Rona Hartner, operată de tumoră la colon: «A fost o intervenție complicată»

Anul acesta Rona Hartner şi Herve au planuri de nuntă
Anul acesta Rona Hartner şi Herve au planuri de nuntă

Diagnosticată cu tumoră pe colon, actriţa Rona Hartner (45 de ani) a suferit ieri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, o intervenţie chirurgicală complicată care a durat şase ore. Logodnicul vedetei, Herve, s-a rugat continuu pentru iubita lui şi a aşteptat ca ea să fie readusă astăzi în salon, de la Terapie Intensivă. Vedeta va primi într-o lună verdictul medicilor: tumora e canceroasă sau nu!

Actriţa trebuia să plece în Franţa, dar a acuzat probleme de sănătate, iar medicii i-au descoperit o tumoră pe colon şi au internat-o de urgenţă pentru operaţie. „Este o operaţie complicată, colegii mei încearcă să evalueze această patologie tumorală, se pot face teste chiar în timpul operaţiei. În funcţie de acest lucru, se poate lua o decizie”, a declarat, la Antena Stars, medicul urgentist Tudor Ciuhodaru.

Prietenii artistei au declarat, pentru Click!, că Rona Hartner a ieşit cu bine din operaţie. „A fost o operaţie clasică, pentru a putea îndepărta tumora. Intervenţia a fost complicată, dar s-a încheiat cu bine după şase ore. Rona se află la Terapie Intensivă, pentru a fi monitorizată, iar astăzi va fi readusă în salon”, ne-au spus sursele menţionate.

Cea care a anunţat că trece prin clipe grele e însăşi artista, care a transmis live pe Facebook chiar de pe patul de spital. „Am avut o mică stare proastă joi noaptea, vineri am fost preluată de urgenţă. Au găsit ceva la tomograf care nu e prea bun. Să nu vă fie frică să mergeţi la doctor când vă simţiţi rău. Am crezut că e ocluzie intestinală, dar e vorba de o tumoră şi nu mi-e frică să o oprez în urgenţă. E cea mai bună soluţie. Vă rog să vă rugaţi pentru mine!”, a spus Rona.

Pentru a se încuraja, artista s-a rugat singură înainte de operaţie. „Sunt bine. Mă ţine credinţa, speranţa şi nu vreau să cultiv frica. Am venit în România pentru «Scena Misterelor» (noul show prezentat de Dan Negru la Antena 1 – n.r.), trebuia să plec joi în Franţa. De miercuri nu mă simţeam în apele mele, aveam o stare rea de oboseală, începusem să mă balonez, eram în prag de ocluzie intestinală. Înainte să mă duc la avion, doctorul mi-a zis că mă va opera de urgenţă. Dacă luam avionul, mi se umflau membrele şi făceam ocluzie intestinală. La tomograf s-a văzut că am o tumoră la colon, asta mă seca de puteri. Era o stare surdă de rău. Am făcut investigaţii în Franţa, dar nu dădeau nimic. Nu iau medicamente decât dacă spune doctorul. Să vedem ce hram are tumora peste vreo lună. Vom opera acum ce e de operat. Am anulat avionul, a rămas cu mine Herve. Aseară, ne-am uitat la film şi rugăciune la greu. Primim familia, vizite, îi liniştim pe toţi. Îi rog pe toţi să aprindă o candelă pentru mine”, declara Rona la Antena Stars, cu o zi înainte de intervenţie.


    Anul acesta Rona Hartner şi Herve au planuri de nuntă
Anul acesta Rona Hartner şi Herve au planuri de nuntă

În aprilie 2018, Rona Hartner s-a îndrăgostit de DJ HMJ în timp ce se ruga la biserică şi vor să se căsătorească în acest an în România sau în Franţa, pe plajă.

Actriţa a dat marea veste în direct, la TV: „Mă mărit!”. Ea se gândeşte şi la al doilea copil. Rona Hartner a devenit cunoscută în România acum 20 de ani. În anul 1999, a fost acuzată de Vadim Tudor că ar fi avut o relaţie amoroasă cu preşedintele de atunci al ţării, Emil Constantinescu. La 23 de ani, a fost salvată de tatăl ei dintr-o tentativă de sinucidere, după ce a fost părăsită de iubit. După scandal, s-a mutat la Paris şi s-a căsătorit cu actorul argentinian Rocco Sedano (37 de ani) cu care are o fată, Sumayla (11 ani). În 2008, a divorţat. În 2015, Rona s-a mutat, alături de mama şi de fiica ei, pe Coasta de Azur, într-o vilă cu etaj evaluată la peste un milion de euro. În 2016, tatăl actriţei s-a stins la 79 de ani din cauza unui cancer la plămâni. În 2017, actriţa a participat la emisiunea „Uite cine dansează” (PRO TV), s-a accidentat la picior şi a fost operată din cauza fisurii de menisc şi a fracturii de peroneu. Recuperarea a durat o lună.

5 simptome care nu trebuie ignorate

  • Hemoragia rectală –Dacă observi urme de sânge pe hârtia igienică, în vasul WC-ului sau în materiile fecale, programează-te la medic. 
  • Anemia (prin carenţă de fier)- Dacă te simţi obosit mai tot timpul şi eşti palid, mergi la medic pentru analize de sânge. Acestea pot descoperi dacă ai suficiente celule roşii în sânge, precum şi nivelul de fier, conform csid.ro.
  • Durere abdominală – o tumoare poate duce la un blocaj sau la fisurarea mucoasei stomacului, ceea ce rezultă în crampe abdominale, dureri ascuţite sau înfundate. Durerea poate fi şi un semn că materiile fecale nu pot traversa colonul din cauza unui blocaj. Ai putea avea şi greţuri, flatulenţă, abdomen umflat şi vărsături.

  • Modificări ale materiilor fecale – Materiile fecale subţiri pot semnala existenţa unei tumori în colon, la fel şi constipaţia cronică. În plus, sunt persoane care au senzaţia că trebuie să meargă la toaletă urgent pentru a defeca, dar care nu reuşesc să elimine materii fecale.
  • Scădere nejustificată în greutate – Chiar dacă mănânci suficient, cancerul de colon, la fel ca orice tip de cancer, modifică felul în care organismul utilizează substanţele nutritive din alimente, iar acestea nu sunt absorbite corespunzător. Astfel, dacă o formă de cancer te „macină” pe interior, este posibil să slăbeşti chiar dacă mănânci mult şi divers. Dacă ai avut în familie persoane care au suferit de cancer de colon, e important să mergi să-ţi faci analize, mai ales după vârsta de 50 de ani. Screeningul are un rol foarte important în depistarea din timp a acestei maladii şi în prelungirea speranţei de viaţă a bolnavilor de cancer de colon. De cele mai multe ori, colonoscopia este analiza de bază.
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
FotoJet (5) jpg
cub theo rose anghel damian png
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
inna si mos craciun jpg
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg