Tamara Buciuceanu ar fi împlinit 91 de ani. Fuego dezvăluie ce tabieturi avea marea actriță de ziua ei

image
Tamara Buciuceanu-Botez a murit la vârsta de 90 de anifoto: Mediafax

Pe data de 15 octombrie se împlinește un an de la moartea Tamarei Buciuceanu. Astăzi (10 august), marea acstriță ar fi împlinit 91 de ani, iar prietenii adevărați nu au uitat semnificația acestei date. Fuego a făcut o postare extrem de emoționantă pe pagina de Facebook, în care își exprimă sentimentele și regretul, deopotrivă.

Născută pe 10 august 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile. A murit la 90 de ani, pe 15 octombrie, la Spitalul Elias din București, din cauza unor probleme cardiace. O mare pierdere uriașă pentru iubitorii de teatru, pentru prieteni, pentru familie. Paul Surugiu, alias Fuego, nu a uitat-o pe Tamara 

Buciuceanu-Botez. Azi, el a făcut o postare emoționantă.

image
La împlinirea vârstei de 90 de ani, Tamara Buciuceanu a fost vizitată acasă de Fuego

Fuego: "E trist că nu-i mai pot bate la ușă"

"Anul acesta, 10 august e trist. E fără ea. Nu-mi mai răspunde de la celălalt capăt al firului și nu mă mai așteaptă să ne bucurăm împreună, câteva ore, de momente speciale. Anul trecut, la 90 de ani, i-am fost aproape și nu pot uita vorbele și fericirea de pe chipul ei. Mi-e dor de ea, de buna mea doamna Tamara Buciuceanu Botez. E trist că nu-i pot bate la ușă azi, cu plăcintele ei preferate, din Basarabia, cu tort, să ciocnim și să-mi povestească, cu hazul ei, de anii de aur și de toate experiențele trăite. Ce actriță, ce fenomen al scenei românești, cu valențe impresionante, cu umor spectaculos, voce, mimică și improvizație, dar și cu o capacitate impresionantă de a ține audiența în mână. Rămâne în schimb imaginea de aur a umorului românesc, una dintre cele mai emblematice figuri ale spontaneităţii, gândind că făr’de ea nu doar că am fi fost mai săraci, ci şi lipsiţi de spiritualitate pur românească, născută dintr-un har rar întâlnit. Da, o iubesc şi o voi iubi mereu pe doamna Tamara! Pentru toate motivele din lume sau poate pentru unul singur – naturaleţe. Tamara Buciuceanu Botez este un simbol românesc. Unul care a ars pe scenă și care lasă în urma sa o bogăție enormă, greu de repetat și inutil de înlocuit. Mai jos ultima noastră amintire și un interviu drag pe care mi l-a acordat! Mi-e tare dor de ea!",  a scris Fuego pe Facebook. 

Citește și:

Curg mesaje și lacrimi pentru Tamara Buciuceanu. Ștefan Bănică, profund afectat: «Drum lin, tanti Tama»

Ultimul interviu cu Tamara Buciuceanu-Botez: «Vreau doar să mă odihnesc»

Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
BeFunky collage (18) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
grig chiroiu, cristina deleanu, eugen cristea jpg
Tragedie Indonezia, EPA jpg
mugur mihaescu jpg
marilyn monroe
scoala dimaci (1) jpg
politia drone jpg
image
image
image
image
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
Roxana, alături Liviu Guță
cub iosif rotaru png
Robbie Williams Spice Girls
david victoria beckham son brooklyn t jpeg
colaj raluca badulescu theo rose bibi png