Drama care a marcat-o pe Codruța Filip. Nici acum nu poate uita: «Am început să plâng, doctorul nici nu s-a uitat la mine»

Ultima actualizare:

Codruța Filip era pregătită pentru o carieră în armată, ca și pilot militar! Ce s-a întâmplat?Fermecătoarea și talentata solistă și-a dorit înainte de a deveni artistă să lucreze în armată. Codruța Filip, viitoarea doamna Sanfira, ne-a povestit, în exclusivitate cum ar fi trebuit să lupte ea pentru România, dacă nu ar fi fost respinsă de medici la controlul de specialitate. Și culmea este că și acum, dacă ar trebui să meargă la luptă, ar spune un  "DA" hotărat!

Codruța Filip se numără printre cele mai iubite artiste de la noi
Codruța Filip se numără printre cele mai iubite artiste de la noi

Toată lumea o știe pe Codruța Filip (27 de ani) din emisiunile de divertisment, dar și ca viitoarea soție a solistului Valentin Sanfira, cu care se pregătește de nuntă. Click! a aflat povestea solistei, care ar fi urmat o carieră în armată dacă nu făcea muzică și acum, iar dacă ar urma un război, ea s-ar înrola prima. Puteți să-i aflați povestea, care este una sensibilă, pe care ne-a spus-o în exclusivitate.

„În clasa a X-a, în liceu, mi-am dat seama că profesia de cadru didactic, pe care mi-o doream, nu mi se potrivește pentru că nu am suficientă răbdare cu copiii și pentru că la Liceul Pedagogic trebuie să faci practică. Când am început să merg pe la grădiniță, pe la grupa mică, pe la grupa mare, mijlocie, pe la clasele I - IV, am constatat că îmi lipsește ceva, n-am răbdare să explic. Atunci am zis nu, nu e de mine. Trebuie să mă reorientez spre altceva. Și am zis OK, fac muzică, îmi place foarte tare.

Totuși, părinții mei mereu mi-au indus asta, "trebuie să ai ceva sigur in viata". Dacă nu mai merge cu muzica, dacă nu te mai place publicul, până la urmă, publicul decide dacă te face mare sau nu. Așa că trebuie să ai ceva acolo la care să te întorci, o meserie de bază. Eu, oricum, am fost o fire foarte bărbătoasă și ambițioasă. Mi-am dorit mult să intru în domeniul militar, dar nu oricum.

Am vrut să dau admitere la Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă din Brașov, la secțiunea de Piloți militari. Țin minte că erau două locuri pentru fete și încă 11 pentru băieți.

Am început să mă pregătesc, din punct de vedere sportiv, și la matematică, se dădea admitere, și la engleză. În clasa a XII-a, când am început să mă pregătesc și mai bine, și mai bine, țin minte că în ziua probei medicale, am făcut control la ochi, la dantură, trecusem toate evaluările, dar mai era o evaluare, și anume, la spate, la coloana vertebrală. Pentru încadrarea la piloți este foarte important, adică dacă nu ai toți dințișorii, nu intri. Pentru că ești în aer și trebuie să fii foarte sănătos. Țin minte că am sunat-o pe mama, mai aveam doar chestia asta, și i-am zis "gata, am luat, am trecut proba medicală, merg mai departe, mai am doar la spate".

Țin minte că m-am dus acolo, era un doctor bătrânel, avea vreo 70 de ani, și mi-a dat, așa, o dată cu degetul pe spate, de sus până jos, pe coloană, și a zis: "Respins!". Atunci l-am întrebat ce s-a întâmplat, mi-a răspuns "gata, respins, la revedere!".

Am început să plâng, doctorul nici nu s-a uitat la mine, a venit o asistentă care era în sală și mi-a zis că probabil am purtat foarte mult geanta pe un umăr, am puțin coloana strâmbă. Scolioză de gradul 0 și încă puțin. Și a spus că nu e grav, se rezolvă în 10 ședințe de kinetoterapie, în decurs de două săptămâni.

Mi-a spus să vin anul următor. Și aia a fost. Mama s-a bucurat foarte tare, în sufletul ei, cu un singur copil, fată pilot militar nu ar fi vrut. Tata s-a întristat, dar în același timp, a spus că nu are rost să stau un an pe tușă, că anul următor tot 1-2 locuri vor fi și mai bine mă reprofilez. Atunci, am ales să dau la Facultatea de Drept. Am intrat și... restul e poveste.", ne-a mărturisit Codruța Filip.

S-a reinventat și cântă ce se cere - muzică balcanică

Codruța Filip cântă mai multe genuri muzicale însă cu puțin timp in urmă s-a reinventat. Pentru că a avut parte de o echipa nouă și a lansat, împreună cu Sprint Music și Ovidiu Junghiatu și Andy Robert, piesa „Ena Ena”, pentru care s-a filmat și un videoclip pe măsură.

„De puțin timp fac parte din marea familie Sprint Music și am semnat cu Marius Chină, astfel că avem un prim proiect foarte interesant iar „Ena Ena” este prima piesă din acest proiect. Melodia  este puțin diferit de ceea ce am cântat eu până acum, m-am reinventat. Până acum piesele au fost un pop curat, puțin mai lente, suave, sennsibile. Acum piesa aceasta este mult mai energică, mai veselă, de petrecere, ritmată, melodie care mă reprezintă pe mine, pentru că eu sunt o fire veselă și expresivă. Cred foarte mult în ea și cred cu tărie că o să o îndrăgească toți care o vor asculta.”, spune Codruța.

„Piesa e o poveste de dragoste pozitivă cu un final fericit. Am lansat-o de  Dragobete, când dragostea e peste tot. Iar eu o duc bine la acest capitol mai ales că eu cu Valentin facem nuntă anul acesta. Am colaborat cu Ovidiu Junghiatu care apare și el în videoclip pentru că îl veți vedea cântând la vioară. Ne-am întâlnit cu el în studio, la îndemnul lui Marius, și am zis că vreau să schimb ceva într-un alt stil.”, mai spune Codruța.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook șInstagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net