Uite cum ţin vedetele cele şapte săptămâni de post!

Ultima actualizare:

    Click! îţi dezvăluie reţetele secrete cu  care artiştii «rezistă» până la Paşte
Click! îţi dezvăluie reţetele secrete cu care artiştii «rezistă» până la Paşte

Până la 1 Mai, ortodocşii vor fi în Postul Paştelui, cel mai lung dintre toate posturile de peste an. Nu toţi reuşesc să îl ţină integral, însă sunt şi vedete care se încumetă să respecte rigorile acestui post fie măcar şi pentru o săptămână. Regimul alimentar fără carne, lactate, alcool, ouă trebuie dublat şi de un post trupesc, adică abstinenţă nu doar de la sex, dar şi de la gândurile “necurate”.

Laura Cosoi (34 de ani) mai are puţin şi termină postul, asta pentru că ea este catolică, iar Paştele catolic va fi pe data de 27 martie. Una dintre reţetele sale preferate pentru meniul de post este ciorba de lobodă roşie.

Laura Cosoi este topită după ciorba de lobodă roşie
Laura Cosoi este topită după ciorba de lobodă roşie

Ingredinete: două fire de ceapă verde, 2-3 linguri de orez sălbatic, o legătură de ştevie, o legătură de leuştean, 3 legături de lobodă roşie, ½ lămâie, sare. Mod de preparare: ceapa verde mărunţită şi orezul bine spălat se pun la fiert. După 7 minute de fierbere se adaugă ştevia, leuşteanul şi loboda tăiate în fâşii subţiri. Se opreşte focul, se adaugă sare după gust. Acoperind oala, lasă zarzavatul să se înăbuşe timp de 5 minute, apoi se adaugă zeama de lămâie.

Premieră pentru Grig Chiroiu

simeon stalpnicul png

Actorul Grig Chiroiu (45 de ani) a declarat pentru Click! că anul acesta vrea să ţină post. „Nu am mai ţinut până acum, dar cred că ar fi timpul să încep să ţin şi eu, mai ales că un astfel de regim alimentar va face bine şi organismului. Trec pe verdeţuri. Voi încerca să ţin prima şi ultima săptămână din post”.

Monica şi Temi postesc în familie

simeon stalpnicul png

Monica Davidescu (43 de ani) şi soţul ei, Aurelian Temişan (43 de ani), vor ţine un post „adaptat”. Actriţa a renunţat de 14 ani la carne, astfel că de partea asta de post s-a „asigurat”. „Peste an, miercurea şi vinerea postim, dar, având în vedere activitatea noastră, organismul are nevoie de proteine, deci nu putem renunţa la ouă şi lactate. Însă, de regulă, ţinem postul în Săptămâna Mare”, a declarat Monica Davidescu pentru Click!

«Nu e bine să te lauzi»

simeon stalpnicul png

Raluca (31 ani) şi Denisa Tănase (28 ani) ţin toate posturile din an, însă fetele spun că nu e bine să te lauzi cu asta. ”De obicei ţinem post, dar mai călcăm strâmb, atunci când avem filmări sau, cine ştie, nu avem la îndemână preparate de post. Dar noi ne propunem de fiecare dată, în mare parte reuşim. Vom ţine aşa cum putem, dar în mod normal nu se spune pentru că nu este bine”, ne-au spus surorile Bambi.  

Simona Pătruleasa, fără carne

simeon stalpnicul png

Simona Pătruleasa (41 de ani) ţine post de ani de zile, cot la cot cu soţul ei. Atunci când l-a cunoscut pe Sabin, Simona a fost impresionată că din tot grupul de prieteni doar el ţinea post. Au continuat să ţină împreună şi după ce s-au căsătorit. Simona va ţine şi acum postul Paştelui, însă se va abţine doar de la carne. ”Am renunţat doar la carne, întrucât gătesc pentru fetiţă şi mai trebuie să şi gust… În plus, acum nu mai prezint ştirile doar în weekend şi atunci consumul e mai mare. De aceea, consum lapte, brânză şi ouă, dar nu în exces, iar de carne nu mă ating. Oricum, de regulă, pe cât posibil, încerc să mănânc cât mai multe fructe şi legume”, spune Pătruleasa. 

Cornelia Rednic face prăjituri

simeon stalpnicul png

Cântăreaţa de folclor Cornelia Rednic (38 de ani) s-a specializat în reţete de post. Iată şi o reţetă de prăjitură de post cu vişine, pe care o face des pentru soţul ei, Lupu. “Avem nevoie de două pachete de margarină vegetală,  250 gr zahăr, un praf  de copt, 4 plicuri zahăr vanilat şi 600 gr făină. Se face un aluat şi se împarte în două. Apoi luăm un kg de vişine, se pun într-o cratiţă cu puţin zahăr, la foc mic. Se ia puţină zeamă şi se amestecă bine cu o lingură cu vârf de amidon, se bate cu telul, apoi se răstoarnă peste vişine. După ce se încheagă se pune oala la rece. Se întinde cu sucitorul jumătate din aluat, se aşază în tavă, după ce s-a pus hârtie de copt şi se pun vişinele. Se dă la cuptor pentru 45 minute”, explică artista.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
banner ioana nastase png
banner america express png
 “Se încheie un an agitat din viața mea și îmi doresc mai mult ca oricând să îi am lângă mine pe cei mai apropiați prieteni și colaboratori la o super petrecere", spune Oana Radu
Smiley Neversea
image png
ruby jpg
mariah carey profimedia 0108119864 jpeg
Dan Negru jpg