Tamara Buciuceanu-Botez: «Am fost o femeie de casă, gospodină! Soțul meu mi-a înțeles cariera»


    Tamara Buciuceanu a fost căsătorită timp de 33 de ani cu un medic
Tamara Buciuceanu a fost căsătorită timp de 33 de ani cu un medic

Actrița Tamara Buciuceanu, care a devenit cunoscută după interpretarea rolulului exigentei profesoare de matematică ”Isoscel”, din ”Liceenii”, s-a stins din viață marți, 15 octombrie, după ce a fost internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Elias din București. Deși toată lumea o cunoaște pe ea, nu mulți știu despre povestea de dragoste pe care a trăit-o timp de 33 de ani alături de soțul ei.

Actrița împlinise de câteva luni vârsta de 90 de ani, dar astăzi ea s-a stins din viață, după o frumoasă carieră plină de recunoștină, dragoste din partea fanilor și multe proiecte cinematografie și de teatru. Cu siguranță, Tamara Buciuceanu a fost cea mai îndrăgită profesoară din cinematografia românească, ea fiind cunoscută pentru rolul «Isoscel», din seria de filme «Liceenii».

Actrița și-a cunoscut marea dragoste printr-o prietenă

Deși între Tamara Buciuceanu și Alexandru Botez a existat o diferență de vârstă de 9 ani, în relația de cuplu acest lucru nu s-a simțit deloc, ei fiind foarte apropiați unul de celălalt. Chiar și de curând, la mai mulți ani de când el se stinsese din viață, Tamara Buciuceanu își amintea cu drag de el și se ruga la Dumnezeu să aibă grijă de el.

“Ma gândesc la cei care puteau să mai stea lângă mine și nu mai sunt: minunatul meu soț, fratele, cumnatul, colegii. Mă rog la Dumnezeu să aibă grijă de ei, în lumea celor drepți”, spunea Tamara Buciuceanu în urmă cu ceva vreme.

Nu toți știu că pe Alexandru Botez, Tamara Buciuceanu l-a cunoscut cu ajutorul unei pretene, care îi considera pe cei doi potriviți unul pentru celălalt.

“Pe soţul meu l-am cunoscut prin intermediul unei bune prietene, Graţiela. Mi-a spus că este un om serios, care sigur o să-mi placă. Şi aşa a fost!”, îşi amintea Tamara Buciuceanu-Botez pentru taifasuri.ro, în urmă cu doi ani.

„Ne-am căsătorit în 1962 şi am rămas împreună 33 de ani, până când el a plecat la Ceruri. Am fost o femeie de casă şi gospodină. Alexandru mi-a respectat şi mi-a iubit foarte mult cariera. La un moment dat mi-a spus: «Dragă, eu mă mulţumesc şi cu titlul de prinţ consort». Era un doctor excelent, un om serios, care mi-a înţeles destinul”, spunea actriţa.

Renunțase la carieră în urmă cu ceva timp, după mai bine de 65 de ani de spectacole și de filme, iar aparițiile ei la evenimentele mondene au fost din ce în ce mai rare, în ultimul timp.

Era fericită că lumea nu a uitat-o: „Să ştiţi că bucuria mea de astăzi este că nu m-aţi uitat. Mi-am făcut meseria cu cel mai mare drag. Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani, înseamnă că aţi înţeles ce am vrut să spun pe scenă“, a menționat ea, anul trecut, pe scena Teatrului ”Metropolis”, unde a fost premiată pentru întreaga activitate de actorul George Ivașcu.

cub bia khalifa fulgy png
oana zavoranu si sotul
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub valentina pelinel png
cub daniel nuță png
cub ravan popescu png
narcisa suciu si Daria jpg
image
image
image
image
image
image
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg