Presa internaţională, dată pe spate de pantofii «zgârie-nori» ai lui Mihai Albu

image
Mihai Albu

După două luni de muncă, Mihai Albu a impresionat lumea modei şi presa din România cu pantofii cu tocuri de 31 de centimetri pe care i-a conceput, creaţia făcându-l pe designer un candidat viabil pentru Cartea Recordurilor. Notorietatea pantofilor unicat a depăşit graniţele ţării, creaţia lui captând şi atenţia presei internaţionale.

Fie că este vorba de mass-media din Irlanda sau din Statele Unite ale Americii, ediţiile online ale cotidienelor de peste hotare au scris despre faimoşii pantofi care au fost prezentaţi la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul Festivalului Modei din România.

Vezi GALERIE FOTO cu renumiţii pantofi ai lui Mihai Albu

"Noii pantofi sunt comparaţi cu clădirile zgărie-nori din cauza tocurilor «turn». Dar şi preţul contribuie la denumire. Într-o ţară unde salariul mediu lunar este de 450 de euro, pantofii lucraţi manual se vând cu mai mult de 1.200 de euro", scrie publicaţia "The Seattle Times".

În ciuda mărimii tocurilor, Mihai Albu a declarat că a primit o mulţime de cereri pentru noile sandale de la persoanele cu putere financiară din România, scrie Fox News, din SUA. "Creez un haos construit", a afirmat Albu, descriind sandalele architectural extravangante, notează sursa citată.

Brâncuşi şi Gaudi, inspiraţia pentru «pantofii-turn»

Totodată, "arhitectul de pantofi" al României a menţionat că inspiraţia lui a venit de la sculptorul român Constantin Brâncuşi şi de la arhitectul spaniol Antonio Gaudi.

Publicaţia irlandeză "The Independent" îl prezintă pe designerul Mihai Albu ca pe un fost arhitect care combină matematica, arhitectura şi arta în creaţiile sale, asemănătoare unor sculpturi. Designerul român foloseşte piele franţuzească pe care o decorează cu bijuterii, pene de păsări şi mici bucăţi de oglindă.

sarah anamaria prodan jpg
cub theo rose png
claudia patrascanu copii png
Kate Middleton (3) jpg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
giselle si tom brady
Soldati rusi in regiunea Herson FOTO Profimedia
Kate Middleton
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
Submarinul nuclear Belgorod FOTO Profimedia
image
image
image
image
8 kanye west shutterstock 477795043 jpg jpeg
https   www prosport ro wp content uploads 2022 03 Transformare socanta a pilotului Daniel Onoriu cum a ajuns sa arate dupa 55 de zile de coma si cu un stomac cat un pix FOTO webp
claudia patrascanu copii png
Amber Heard FOTO EPA-EFE
6 divort angelina si jolie brad pitt 3 jpg jpeg
sarah anamaria prodan jpg