Tătic şi patron de restaurant după ce a câştigat 50.000 € la MasterChef
Viaţa câştigătorului “MasterChef” din 2015 s-a schimbat total după ce a dat lovitura la PRO TV. Reporterii Click! au stat de vorbă cu Adi Voica (33 de ani), tânărul care, între timp, a devenit tătic şi este gata să intre în afaceri cu restaurante.
- Click!: Cum ţi s-a schimbat viaţa după ce ai devenit celebru?
Adi Voica: Trofeul ”MasterChef” mi-a modificat radical viaţa pe plan profesional, însă sunt de părere că aceasta ţine de personalitatea fiecăruia, cum o gestionează, şi ce standarde îşi propune să atingă.
- Cum ai cheltuit premiul de 50.000 de euro?
L-am folosit în creşterea mea pe plan profesional, studiind la diferite şcoli gastronomice din Spania şi Italia, dar şi în reîntoarcerea mea acasă după mulţi ani petrecuţi la Madrid.
- Ai păstrat legătura cu foştii colegi de concurs?
Păstrez în continuare legătura cu foştii mei colegi din timpul emisiunii şi aici amintesc pe Cristi, Iulian, Claudiu, şi pe Florin, şi vă pot spune că vorbim foarte des la telefon poate şi de patru ori pe săptămână. Iar dintre juraţi de cele mai multe ori vorbesc cu Chef Adi Hădean, care pentru mine e şi o sursă de inspiraţie.
- Între timp, ai devenit şi tatăl micuţei Carlota Gabriela.
Daaa, de trei luni sunt tată de fetiţă şi vă spun că prinţesa mea Carlota m-a făcut să simt ce înseamnă cu adevărat să fii fericit.
- Care este preparatul culinar cu care ţi-ai cucerit soţia?
Pe Lori am cucerit-o, în primul rând, prin vorbe, dar şi după care i-am preparat un file de somon marinat în soia.
- Ce preparate speciale vei pregăti la cele două restaurante?
Nu cred în termenul de inventat în bucătărie pentru că, pentru mine nu are limite, dar poţi aduce lucruri noi unui preparat şi să îţi creezi propria semnătură aici, lucru pe care încerc să îl aduc şi la restaurantul meu din Craiova.
- Te vom vedea ca invitat special în noul sezon “MasterChef”?
Cu părere de rău, am fost invitat, însă nu am putut onora invitaţia fiind plecat din ţară.
- Ce sfat le poţi da noilor concurenţi?
Să se concentreze cât mai mult pe ora aia de gătit, să fie creativi şi să se bucure cât mai mult de ceea ce fac.
- Un sfat pentru cei care vor să devină Chefi?
Să aibă personalitate, dar să fie şi modeşti. Pentru mine e foarte importantă echipa care lucrează cu mine, pentru că fără ei nu poţi ajunge un bun Chef.
Va lucra la două restaurante
Adi Voica ne-a povestit că are multe planuri legate de bucătărie. “În acest domeniu vreau să cred că sunt o persoană foarte ambiţioasă şi că mai am multe de arătat. Sunt în colaborare cu mai multe restaurante din ţară dar şi din străinătate cum ar fi Spania sau Germania. În viitorul apropiat, la Craiova voi deschide primul meu restaurant ce îmi va purta numele «Nobel Cuisine by Andrei Voica». Sper să-l deschid în luna martie şi se va axa pe o bucătarie internaţională, unde voi avea şi meniul zilei dar şi produse din bucătăria spaniolă - Tapas. Îmi place să cred că voi avea pe mână unul dintre cele mai frumoase restaurante din România în care, aşa cum am mai spus, nu voi minţi niciodată clientul. Al doilea proiect e o colaborare la un proiect total diferit, care se va deschide în curând în Bucureşti, mai precis în Floreasca - Promenada de Grill Food& Sandwich, care se va numi «Flying Pig». Vom lucra cu un produs de calitate, «porcul iberic de pata negra». Voi implementa unele din ideile gastronomice aduse din Spania.
A câştigat concursul din anul 2015
În ediţia “MasterChef” din 2015, în care emisiunea era jurizată de Chef Patrizia, Chef Foa şi Chef Adrian Hadean, Adi Voica a câştigat marea finala. Concurentul a participat alături de Claudia, Anuţa, Claudiu, Florin si Liviu cu care au participat la mai multe probe de la care nu au lipsit lacrimile, tensiunea, dar şi desăvârşirea culinară! În finală Adi Voica a gătit - felul principal - raţă caramelizată şi risotto de morcovi aromatizat cu vanilie, - Foie cu jeleu de căpşune, caramel de Porto şi burete de dovleac şi Parfait trufe de soia, mousse de ciocolată şi caramel de portocale.