Secretele iubirii dintre Anna Szeles şi Florin Piersic

Florin şi Anna au fost căsătoriţi timp de zece ani
Florin şi Anna au fost căsătoriţi timp de zece ani

Timpul nu i-a ştirbit cu nimic farmecul. Una dintre cele mai fermecătoare actriţe din cinematografia românească, Anna Szeles, care va împlini în august 76 de ani, a povestit, într-un interviu pentru adevarul.ro, despre cei 50 de ani pe care i-a dedicat teatrului şi filmului şi despre relaţia cu fostul ei soţ, Florin Piersic.

  • Reporter: Aţi jucat în zeci de filme şi în sute de piese de teatru. De care rol vă leagă cele mai plăcute amintiri? 

Anna Szeles: Cred că cele mai frumoase amintiri sunt cele de la „Pădurea spânzuraţilor”, deşi acolo nu am avut un rol foarte mare. Eu jucam rolul unei unguroaice, Ilona, în perioada repectivă făceam eforturi ca să mă debarasez de accentul meu unguresc, până când a venit la mine într-o zi domnul Ciulei şi mi-a spus: „Nu mai învăţa româna, deja o vorbeşti prea bine, dar eu am nevoie în filmul ăsta de o unguroaică”. Am avut şi mare noroc atunci, în primul rând pentru că l-am cunoscut pe Liviu Ciulei, că am lucrat cu el, iar filmul a câştigat la Cannes premiul pentru regie. Iar eu am câştigat premiul de interpretare, dar la Festivalul de la Mamaia, tot cu acest film. Tot pe platourile de filmare l-aţi cunoscut şi pe Florin Piersic (n.r. - fostul soţ)… De fapt l-am cunoscut la probele pentru filmările de la „La vârsta dragostei”. Am devenit amici, prieteni buni, abia după mai mult timp ne-am apropiat. Iar din momentul în care am fost împreună n-au trecut mai mult de patru luni şi ne-am şi căsătorit.

Anna Szeles, o divă a cinematografiei româneşti
Anna Szeles, o divă a cinematografiei româneşti
  • Reporter: Şi cum era pe atunci Florin Piersic? 

Anna Szeles: O, era foarte drăguţ, era îndrăgostit şi tare atent. Îmi aducea mereu flori, ba chiar îmi aducea şi mâncare (râde). Voia să aibă grijă de mine, deşi pe vremea aia încă se găsea destulă hrană, nu erau încă greutăţi. Şi ştiţi ce a mai făcut? Florin se mutase la Bucureşti, iar eu mergeam destul de des acolo pentru filmări. De fiecare dată când mă întorceam cu trenul la Cluj, el mă conducea la gară. Iar într-o seară a făcut un gest foarte drăguţ. M-a condus la fel ca şi în alte dăţi, doar că la un moment dat a profitat de un moment de-al meu de neatenţie şi s-a dus să vorbească ceva cu oamenii din tren. Abia mai târziu, pe drum, am aflat ce le-a spus. El îşi pregătise din timp nişte scrisori de dragoste şi le-a dat oamenilor rugându-i să mi le dea pe parcursul drumului. Şi a fost o surpriză, pentru că eu îmi luasem bilet la cuşetă ca să pot dormi, dar n-am putut să închid un ochi. Rând pe rând, oamenii veneau şi îmi aduceau câte o scrisoare semnată de la Florin. Gestul a fost frumos, m-a emoţionat foarte mult. În schimb, dimineaţa, când am ajuns la Cluj, aveam nişte ochi roşii… n-am putut dormi toată noaptea, pentru că atunci când eram pe cale să adorm mă trezeam cu câte o scrisoare. Sigur, a fost emoţionant, a fost foarte frumos. Iar printre scrisorile de care vă spuneam era una în care Florin mă implora să mă căsătoresc cu el, îmi spunea cât de mult mă iubeşte… atât de multe scrisori mi-a scris Florin în timp ce-mi făcea curte că am tapetat mai târziu o cameră întreagă cu ele! Şi încă o întâmplare drăguţă. Eram însărcinată, trebuia să nasc şi eram pe drum, eram undeva lângă Turda. Degeaba mă aştepta doctorul cu care stabilisem că voi naşte, devenise clar că nu mai pot aştepta până la Cluj. Aşa am ajuns într-un spital la Turda, iar acolo am avut parte de o altă surpriză. Portarul spitalului venea pe rând la mine cu câte o scrisoare de felicitare… Erau scrisori de la cântăreţi, actori, cineaşti, a fost foarte frumos pentru mine. Şi-a dat seama şi portarul că e mai bine dacă-mi dă scrisorile una câte una, că au mai mare impact decât dacă mi le-ar fi dat pe toate deodată.


    Florin şi Anna au fost căsătoriţi timp de zece ani
Florin şi Anna au fost căsătoriţi timp de zece ani

Click! spune

Actriţa care impresiona în anii ’60-’70 cu frumuseţea sa trăieşte la Budapesta de aproape 30 de ani, însă nu uită nici un moment faptul că a crescut şi s-a afirmat ca actriţă în România, unde vine în fiecare an. În cadrul galei de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), ea va primi premiul pentru întreaga carieră.

simeon stalpnicul png

Florin Piersic a frânt numeroase inimi

Pe lângă cele trei soţii, Tatiana Iekel, Anna Szeles şi Anna Torok, cea cu care îşi împarte viaţa şi acum, Piersic a avut numeroase idile, fiind recunoscut drept un mare crai. Prima pe care a dus-o la altar a fost actriţa Tatiana Iekel, iar căsnicia lor a durat 14 ani, între 1960 şi 1974. Au împreună un fiu, pe Florin Piersic jr, născut în anul 1968. În 1975 s-a căsătorit cu Anna Szeles, iar în 1976 a venit pe lume fiul lor, Daniel. Mariajul a ţinut 10 ani. Au divorţat în 1985, când Szeles s-a mutat în Ungaria cu copil cu tot. Piersic s-a recăsătorit în 1993 cu o contabilă, Anna Torok, pe care a cunoscut-o în 1986, într-un avion. 

serban huidu si mihai gainusa
Victor Piturca jpeg
„Priveghiul prinților“: Copiii Reginei au vegheat sicriul Elisabetei FOTO Profimedia
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
Petre Roman, Mioara si Oana jpg
sex sex 0 jpeg
infidelitate jpeg
sotie alexandru arsinel 284923 jpeg
image
image
image
image
image
image
Victor Pițurcă Vica Blochina
1 dana razboiu divort intro 1280x720 jpg jpeg
307079526 210160864678269 6977173893454253715 n jpg
Simona Halep si Toni Iuruc, Facebook jpg
cub anastasia soare png
Lia Bugnar Marius Manole FOTO Pro TV jpeg