Seismologul Gheorghe Mărmureanu, care a lucrat la Centrala de la Cernavodă, a analizat accidentul mortal al solistului Florin Decuseară: „Poate că a amețit și a căzut. E anchetă!”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Decesul artistului Florin Decuseară, în urma accidentului de muncă produs, pe 17 iunie 2024, la Centrala de la Cernavodă, unde lucra ca tehnician, a îndurerat o țară întreagă. Despre această tragedie ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, Gheorghe Mărmureanu, care cunoaște toate pericolele, de aici, după ce a lucrat la sistemul de siguranță anticutremur. El ne-a vorbit și despre intensa activitate seismică, din România, în 2024. Numai în luna iunie s-au înregistrat 18 cutremure.

Cântărețul Florin Decuseară a murit după ce a căzut de la o înălțime de 10 metri. Mesajul colegilor

Artistul Florin Decuseară, fost angajat al Nuclearelectrica, în calitate de tehnician, a încetat din viață, la numai 46 de ani, în urma accidentului suferit la Centrala de la Cernavodă. Pe 17 iunie, el a căzut în gol, de la o înălțime de 10 metri. Medicii, care l-au diagnosticat imediat cu politraumatism, n-au mai reușit să îi salveze viața. Mesajul colegilor este emoționant:

„Nuclearelectrica anunță, cu profund regret, decesul colegului nostru, Florin Decuseară, care a fost angajat în rolul de tehnician la centrala nuclearoelectrică Cernavodă. Decesul a survenit în urma evenimentului de pe 17 iunie 2024 din spațiile de depozitare ale Unității 3 CNE Cernavodă. Conform prevederilor legislative în vigoare, au fost demarate atât investigații interne, cât și ale organismelor abilitate, iar acestea se află în derulare. Compania colaborează, permanent, cu autoritățile în tot acest parcurs. Suntem alături de familia îndurerată și oferim tot sprijinul necesar în aceste momente de adâncă suferință”.

Prima ipoteză a lui Gheorghe Mărmureanu: „Poate că a amețit și a căzut!”

Seismologul Gheorghe Mărmureanu, fost director al Institutului Național pentru Fizica Pământului, dar și cercetător științific, deplânge decesul cântărețului și încearcă să găsească o explicație, cu atât mai mult cu cât cunoaște foarte bine această construcție imensă, dar și pericolele la care se pot expune angajații:

„Dumnezeu să îl ierte! Am lucrat acolo, probabil că el efectua un control, acolo se fac verificări la 3-4 zile, pentru că se mai întâmplă anumite dereglări. Sunt și multe cazuri în care oamenii, când se află la înălțime, amețesc și cad. Depinde unde a fost, unde se află reactorul nu cred că a fost, acolo nu intră oricine. Poate că era obosit, poate că nu a fost atent, poate că a amețit, nu știm exact. Acum am aflat că are loc o anchetă. Am mai avut accidente aici, au mai căzut oameni de la înălțime”, susține Gheorghe Mărmureanu, exclusiv pentru Click!

Ce spune Gheorghe Mărmureanu despre cele 18 cutremure din luna iunie?

Gheorghe Mărmureanu a analizat și intensa activitate seismică din România, în 2024. Numai în luna iunie a acestui an au avut loc 18 cutremure, cel mai recent fiind înregistrat duminica trecută, cu o intensitate de 3,6 grade pe scara Richter:

„Nu are legătură cu vara, cu anotimpurile, aceste 18 cutremure au fost mici, nu e nimic periculos. Nu vor fi cutremure foarte mari, anul acesta, este o activitate seismică normală, este liniște oarecum în Vrancea, nu vă alarmați! Centrala de la Cernavodă este foarte rezistentă la cutremure, rezistă și la peste 8 grade, am lucrat la sistemul antiseismic. Zona Dobrogei este cea mai păzită de cutremure, de aceea a și fost construită aici. Centrala de la Cernavodă nu poate fi niciodată un nou Cernobîl, ferească Dumnezeu!”, a mai dorit să precizeze Gheorghe Mărmureanu, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Bacalaureat 1068x601 webp
image
image
image
image
image
image
image png
image png
andreea marin facebook jpg
cub gabi badalau claudia patrascanu png
banner mihai traistariu radu leca png
alin ionescu cristina spatar jpg
kesha benzinarie profimedia jpg
banner Velniciuc, Fuego, Marciuca png
image
actualitate.net
image
actualitate.net