Tavi Clonda ne învață cum să preparăm rapid înghețata pentru copii: „Un deliciu!”. Avertismentul nutriționiștilor, cum ne răcorim corect vara?
Vedetele au dat iama în înghețată, și vara asta, pentru a se răcori. Iar solistul Tavi Clonda, soțul Gabrielei Cristea, le-a împărtășit fanilor o rețetă delicioasă de înghețată, cu banane și căpșuni, ușor de preparat. E însă sănătos sau nu să consumăm alimente foarte reci? Exclusiv prin intermediul Click!, nutriționista Codruța Pantelimon ne-a oferit câteva sfaturi, dar și rețeta ei de înghețată de casă, fără prea multe calorii.







Rețeta de smoothie-înghețată cu banane, miere și căpșuni: „E foarte sănătoasă”
Tavi Clonda, soțul Gabrielei Cristea, s-a pozat deunăzi cu fiicele și cu mama lui, în oraș, în timp ce se răcoreau cu o înghețată delicioasă. Dar, și solistul știe se prepare acest desert, împărtășindu-le fanilor rețeta lui:
„Aveți nevoie de căpșuni și de banane congelate, puneți câte doriți, de o lingură de miere și de zeamă de la o lămâie. Puteți prepara acest desert pentru copii și cu mixerul portabil, fără fir, care se încarcă foarte repede, îl poți lua cu tine și în vacanțe.
La această rețetă mă ajută mereu și prințesele mele. Fructele congelate le punem în mixer, apoi adăugăm peste ele zeama de lămâie și mierea. La sfârșim, turnăm și niște lapte de migdale. Este o rețetă foarte sănătoasă, un deliciu! Se mixează tot, apoi se pune înghețata obținută în castronașe. Este, de fapt, un fel de smoothie-înghețată, potrivită pentru cei mici”.
Ce spun nutriționiștii despre consumul de înghețată: „Alimentele reci dau mare bătaie de cap organismului”
Pin intermediul Click!, specialista în nutriție Codruța Pantelimon a atras atenția asupra consumului de alimente reci, în perioada caniculară:
„Înghețata e un aliment iubit, plăcut, însă... controversat. De ce? Pentru că toate alimentele foarte reci dau mare bătaie de cap întregului organism, încetinind digestia, furându-ne energia „pe nesimțite”. În plus, dă falsa impresie de răcorire de moment.
„Înghețata nu răcorește, ci crește temperatura corpului vara”
Cu adevărat, înghețata nu răcorește, ci crește temperatura corpului vara, când e foarte cald, din cauză că al nostru corp este supus unui efort dublu pentru a metaboliza zaharurile și grăsimile.
Dar, cine să asculte corpul la interior, când ofertele sunt cu miile, la exterior, ridicând înghețata la rang de desert-vedetă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Iar majoritatea mărcilor de înghețată din comerț au un adaos foarte mare de zahăr, de siropuri, de glucoză (bombe calorice), coloranți și potentiatori de arome, pe alese".
„Înghețata preparată în casă nu are calorii atât de multe”
Codruța Pantelimon ne-a oferit și rețeta ei de înghețată, cu banane, fără coloranți alimentari:
„Cine îi poate rezista? Compromisul este deja făcut. Putem însă alege „răul cel mai mic" , optând pentru înghețata artizanală sau putem să experimentăm acasă tot felul de combinații cu fructe, vanilie, ciocolată sau fistic.
Eu obișnuiesc să prepar o înghețată simplă, din 4 banane coapte bine, 200 ml lapte de cocos sau de migdale, făcut la aparat (nu din comerț), și un strop de vanilie burbon. Le blenduiesc până capătă o consistență cremoasă, le pun în forme diferite (alese de copii) și ulterior le păstrez la frigider câteva ore, decorându-le la final cu fistic măcinat.
Deliciul copiilor și câteodată și al nostru. Oricum, nu are calorii atât de multe, ci câțiva nutrienți bunicei și fără balaurii cei cu 7 capete (coloranți și arome artificiale). Să vă fie de folos și, nu uitați, că nu tot ce strălucește este aur!”.



































