreciaţi solişti de muzică populară, deţine împreună cu soţia sa, Angelica, o casă în Filiaşi, două apartamente în Craiova şi două spaţii comerciale. De curând, Enceanu s-a lansat şi în domeniul afacerilor, iar anul trecut şi-a deschis la Filiaşi o locaţie superbă unde îţi poţi petrece zilele toride de vară.

Gheorghe Turda s-a ocupat de gazon
Gheorghe Turda s-a ocupat de gazon

Este vorba despre un restaurant dotat cu piscină atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, dar şi o terasă cu parcare. Chiar dacă nu a apucat să ţină multe petreceri aici de la inaugurarea locaţiei din toamnă, interpretul de muzică populară stă mai mult la căsuţa din Filiaşi şi mai puţin la Craiova, pentru a se bucura de grădina pe care o are, dar şi de libertatea îngrădită de pandemie. Aici are vie, pe care o culege de peste 25 de ani, din care face singur vin şi ţuică.

”Mereu aştept cu nerăbdare luna octombrie. Mie chiar îmi place să mă ocup de agricultură, mai ales că am terminat Facultatea de Agronomie. Sunt inginer agronom. Îmi place să culeg roadele pământului. Eu îmi tai via, eu o culeg”, spune interpretul, care de 29 de ani îşi munceşte singur pământul.

”Iar vinul, tot eu mi-l prepar. Am un soi de struguri hibrizi din care iese un vin rose special. Vinul rubiniu îl prepar după o reţetă a bunicii şi pot să mă laud cu el. Fac cam 450 de litri de vin anul acesta!”, ni s-a confesat Enceanu.

Angela Rusu a renovat casa mătuşii

Angela Rusu (46 ani) şi soţul ei s-au apucat, în septembrie, de renovat o căsuţa bătrânească, pe care au achiziţionat-o recent în judeţul Cluj. Pentru treburile grele, ei au angajat o echipă de muncitori, pe care Angela îi supraveghează, fiind şefă de şantier.

Aranjarea gazonului, o activitate care îl relaxează pe Gheorghe Turda
Aranjarea gazonului, o activitate care îl relaxează pe Gheorghe Turda

“Căsuţa este în Sântejude-Vale, la 20 km de Gherla.Este în satul bunicilor mei, unde am crescut, a aparţinut mătuşii mele din partea mamei. Vreau să o restaurez, să păstrez tot ce este tradiţional. Este locul unde mă simt cel mai bine din lume şi unde mi-am propus să scriu şi o carte despre toată viaţă mea. Am şi o grădină unde îmi place foarte mult să lucrez, nu mi-e ruşine să spun că mie îmi place extrem de mult munca la câmp”, a spus Angela Rusu.

Gheorghe Turda, izolat în vila de 300.000 de euro

Încă din luna martie, de când a început pandemia, Gheorghe Turda (72 ani) s-a autoizolat în vila sa de 300.000 de euro, împreună cu familia.

„Am și o grădină unde îmi place foarte mult să lucrez”, a spus Angela Rusu
„Am și o grădină unde îmi place foarte mult să lucrez”, a spus Angela Rusu

Îndrăgitul interpret de muzică populară a putut să petreacă mai mult timp împreună cu nepoţii săi, pe care îi adoră. Artistul are două fiice realizate pe plan profesional, care i-au dăruit trei nepoţei superbi. Elena Voichiţa (38 de ani) are un băieţel pe nume Tudor, de 7 ani, iar Anca (41 de ani) are doi copilaşi: Antonia, de 13 ani, şi Petru, de 5 ani şi jumătate. 


    Gheorghe Turda s-a ocupat de gazonfoto: arhivă personală
Gheorghe Turda s-a ocupat de gazonfoto: arhivă personală

În pandemie, Turda nu a stat degeaba şi s-a apucat de reparat şi de întreţinut pe lângă vila sa foarte impunătoare. În plus, artistul a tuns cât a putut de des gazonul, lucru pe care îl adoră, mai ales că are maşini de ultimul răcnet din domeniu.

La Sohodol, în Alba, Nicolae Furdui Iancu și-a ridicat o casă și a transformat pământurile familiei într-o proprietate unde produce brânză de la caprele lui
La Sohodol, în Alba, Nicolae Furdui Iancu și-a ridicat o casă și a transformat pământurile familiei într-o proprietate unde produce brânză de la caprele lui

Citește și:

Ce familie frumoasă are Nicolae Furdui Iancu! Fiul solistului, inspector la ANAF, cântă pe aceeași scenă cu tatăl lui

Gheorghe Turda, mare gospodar la vila de la Câmpina, ajutat de nepoți. Are un mesaj și pentru fosta iubită

image
image
image
image
image
image
tudor chirila si iulia mizgan jpg
5 ecaterina ladin 1 jpg jpeg
kim k jpg
Cleopatra Stratan e foarte încântată de colaborarea și prietenia cu soția lui Valentin Sanfira
banner anca badiu png
"Ne e bine de 14 ani încoace", spune Dan Cruceru despre jumatatea lui
aplicatii de spionaj jpeg
banner iosif rotariu png