Totul despre rasa de câini Akita, care a mușcat o fetiță de obraz. Dresorul de câini Mihai Nae ne învață cum să ne salvăm viața, dacă suntem atacați de maidanezi: „Ne acoperim picioarele cu geanta”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Cazul fetiței, în vârstă de 6 ani, din București, care, în urmă cu câteva zile, a fost mușcată de un câine din rasa Akita, a creat vâlvă. Iată ce spune Mihai Nae, dresorul câinilor vedetelor, exclusiv pentru Click!, despre astfel de situații dramatice, tot mai des întâlnite. Am aflat și cum ne putem salva viața, în caz că suntem atacați de maidanezi.

Mama fetiței a sunat la 112

Aflată în drum spre școală, împreună cu mama ei, o fetiță în vârstă de 6 ani a fost mușcată de obraz de un câine din rasa Akita. Șocată, mama copilei a sunat imediat la 112, micuța fiind transportată de urgență la spital, pentru îngrijiri medicale:

„La fața locului s-au deplasat cu operativitate polițiști, din cadrul subunității, care au identificat un bărbat, care plimba un câine fără botniță. Minorei de 6 ani, căreia i-au fost provocate răni la nivelul obrazului drept, i-au fost acordate îngrijiri medicale, de către un echipaj de prim-ajutor, ulterior fiind transportată la spital pentru investigații suplimentare.

Cazul a fost preluat de către Serviciul Protecția Animalelor, în vederea continuătii cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun”, potrivit Poliției Capitalei.

Totul despre rasa Akita, care a mușcat-o pe copilă de obraz

Mihai Nae, celebrul dresor al câinilor vedetelor, ne-a vorbit despre rasa Akita, dar și despre importanța dresării câinilor, încă de pui, pentru a se evita astfel de cazuri dramatice:

„Rasa Akita nu ar trebui să reprezinte niciun pericol. Trăsăturile specifice rasei, într-adevăr, au fost de vânătoare, însă sunt absolut sigur că, prin împerecheri, și-au pierdut din veridicitate.

Akita este însă una dintre cele mai apreciate rase la nivel de companion. Aici cred că vorbim despre un câine nedresat sau  încercarea de a se educa nu a fost făcută la timp. Am avut cazuri și de Cocker Spaniel care arăta o agresivitate extraordinară și avea un fel de a fi foarte dur, ceea ce este anormal pentru tipologia de rasă”.

„Câinele se inițiază acasă și se dresează în societate”

„Încă o dată se adeverește, ceea ce spun de ani de zile. Dacă ne luăm un câine, indiferent de rasă, trebuie să începem educația, trebuie începută la vârstă potrivită, între 3 și 5 luni, și trebuie să fie trecut prin dresajul de grup.

Câinele se inițiază acasă și se dresează în societate. A fi dresat un câine înseamnă că a fost obișnuit cu toate situațiile, inclusiv cu copiii sau cu bătrânii. Copiii însă trebuie supravegheați, de părinți, în preajma câinilor, de pe stradă, căci pot avea reacții neprevăzute, chiar dacă sunt în lesă, alături de stăpânii lor”.

Cum să recționăm când suntem atacați de maidanezi?

Mihai Nae ne oferă și câteva sfaturi, care ne pot salva viața, în cazul în care suntem atacați de o haită de câini maidanezi:

„Foarte important este să ne acoperim spatele, cu ajutorul celei mai apropiate mașini sau un zid și să strigăm după ajutor, poate cineva ne aude. Dacă avem o geantă, o umbrelă, un baston, un băț sau orice în mână ne vom acoperi picioarele, ca să nu suferim răni fatale, în cazul în care suntem mușcați de câini”.

„Spray-urile mai mult îi întărâtă”

„Vorbindu-le pe un ton blând vom avea surpriza ca acești câini să își schimbe atitudinea imediat, Dar, dacă faceți gălăgie, îi poți întărâta și mai mult.

Nu trebuie să fugim de câinii agresivi, pentru că nu sunt mari șanse de a scăpa, și nici de a ne așeza la pământ. Cel mai bine ar fi să încercăm să ne îndepărtăm încet, păstrând spatele lipit de zid, până când ieșim din zona lor de pază.

De cele mai multe ori, spray-urile, care se comercializează și care ar trebui să țină câinii la distanță, mai mult îi întărită, vă spun din proprie experiență”, a mai menționat Mihai Nae, exclusiv pentru Click!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Karmen Minune are o familie frumoasă
KYLIE JENNER LENJERIE INTIMA ELLE jpg
IMG 6943 jpeg
christina aguilera halloween brad jpg
Banner Mihai Traistariu
Banner Octavian Dobrota
andreea balan victor cornea colaj instagram jpg
antonia si fata maya 5 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net