Scrisorile lui Stanca: Dragă Cristina Cioran, de ţii musai să slăbeşti? Te autourăşti?

simeon stalpnicul png
Cristina CioranFoto: Click!

Din capul locului spun că este o mare prostie ceea ce vrei ori ai de gând să faci cu corpul tău, în privinţa scăderii în greutate. Ai 36 de ani, nu mai ai aceeaşi vârstă ca în 2002, când se spune că erai ca o silfidă.

Era o vârstă. Acum e alta, nu ştiai? Apoi, de ce ţii musai să slăbeşti? Te dă afară de la serviciu? Te măriţi şi aşa te vrea el? Participi la un concurs de miss? Din toate astea şi încă altele se poate extrage o motivaţie, fată! Dar, să slăbeşti contra tendinţei organismului, contra firii, mi se pare inutil, absurd şi împotriva propriei persoane. Ai boală pe tine, nu te mai suferi? Te simţi grasă? Te autourăşti? Fă mişcare multă, redu din plăcerile gastronomice şi atât.

Apoi, să-ţi spun ceva. Vezi cum arată azi mama ta, dacă e trecută de 50 de ani, şi vei afla cum o să arăţi. Condamnarea. Modelul final. Dacă mama e mai plinuţă, las-o baltă, aşa e conformaţia ta.

Dacă nu, străduieşte-te să te răsfeţi mai puţin la mâncare. Dar nu să-ţi pui ţinta fixă: vreau să slăbesc 7 kile. Şi de ce nu 8? Sau 6? Auzi, prostii, baloane, chirurgii, nenorociri care te pot costa la bătrâneţe cât nici nu-ţi închipui.

Stai blând, Cristina. Şi, dacă ai să ajungi, prin orice mijloc, la cele 7 kile, ce ai să faci? Cât timp crezi că le poţi menţine? Că dacă ar fi un pariu, mai zic, te cântăreşti, arăţi că ai slăbit conform contractului. Câştigi pariul. Îţi iei banii. Faci un chef al victoriei şi de azi într-o săptămână ai pus la loc toată adipoşenia, Şi, la ce ţi-a folosit? Repet, ia mai bine stai tu cuminte şi fă doar ce e normal şi necesar. 

Ai nişte ochi ucigători, ai o piele albă şi catifelată de se străvede la kilometri distanţă, eşti simpatică, ai carismă... Ai vrea să fii Claudia Schiffer la aproape 40 de ani? Cred că cineva ţi-a introdus gărgăuni în căpşor, zău! Mai sunt pe lume destui - dacă nu cei mai mulţi - bărbaţi care să te placă aşa, ”grasă” cum eşti. Căci, la noi, la români e consacrat un model de femeie bine simţit şi bine rimat: grasă şi frumoasă.... şi sănătoasă, nu slăbănoagă ca o doagă...

George Stanca, pamflet

regina elisabeta gettyimages 480918760 jpg jpeg
gabriela cristea
inger   brigitte pastrama 1 jpeg
cub bianca dragusanu sofia animat gif
cub bianca dragusanu png
iulia albu
FotoJet (1) jpg
meghan markle harry regina jpeg
fabrica de zahar ludus foto msnews.ro
Militari rusi la centrala nucleara de la Zaporojie FOTO Profimedia
image
image
image
image
Adda
cub nicoleta luciu animat gif
simona gherghe
Adelina Pestrițu
Anamaria Prodan Laurențiu Reghecampf
cub bianca dragusanu sofia animat gif