Scrisorile lui Stanca: Dragă Adrian Păunescu, - post-mortem, la 70 de ani -

Ultima actualizare:

Tac. Sau mârâie. Băloşesc. Scrâşnesc din măsele. Sperie cariile. Dormi în pace.

Canaliile fac ce au făcut o viaţă. Fiindcă normal era să te înjure, să te atace - aveau desigur şi motive oferite de tine - pe faţă! Dormi în pace.

Şi gândeşte-te la ei cu duioşie: ce gest măreţ să dai cu şutul în fundul unui mort... Apropo de şut... U Craiova s-a făcut în două: U Olguţa primăriţa şi U Mititelu. Eram curios să ştiu cu cine ai fi ţinut. Nu contează. Olteanul e ca râma: îl tai în două şi ies doi olteni... La mine e riscant - sunt doar jumate şi nu se ştie pe care parte pici... Dormi în pace.

Rapidul meu mai cântă imnul tău. Cu glasul lui Socaciu: Suntem peste tot acasă... deşi nu prea mai eram nici peste tot, nici acasă... eram pe nicăieri. Galeria tensionată cântă şi protestează. Protestează şi cântă.

Căci am/au fost la mare anaghie. Ne-a trecut moartea pe Calea Giuleşti. Cu o coasă ascuţită bine şi-nrăită... rău. Dricul era gata, copârşeul de sărac, crucea la fel, coroanele de hârtie. Copos s-a convins să vândă până nu-i mirosea a cadavru prin consorţiu... Mi-a urat - ne-a urat - să facem şi noi măcar cât a făcut el în 20 de ani. Bine că nu ne-a urat să facem CE şi CUM a făcut el. Tot în 20 de ani... Dormi în pace.

Basarabia e-ncinsă. Nu vor Ăia şi nu vor... Miroase tare a praf de puşcă... Preşedintele - l-ai apucat, tot ăla e, Băsescu - fu pe la ei acum. Se dădu imprudent de belicos cu vecinii pe care nu-i mai avem, dar sunt - ruşii. Cocoşisme să te pui aşa cu ei. Nu ştie ce e diplomaţia... Dormi în pace.

Poate că vrei să ştii ce mai e cu spiritul muzicii folk, al cenaclului. Revine. Începe lumea să se ruşineze de atâtea manele. Folkul merge chiar la braţ cu Poezia bună. Băieţii îşi/îţi continuă drumul pe care l-ai  început... şi fetele.

Chiar mai ieri am scris asta pe blogul adevarul.ro. Dormi în pace.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
cub corina chiriac png
image png
adela popescu colaj instagram jpg
stefan iordache jpg
christian sabbagh jpg
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
image
actualitate.net
image
actualitate.net