Legendarul actor Victor Rebengiuc se retrage din teatru: «Este ultimul rol pe care îl joc»

Ultima actualizare:

Marele actor al scenei românești, Victor Rebengiuc, 89 de ani, și-a anunțat retragerea din teatru, după spectacolul «Tatăl», în regia lui Cristi Juncu, de la Teatrul Bulandra, din Capitală. 

Victor Rebengiuc încununează o carieră strălucită, de 67 de ani, cu un ultim rol pe scena teatrului Bulandra din Capitală, în piesa de teatru «Tatăl», de Florian Zeller. 

Citește și: Marele actor Victor Rebengiuc, în baston, pe scena Premiilor Gopo

De-a lungul carierei sale de peste șase decenii, Rebengiuc a primit numeroase distincții, printre care Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler, dar şi decoraţia „Nihil Sine Deo” din partea regelui Mihai I.

Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a declarat Victor Rebengiuc, potrivit Adevarul.ro

Citește și: Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, marii premianți de la Premiile Gopo

Victor Rebengiuc, un destin închinat artei actorului

Victor Rebengiuc s-a născut la 10 februarie 1933, în București și după ce a făcut Liceul Militar, s-a îndreptat către o carieră în teatru. Actorul a absolvit Institutul de Teatru, la clasa Aurei Buzescu, iar apoi au urmat un stagiu de șase luni la Teatrul Național din Craiova.

Revenit în Capitală, actorul s-a căsătorit, în 1960, cu actrița Anca Verești, însă mariajul lor a durat doar cinci ani. 

În 1965, Victor Rebegiuc a avut parte de recunoaștere internațională, un aspect extrem de rar la vremea aceea, când a jucat în filmul ,,Pădurea Spânzuraților", în regia lui Liviu Ciulei. Pelicula a câștigat Marele Premiu pentru Regie, la Festivalul de Film de la Cannes, un succes răsunător pentru România, dar și pentru tânărul actor Rebengiuc. 

Tot în 1965 s-a căsătorit cu actrița Mariana Mihuț, care avea să fie nu numai dragostea vieții sale, dar și o parteneră de scenă extraordinară alături de care a rezonat până în cele mai subtile simțiri. 

Rebengiuc a interpretat personaje memorabile în mai multe piese de teatru ale unor autori consacrați cum ar fi, Henrik Ibsen, Anton Cehov, Oscar Wilde, Eugene O'Neill, Tennessee Williams și mulți alții. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
celine dion jpg
oana roman jpg
banner oana lis png
claudia patrascanu bani casa constanta webp
banner mădălina ghenea png
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net