Ramona Bădescu între Craiova, Roma și platourile de filmare. Partenerul său italian adoră un preparat românesc: „Îi plac foarte mult” De ce nu s-a vopsit niciodată?

#Exclusiv Click!

De ani buni, Ramona Bădescu se împarte între România și Italia. Anul acest va serba Paștele Catolic și pe cel ortodox în țară, alături de mama și de nepoții ei, va găti românește și va merge să aprindă o lumânare la mormântul tatălui. Despre cum s-a organizat cu toate aceste pregătiri, dar și despre timpul pe care îl are cu fiul ei de cinci ani și jumătate, a vorbit în exclusivitate pentru Click!

Click!: Bună, Ramona! Sărbătorile te găsesc în țară anul acesta! Cum te pregătești?

Ramona Bădescu: Paștele ortodox este Paștele meu preferat, deși până anul acesta m-am împărțit între cel catolic și al nostru. Este puțin greu pentru că trebuie să mă împart cu toti. De când am deschis pinseria împreună cu Cristina și Cosmin Tomescu fac mereu naveta București- Roma.

Voi lucra de sărbători, iar pauză voi avea doar când voi merge la Craiova la cimitir la tatăl meu să-i duc lumină. Chiar daca au fost ani buni în care am trăit Paștele catolic în Italia, am simțit mai bine Paștele nostru cu toate momentele lui frumoase. Anul acesta mă prinde împreună cu mama și nepoata mea, Dalina, dar și cu nepotul meu Teo. De Floriile am petrecut cu băiețelul meu Ignacio. Cum spuneam: un weekend aici, un weekend in Roma!

Click! Ce-ți place să mănânci din bucatele tradiționale ?

În perioada aceasta prefer doar mâncarea tradițională. Îmi place drobul pe care îl gătesc cu mama mea, punem multă verdeață în elapoi ciorba de miel dreasă tot de mama care e specialitatea ei. Mănânc cozonac, dar și un panettone tradițional realizat de un chef cu trei stele Michelin.

Click!: În Italia apuci să gătești ce-ți place să mănânci?

Din adolescență gătesc pentru că nu vreau să mă îngraș aiurea, ci doar cu ce îmi place și am poftă. Pentru mine să fiu în formă a fost mereu o obligație, și nu e ușor să te ții în formă. Am și eu secretele mele, ritualurile mele dar, fundamental, mănânc puțin, îmi fac toate poftele și chiar mănânc sănătos. Am 59 de kg la 1,78 m.

Click! Ești o femeie naturală. Păr nevopsit, nu ai operații estetice? Cum ai rezistat acestor trenduri?

Am un ADN foarte bun. Da, mai am câte un fir de păr alb, dar am învățat să mă accept cu defectele mele și chiar să mi le iubesc. Perfecțiunea este monotonă și poate să fie o standardizare când nimeni nu mai are o caracteristică diferită.

La 56 de ani, îi mulțumesc lui Dumnezeu, mă accept și sunt mulțumită cum arăt. Am grijă ce mănânc, mai fac mișcare, dar nu operații, chiar dacă Carlo Gasperoni - medicul meu din Roma mă sfătuia ca operația de mini lifting să fie făcută în jur de 45-50 de ani pentru că nu se observă. Eu am avut norocul să mă îngrijesc cu tratamente naturale, măști, Vitamine E. Când nu se mai poate, poate voi recurge și eu la ajustări, dar nu încât să nu mă recunosc.

Click! Cred că secretul tău este Ignacio. Cum vă petreceți timpul? Urmează să împlinească 6 ani.

Da, pe 17 septembrie o să facă 6 ani. Ne jucăm frumos, l-am dus la stadion de curand pentru că e fan ASE Roma, e fan Totti iar finalul de săptămână am fost la cinema la Albă ca Zăpada. Apoi, la expoziția de dinozauri. Nu ne plictisim deloc, să știi (n.r.: râde)

Click! Ce-i gătești? Românește sau tradițional italienesc?

În primul rând îi gătesc dintotdeauna, de când era bebeluș pentru că m-am ferit de mâncarea aceea la borcănașe. Apoi după ce a crescut, nu m-am ferit de mirodenii, ori să-i gătesc cu ceapă și usturoi. Îi plac foarte mult ardeii umpluți, ciorba de perișoare dar și pastele pentru că atunci când nu am timp felul acesta de mâncare se prepară cel mai ușor și mai rapid. Mâncarea noastră românească este cea mai delicioasă, dar trebuie să ai nevoie de vreo două- trei ore pentru a prepara felul unu și felul doi, și uneori prefer să petrec timp cu el mai mult decât să stau în bucătărie. În astfel de zile mă rezum la mâncarea italienească pe care o prepar foarte rapid.

Click!: Cum decurge o zi din viața voastră? Chiar, ai o bonă care te ajută?

Ne trezim la 8 și jumătate, ne mai pisicim până pe la ora 9. Sunt momente în care ne descoperim, stăm strânși în brațe. Pregătesc croissantul meu cu cafea la ibric, el vrea fresh de portocale și sandwich toast, apoi facem dușuleț și ieșim la plimbare și la joacă.

Este necesară o bonă pentru că mă ajută la curățenie, la călcat. Pentru soț am mai lăsat hainele în grija bonei, dar pentru fiul meu mă preocup să calc până lenjeria intimă și ciorapeii.

Click! Ramona, ai o relație foarte frumoasă cu Fabio, dar mai aveți momente romantice în doi? Îi mai gătești? Chiar, îi place mâncarea românească?

Suntem in trei. Nu mai suntem în doi demult. Ne-am dorit acest trio atât de mult încât toate ieșirile noastre sunt asa. Îi gătesc românește, dar am probleme cu el cu usturoiul și cu ceapa, nah, ca orice italian! Spre exemplu, la chifteluțe eu fac doua compoziții, și fie vorba între noi, italienii nu fac chiftele bune. Ei pun carne, parmezan, pesmet și ou. Eii, eu pun cartof ras crud, mijlocul de la dovlecel, usturoi, mărar. Vă dați seama ce bunătate de chiftelele ies.

Când te întorci în Italia?

Eu am un weekend aici, unul la Roma. Deci weekendul acesta cu Paștele, voi fi aici. Pe 24 aprilie filmez la “Duelul Pianelor”, la TVR, cu Adrian Enache, apoi mă întorc în Roma.

Click!: Ramona, îți dorim sărbătorile binecuvântate!

Și eu vă doresc un Paște fericit și liniștit alături de cei dragi vouă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
banner eugen cristea png
image png
image png
image png
image png
banner dan negru jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net