Reacții virulente după Revelionul TVR: "O bășcălie la adresa pandemiei". Câți bani ar fi încasat Mugur Mihăescu

Ultima actualizare:

    Dan Bittman, Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu, responsabili de Revelionul TVR 2021foto: captură YouTube
Dan Bittman, Radu Pietreanu și Mugur Mihăescu, responsabili de Revelionul TVR 2021foto: captură YouTube

Programul de Revelion difuzat de TVR 1 face vâlvă și după difuzare, dar nu în sens pozitiv. Dorina Rusu, membră în Consiliul Național al Audiovizualului, acuză televiziunea publică de instigare la nerespectarea regulilor de protecție anti-coronavirus. În același timp, deputatul USR Iulian Bulai a scris pe Facebook că personajele alese de TVR, adică Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu și Dan Bittman, sunt "oameni declaraţi fani ai teoriilor conspiraţiilor".

„În noaptea de Revelion, televiziunea publică a dat un spectacol grotesc, care a încălcat nu numai legile bunului-gust şi pe cele ale bunului-simţ, ci şi legislaţia audiovizualului”, afirmă Dorina Rusu într-un comunicat, potrivit Hotnews.ro. Televiziunea națională a difuzat în noaptea de Anul Nou emisiunea „Revelion la mine acas’”, filmată în barul deținut de Mugur Mihăescu în Centrul Vechi. Printre invitați s-a numărat și Dan Bittman, care în această toamnă a acuzat autoritățile că au „scos din burtă” numărul de victime provocate de Covid-19. Click.ro a scris aici despre declarațiile halucinante ale lui Dan Bittman, de la acea vreme.

"Glume proaste la adresa autorităţilor"

Dorina Rusu, membră în Consiliul Național al Audiovizualului, mai spune că, în emisiunea TVR, „nu este vorba doar despre nişte glume proaste la adresa autorităţilor care gestionează criza generată de pandemie, ci despre faptul că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, ia în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar instigă la nerespectarea lor”. „Într-o perioadă atât de complicată cum este cea generată de pandemie, televiziunile şi posturile de radio trebuie să-şi înţeleagă nu numai libertăţile, ci şi responsabilităţile, iar televiziunea publică este cu atât mai datoare la responsabilitate cu cât este finanţată din bani publici. Dar acesta a fost încă unul dintre momentele deloc rare, din păcate, în care TVR şi-a abandonat misiunea publică”, mai spune Dorina Rusu.

Ce spune Mugur Mihăescu despre contractul cu TVR

Potrivit Paginademedia.ro, înțelegerile încheiate de TVR cu Vacanța Mare însumează aproape 50.000 de euro. Este vorba de mai multe contracte, încheiate separat, la începutul lunii decembrie, cu Mugur Mihăescu, cu Radu Pietreanu și cu firma lor de producție, R&M Production. Sursa citată scrie că, pentru serviciile prestate, Mugur Mihăescu ar urma să primească, printr-un contract de drepturi de autor, 52.000 de lei brut (adică 10.700 de euro). „A fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piață”, a declarat Mugur Mihăescu pentru Paginademedia.ro. Vezi aici cât ar trebui să încaseze Radu Pietreanu! La rândul său, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, deputatul USR Iulian Bulai, afirmă că ”TVR1 a avut de Revelion un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie. "Ieri seară la TVR1 a fost un show de prost gust. Am apreciat mai mult prezența lui Fuego la TVR2 - apropo, cu o producție mult mai ieftină decât producția stand up-ului plătit enorm la TVR1. Teatrul ieftin de Revelion a costat statul român 140.000 euro. Enorm". Sâmbătă, 2 ianuarie, într-o nouă postare pe Facebook, Iulian Bulai urechează din nou postul public de televiziune: "Acum 2 zile, pe banii noștri, TVR1 a avut de Revelion un program plin de bășcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanțare socială. Cu oameni declarați fani ai teoriilor conspirației" (n.r. Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu și Dan Bittman).

Citește și:

Dan Bittman, declarații halucinante: «Sunt șomer de lux de 9 luni. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu»

Dan Bittman continuă seria declarațiilor controversate: «Este genial cine a inventat acest virus și l-a aruncat pe piață»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Kirk Douglas și Sergiu Nicolaescu Studiourile Buftea jpg
FotoJet (28) jpg
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
lavinia si banica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net