Scrisorile lui Stanca: Drag─â Marilena Murariu,

image
Marilena Murariu

Nu e┼čti fotomodel. Nici amant─â celebr─â. E┼čti pictori┼ú─â. Una ├«nsemnat─â ├«n peisajul contemporan. Ai deschis, recent, o expozi┼úie la Muzeul Municipal-Casa ┼×u┼úu: ÔÇ×Show-off, of, of!".

A doua de gen. Extraordinar─â. ├Än prima, din 2011, de la Simeza, ├«nc─â fierbeai remanent de ur─â anti-ceau┼čist─â, ┼či mai ales, mai proasp─ât, de una anti-elenist─â. ├Än general. ┼×i aici, la aceast─â tem─â, aveai la dispozi┼úie penelul t─âu, transformat ├«ntr-un sat├ór. Bun la carne de vac─â... ai tocat kile de... elene. C─âci ea, expozi┼úia, se numea chiar a┼ča: ÔÇ×Despre Elena ├«n general".

E ┼či acum pe Net, pe Google. O prezentai pe Madam Ceao ┼či nu numai pe ea (mai sunt roiuri de Elene postrevolu┼úionare) ├«n diverse desuuri, indecent─â, cu p─âs─ârica la vedere, bacant─â, pervers─â ca pe o artist─â de bordel. Ai ┼čocat atunci. Tu, artist serios, peisagist de Balcic, sobru s─â te bagi ├«n a┼ča ceva? De parc─â tu, artistule, nu ai tr─âi realit─â┼úile din Romania sub-elenistic─â de azi. Sau, ai fi legat la gur─â, ochi, m├óini. Nu ai vrut s─â te lamentezi cu colegele/colegii prin lini┼čtea altelierelor sc─âldate de lumin─â, ├«n mirosul vopselelor, la  o cafea.

Ai ac┼úionat. Cu ce ai avut la ├«ndem├ón─â. Revoltat─â. ┼ói-ai luat instrumentele ┼či jap-jap! Ai t─âiat, h─âcuit ├«n carne vie. ┼×i, chiar o meritau elenu┼úele emerite. A┼ča a ap─ârut o Marilena Muraru pictor-pamfletar. Cu tablouri-pamflete. Estimp, eu scriam tot aci pamflete sub forma de portrete. Tu pictai: snopuri de politruci grupa┼úi rembrandtian ca-n ÔÇ×Sindicii post─âvarilor" sau ÔÇ×Garda de noapte". ┼×i, mai nou, ÔÇ×Lec┼úia de anatomie" cu ziarizde malaDIVE tv". Sau sodomizarea a ┼ú─âranului rom├ón, luat ca din B─âncil─â, de c─âtre stripperii/liderii europeni. Berlusconi, Sarko et Co... Ei/ele, nu s-au sinchisit. I-a durut ├«n co(n)t.

Elenele, cu elenii lor, au pu├Čt, au f─âcut elenu┼úe, puicu┼úe. Dar, nici tu nu abandonezi. Le urm─âre┼čti. Le dai la cap. Fufe neavenite siluindu-ne privirea, mon┼čtri feminini (ÔÇ×monstre?") ai mediei. Dup─â cum se expun la tv, puicu┼úele de lenu┼úe, ca marf─â, dau plusvaloare mare... Fufe na┼úionale, acareturi de v├ónzare. Ai mai tras o ┼čarj─â... supervizat─â de un misterios motociclist cu ochii acoperi┼úi de casc─â, obsesiv, b├óntuind fiece teblou. Enervant, cu un z├ómbet arhicunoscut. Nu cel al dlui Iliescu...

George Stanca pamflet

silviu silvius prigoana jpeg
Lucile Randon
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
anamaria prodan3 png
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
4 theo rose jpeg
jon snow si daenerys foto instagram
BeFunky collage 14 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
anamaria prodan3 png
BeFunky collage 14 jpg
280952814 1610884362606650 749984686026597387 n jpg
4 theo rose jpeg
jon snow si daenerys foto instagram
tyson mike gettyimages 1096316320 jpeg