Referendumul le-a împărțit și pe vedete în două: «Am apucături normale, dar nu am mers la vot»

Ultima actualizare:

    Alexandru Arșinel s-a abținut să-și exprime părerea la referendum
Alexandru Arșinel s-a abținut să-și exprime părerea la referendum

Referendumul a împărţit ţara în două, inclusiv pe vedete, care s-au poziţionat de o parte şi de alta a baricadei. Unele au spus că luptă ferm pentru familia tradiţională, iar altele au declarat răspicat că sunt oameni normali, care cred în uniunea dintre un bărbat şi o femeie, dar că nu au votat. Este şi cazul marelui actor Alexandru Arşinel.

Au o vârstă venerabilă, merg la biserică şi cred cu tărie că familia se întemeiază pe baze creştine. Dar cu toate acestea, au refuzat să-şi exprime părerea şi într-o secţie de  votare. Alexandru Arşinel (79 de ani) a spus clar că nu a ieşit la referendum. „Sunt fiu de ţăran, de CFR-ist, am apucături normale. Dar pentru că nu vreau să-mi influenţez viaţa şi viitorul, cred că de data asta, pentru prima dată în viaţa mea, am să mă abţin. Eu când trec prin faţa unei biserici, spun Tatăl Nostru şi îmi fac cruce. Prefer să nu mă duc“, a declarat Arşinel pentru Mediafax.

Un alt monstru sacru al cinematografiei româneşti care a spus pas este Florin Piersic (82 de ani). „Normal că ţin la căsătoria dintre un bărbat şi femeie, asta e ideal şi minunat şi aşa am crescut şi am învăţat de la părinţii mei şi aşa este viaţa. Adică să mă gândesc la cu totul altceva, mi se pare caraghios. Nu merg la referendum”, a spus Piersic.

Din generaţia tânără, Alexandra Stan (29 de ani) a transmis printr-un mesaj video că nu va participa la vot: “Nu merg la referendum pentru că aleg să trăiesc într-o societate în care iubirea ne uneşte, nu ne desparte. Vreau ca prietenii mei să se simtă în siguranţă şi să fie liberi să iubească pe cine vor ei. Iubirea nu se votează”.

Andreea Bălan şi-a anunţat fanii că susţine egalitatea, iubirea şi că nu crede că alegi pe cine să iubeşti. “Vreau ca oamenii să fie liberi să iubească pe cine doresc. Nu voi merge la vot, pentru că iubirea nu se votează”, este mesajul postat de artistă.

Elena Băsescu a venit la vot împreună cu cei trei copii ai săi
Elena Băsescu a venit la vot împreună cu cei trei copii ai săi

Au fost însă şi vedete care şi-au exprimat în mod oficial susţinerea pentru familia tradiţională, iar Puya (39 de ani) este una dintre ele. “Susţinem familia tradiţională! Sunt naş şi astăzi (n.r. sâmbătă). După biserică mergem să votăm ca nu cumva data viitoare să fie trei băieţi în poza asta. Hai ONG-iştilor, începeţi pledoaria voastră infectă. Bucuria mea e oftica voastră. Pentru că mă distrez copios o să bag şi bani în postare. Până acum a mers organic”, a scris celebrul cântăreţ pe contul de Facebook. Actorul Silviu Biriş (45 de ani) a spus că de ziua lui de naştere a votat “da” pentru revizuirea Constituţiei, la fel şi Manuela Hărăbor. “Sunt mamă, dar nu voi fi niciodată soacră mare şi bunică. Dar asta nu mă opreşte să mă gândesc în ce lume vor trăi copii ai României. Avem un Ziditor care a creat viaţa într-o rânduială perfectă. Cei care vor să o schimbe s-au lepădat demult de El. Eu nu mă lepăd de Hristos, oricare ar fi consecinţele”.

Puia a fost naş de cununie sâmbătă, zi în care a votat pentru familia tradiţională
Puia a fost naş de cununie sâmbătă, zi în care a votat pentru familia tradiţională

Elena Băsescu (38 de ani) s-a fotografiat din faţa secţiei de votare ca să arate că şi-a îndeplinit datoria cetăţeanescă. “Nu poate niciodată vreun decident politic, cu mustaţă sau fără, să ne spună că eu, Anastasia, Sofia şi Traian Junior nu formăm o familie, chiar dacă sunt necăsătorită. Soluţia constituţională găsită nu va rezolva situaţia. Având în vedere că, în codul civil, se vorbeşte despre faptul că familia are dreptul la ocrotire din partea societăţii şi a statului, iar familiile monoparentale sunt, de cele mai multe ori, cele mai vulnerabile, problematica nu mi se pare deloc lămurită. Ca întotdeauna când am avut ocazia, mi-am exprimat opţiunea pe o temă importantă pentru societate. Pe de o parte, votul liber exprimat este sufletul oricărei democraţii. Pe de altă parte, politicienii au frica votului, iar semnalul transmis de societate este extrem de puternic. Referendum. Familie unită. Votaţi”, a fost mesajul publicat de Elena Băsescu.

simeon stalpnicul png

Dan Negru (47 de ani) a fost surprins de fotoreporterii Click!, sâmbătă, în timp ce intra în sediul unei instituţii de învăţământ din Bucureşti, pentru a vota. Îmbrăcat în ţinută sport şi o şapcă pe cap, vedeta Antenei 1 s-a prezentat la urne, fiind oprit de mai mulţi vecini, pentru a dezbate subiectul zilei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net