Tudor Chirilă, cu franchețe: “Și eu am nevoie de încurajare”. Artistul a scris un cântec în izolare

image
Tudor Chirila mizează pe solidaritate în vremuri tulburiCaptură YouTube

Piesă nouă! Tudor Chirilă a lansat un cântec adaptat perioadei dure pe care o traversăm, intitulat „E şi treaba mea“. Una dintre cele mai puternice voci ale societății civile, actorul a vorbit, într-o scrisoare adresată fanilor săi, despre viaţa în izolare şi despre noua relaţie a statului român cu cetăţenii săi în timpul pandemiei de coronavirus.

Tudor Chirilă a compus muzica și versurile noului cântec, denumit „E şi treaba mea“. Videoclipul piesei sale este realizat cu filmuleţe trimise de fani, după ce artistul a făcut un „casting“ online.

“Am fost descumpănit”

„Înainte de izolare aveam scris acest cântec într-o formă simplă - chitară şi voce. Apoi m-am întâlnit cu Prepe, colegul meu de la bas din Vama, şi am lucrat o primă versiune”, povestește liderul formației. “După care a venit izolarea şi primele două săptămâni am fost descumpănit. Când mi-am revenit un pic, am reascultat şi am încercat să fac o baladă de dragoste, dar nu mi-a ieşit decât în măsura în care ne gândim la dragostea de oameni. Lecţia pe care o învăţ zilele astea este că nu merge la nesfârşit pe cont propriu, că solidaritatea e necesară cumva ca formă de luptă cu tot ce ne ţine în loc ca societate“, spune Tudor Chirilă despre noua piesă.    

“Nu simt nevoia să ofer lumii conținut de apartament”

Într-o scrisoare lungă adresată celor care s-au abonat la newsletter-ul său şi care au primit noua piesă, fiul regretatului jurnalist Ioan Chirilă a vorbit despre viaţa în izolare şi a explicat de ce n-a simţit nevoia să fie mai activ în mediul online. Artistul a mărturisit că nu-i este deloc uşor să se adapteze situaţiei, însă are multe de învăţat. „Până la urmă, e o situaţie fără precedent, care ne ţine în case de mai bine de o lună. Nu e uşor. Paradoxal, nu am simţit nevoia să mă conectez cu lumea. Conturile mele de social media nu sunt foarte active, nu simt nevoia să ofer lumii conţinut de apartament, nici să mimez o stare de graţie de parcă tot ce-mi lipsea în viaţă era arestul la domiciliu”, scrie el.

“Învăț din experiența asta și dacă nu vreau”

“Mi-a fost greu şi să-i încurajez pe alţii că, na, şi eu am nevoie de încurajare. Nu am simţit nevoia să-mi sun prietenii, şpriţurile pe Skype sau Zoom mi se par oribile, o călătorie cu căruţa pe un drum desfundat. E adevărat că universul casei mele este vesel şi asta nu mi se datorează mie.

Nu prea am timp să filosofez asupra contextului pentru că am multe lucruri de făcut. Am trei joburi o dată. În casă la mine, da. Ştiu că mulţi sunteţi familiari cu situaţia. Mai e şi chestia asta că eu sunt de modă veche şi nu cred că familia sau casa tre' să devină neapărat o sursă de conţinut pe reţelele sociale. Cu toate astea, învăţ din experienţa asta şi dacă nu vreau. Cred că primul lucru pe care l-am învăţat în raport cu meseriile mele este că experienţa directă, nemijlocită, între artist şi spectator nu poate fi înlocuită prea curând”, adaugă Tudor.

Artistul a vorbit şi despre noua relaţie a cetăţeanului cu statul, care a devenit „atotputernic“ peste noapte, despre măsurile drastice luate de autorităţi pentru a limita răspândirea coronavirusului şi despre starea jalnică a sistemului medical.

Citește întreaga scrisoare a artistului pe adevarul.ro!

cub andreea esca (1) png
cub roxana nemes animat gif
archie battersbee jpg
artista lacul morii 3 PNG
nikita de romania jpg
4 britney spears 5 jpg jpeg
depresie coronavirus sinucidere jpeg
untold jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
cristina dorobantu
Oana si Mioara Roman jpg
kylie jenner foto mare jpeg
cub andreea esca (1) png
4 britney spears 5 jpg jpeg
nikita de romania jpg