Vântur e bună de măritat! Uite ce specialităţi indiene găteşte!
Iulia Vântur (36 de ani) a participat săptămâna trecută la petrecerea revistei Cosmopolitan, unde a stat de vorbă şi cu reporterii Click! Despre planurile de viitor, despre proiectele profesionale, dar şi despre India, ţara ei de adopţie.
“Am proiecte noi, doar că nu pot să vorbesc despre ele, aştept să se definitiveze. Sunt atât în ţară, cât şi în străinătate. Voi pleca în curând în India. Salman Khan e bine, nu vreau să vorbesc despre relaţia cu el, pentru că orice spun se interpretează, aşa că prefer să nu mai vorbesc despre asta”, ne-a spus Iulia Vântur. Întrebată dacă s-a acomodat cu bucătăria indiană şi dacă ştie să gătească ceva special, Iulia ne-a prezentat preparatul “Palak paneer”. Aveţi nevoie de: 3-4 linguri ulei măsline, ½ linguriţă chimen pudră, 4 căţei de usturoi pisaţi, 15 g ghimbir ras, 15 g ardei iute tocat, 1/2 linguriţă coriandru măcinat, o linguriţă sare, 300 g spanac congelat, două linguriţe zeamă lămâie, 4 linguri smântână, 150 ml apă, 1/2 linguriţă de garam masala (amestec de condimente), 300 g panneer (brânză făcută în casă). Se prepară în felul următor: se taie brânza de casă în felii groase, iar acestea se pun într-o tigaie unsă cu ulei de măsline. Se lasă 2 minute pe fiecare parte. Se pune uleiul de măsline într-o cratiţă de ceramică, iar când s-a încins se adaugă chimenul, usturoiul, ghimbirul, ardeiul iute, coriandrul, sarea şi se lasă 1-2 minute pe foc. Se pune spanacul în blender, iar după ce s-a procesat, se adaugă în cratiţă lângă condimente, plus smântâna şi apa. Se adaugă bucăţile de panneer obţinute (brânza) şi garam masala şi se lasă pe foc încă 3-4 minute. Se poate servi alături de orez aromat.